Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ano souhlas, dnes se nám snaží nainstalovat verzi historie, která je naprosto pokroucená. Kdo ví, ví ale mladí lidé jim ty bláboly sežerou.

1 0
možnosti

Člověk představuje širokou paletu vlastností, od extrémů na jedné straně, k extrémům na straně druhé.

To je neměnná skutečnost, na kterou nemá vliv žádný režim, za každého režimu budou existovat lidé slušní a neslušní.

Každý režim je dilem člověka a je vždy charakteristický tím, jakou dává možnost vyniknout a uplatnit se těm lepším, či horším lidským vlastnostem.

Dehonestace a ostrakizace jednoho režimu je vždy jen účelovou politickou záležitostí, jak na jeho účet ospravedlňovat, protežovat a podporovat režim jiný.

I dnešní plivání po předcházejícím režimu (ne, že by jej člověk chtěl vracet) účelově posloužilo k podpoře režimu nového a především k účelovému zakrývání a omlouvání zvěrstev a zločinů, které se v něm udály od listopadu 89.

Takže nepodléhat účelovým demagogiím.

:-)

6 2
možnosti

Nepodložené úvahy a z nich závěry. Nepodložené. Nevím co vlastně autor chce?

1 3
možnosti

R^ Karma R^

A ještě bych jenom dodal. Vždy, když pohlédnete zpět, tedy do historie, mějte vždy na paměti, že HISTORIE JE ILUZE PSANÁ VÍTĚZI !

5 1
možnosti
Foto

J42i12ř46í 62L15i28b12e77r

21. 6. 2018 22:44

Dost zajímavých názorů v diskuzi... Za mne karma R^

3 1
možnosti

R39u67d84a 74S38l72a64v46í97k

21. 6. 2018 21:14

Tento článek připomíná tradiční komunistické "A vy zase bijete černochy"

3 8
možnosti

Jalové myšlenky jakéhosi Preslera

4 6
možnosti
Foto

Přišel jsem až teď, takže děkuji za bohatou a plodnou diskuzi. Omlouvám se za přiřazení Čurdy a spol. k RAF, ale už to v textu nechám, protože pak by připomínky v diskuzi ohledně chyby vypadaly jako bezpředmětné. V textu jsem nezmínil Augustina Přeučila, ten bezpochyby k RAF patřil a jeho zločiny byly neomluvitelné. Samozřejmě, drtivá většina účastníků západního, ale i východního odboje si zaslouží naši úctu a vděk. A ještě k R. A. Dvorskému: Skutečně to na něj podraz byl, stačí si sehnat jeho životopis a ne jen věřit tomu, co píše po desetiletích wiki, která se snaží tuto událost vysvětlit způsobem, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

10 3
možnosti

Vy, diplomaticky řečeno, rozumbrado, Přeučil odešel z Protektorátu do RAF již jako německý agent s jediným úkolem ukrást Hurricane II, dle Vaší logiky by kapitán MInařík byl disident , panebože, chce se mě blít

3 2
možnosti

J24a81n 85P79a44v79e54l

21. 6. 2018 19:32

Takhle lze psát o každé skupině. Mezi důstojníky SS byli velice čestní a morální lidé. Ale bylo jich mnohem méně než mezi důstojníky pravidelné armády, ať Rudé či Wermachtu.

2 1
možnosti

Curda a Geryk byli prislusnici RAF? Koukam, ze do toho hodne vidite ... zradcem z RAF byl Preucil ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 325
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3270x
http://www.slovnikceskeliteratury.cz/showContent.jsp?docId=475

Seznam rubrik