Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Díváte se na to velmi povrchně. Většinu spolků tvoří droboulinká seskupení lidí, kteří prostě potřebují "formálně existovat" - zahrádkáři, chovatelé holubů, včelaři, venkovští fotbalisti (trochu zvláštní, ale ze stejného ranku jsou dobrovolní hasiči a Sokoli), spolky, co vymýšlejí kroužky a akce pro děti, koncertní festivaly, péči o postižené děti... a další. Hodně jich taky zajišťuje sociální služby, většinou tam, kde selhává stát nebo samospráva - a tak jsou zaměstnaci pečovatelky, terénní pracovníci, sociální pracovníci, ale taky horská služba... holky, co vedou všelijaké ty mikrojesle. patří sem kluby turistů (co jak blázni zadarmo malují značky na stromy...prostě je ten neziskový svět trošku barevnější, než chcete vidět.

Jo...a pak je pár neziskovek, nad kterými lze jen kroutit hlavou. Je jich malé procento a bylo by fajn, kdyby jim stát přestal dávat své zakázky (dotace), ono je to totiž pro stát takto jednoduché. Ale házet kvůli tomu do pytle (potažmo odpadkového koše) celý ten sektor je takové jednoduché a populistické.

1 0
možnosti
PB

Výborně, karma.

0 0
možnosti
MJ

Tak já jsem také členem jednoho z těch 92 878 spolků. Nechceme, aby nám za humny těžili docela arogantní a drzí "ranaři" štěrkopísek, protože by nás připravili o vodu atd. atd. Potřebovali jsme peníze maximálně na razítko a nějaké poštovné... to jen pro příklad.

0 0
možnosti
VV

Dobro pachaji lide vetsinou dobrovolne a gratis. Zlo ovsem je vetsinou nekym placene.

A ja se domnivam ze vim kym a odkud.

3 0
možnosti
RB

Je to zvláštní, ale nikdy jsem se nikde nedočetl, kolik procent peněz jde na "provoz" nadace, a kolik na pomoc potřebným.

0 0
možnosti
PK

Pokud by Vás to skutečně zajímalo, tak to najdete v každé účetní uzávěrce, která je dostupná ve veřejném rejstříku.

2 0
možnosti
Foto

Zde autorem definovaná demokraticky nastolená diktatura funguje podle vzorce, že "zadarmo ani kuře nehrabe".

1 0
možnosti
  • Počet článků 530
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 907x
Autor je zvídavý a v tom je ten problém. V přírodních a technických vědách je poznání v určitém čase jednoznačně dané. Ve společenských má deset lidí jedenáct názorů, samozřejmě správných. Jak si vybrat? Například na blogu. Pokud máte dojem, že některé věci zlehčuje, tak máte pravdu. Když už lepší možnost nemá.

Seznam rubrik