Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Taky už se těším:-)R^

1 0
možnosti
LI

Lesní u nás ještě nejsou, zato Alaska na zahradě je obsypaná. Hned něco podniknu, zatím jsem je dávala zamrazit. Ale palačinky a knedlíky budou, navnadilas mě, díky;-)

1 0
možnosti
Foto

H56a70n83a 16V48l87k88o15v16á

22. 6. 2018 18:54

:-)Jen se sliny sbíhají.

Už jsem si zvykla že u Vás se najde vždycky něco dobrého na zub.

Na borůvkách jsem byla naposledy loni - měla jsem nějaké problémy s klouby a tak jsem vzala psíka do lesa u tchyně na chalupě do lesa, sedla jsem si na pařez a sbírala okolo sebe. Párkrát jsem změnila místo ale i tak jsem nasbírala na nedělní knedlíky a pár skleniček zavařeniny.

Loni byl dobrý rok.R^

1 0
možnosti
Foto

Hano, tak to jsem ráda, že jste si u mne pochutnala;-)Loni bylo modro, to máte pravdu. Vzhledem k tomu, že je momentálně počasí jak na houpačce (dnes topíme a vítr řádí jak o život) cesta do lesa mě odrazuje. Ale nastanou lepší dny a k borůvkám třeba přibudou i nějaké houby;-)

Děkuji za navštíveníR^

0 0
možnosti
Foto

Za mého mládí vypadl z každého trolejbusu na konečné v Rudolfově u Českých Budějovic zástup sběračů borůvek s kýbly a konývkami. Do lesa se šlo poměrně daleko i kolem lomu a když se zatroubilo, museli jsme se v lese schovat za stromy. Lesy byly plné borůvkářů. Letos jsem už nasbíral 20 litrů na zavaření a koláče. Byl jsem v lese sám. Předloni, kdy borůvek bylo ještě víc než jsme byli v celém lese tři. Já s dvěma cikány. Ti měli "kombajn-hřeben" v záběru 40 cm a sbírali tempem 15 litrů za hodinu. V kýblech měli plody, větve, listy, brouky, housenky...Všechno co objemné kombajny nabraly. Doma to pustili po desce s chlupatým kobercem a dolů se skutálely jen borůvky. Pak to vezli do výkupu. Popírali tak tézi o lenosti cikánů. Jsou pracovití jen když to sype a za mzdu, za kterou pracují bílí, do zaměstnání nechtějí. Učit se také nechtějí a tak to nemá řešení.

1 0
možnosti
Foto

To jste tedy dobrý sběrač, klobouk dolů. My jsme hřebeny nikdy nepoužívali, tenkrát se to bralo poctivě. Moc díky za zastavení a příspěvek;-)

1 0
možnosti
Foto

Naposledy když jsme u vás byli na borůvky celá delegace z Valašska. Tak dva strýcové šli obhlihnout terén do předu. Jsme si říkali že nemůžeme nikdy najít. Když jsme dorazili do lesa bakepo se po kalíšku slivovici. Najednou se rozhrnulo křoví. Z něho vystrčil hlavu strýc. Sada valaši jsou tady, voní tu slivovice.

1 0
možnosti
Foto

Ano, tam kde se Valach ukáže, hned voní cosik páleného;-D

0 0
možnosti
Foto

Tak to je, Jituš, totální provokace ;-D

1 0
možnosti
MV

borůfkovej kuláč!!!

1 0
možnosti
Foto

To je přesně ono, Marku!;-)

0 0
možnosti

Jsi mi, Jitko, připomněla dobu dětství, kdy jsme s rodiči chodili na borůvky a na houby. Lesní jahody byly super! Jako pražský jsme někam museli popojet vlakem. Takže "horké párky" u vlaku, polárka...hm...to bylo něco. A ten les! Všechno, co v lese má být, a co jinde člověk nenajde. Krásný lesní porost, voňavé jehličí. Nádhera!

No, a ty dobroty co máš na fotkách k těm ovocným "úlovkům" neodmyslitelně patří. Teď byly na pořadu tvarohové jahodové knedlíky!:-)) Mňam!

2 0
možnosti
Foto

Lesní jahody! Tak té jejich vůni a chuti se nevyrovná nic náhradního;-)

1 0
možnosti
Foto

Jituš, i já v těchto dnech vychutnávám ty dobroty. Někdy až moc

1 0
možnosti
Foto

Jitko, jak jsem říkala na srazu, tvoje vzpomínky na dětství... rovná se moje vzpomínky. Chodívali jsme stejně už ráno v šest.... Když jsme byli prckove, měli jsme jen hrneček. A potom hry v lese a válení se na dece.... Šišky, větvičky, stavění domečků pro lesní skřítky. Později jsme i my vyfasovaly (sestra a já) vlastní košík... Dnes se mnou nikdo do lesa nechce jít :( sama se bojím....

Musím uznat, že umíš dělat chutě. Sakryš, ja chci taky. :))

1 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že ses díky mému blogu ocitla v lese a dětství;-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 655
  • Celková karma 27,47
  • Průměrná čtenost 890x
Jsem obyčejná ženská, která chce svým psaním potěšit, naladit a někdy i rozesmát.

Seznam rubrik