Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sabatova resi prava minorit, zapominaje pritom na jejich povinnosti.

A prava obycejnych lidi ji moc netrapi.

Vyresila Sabatova napr. to, jak je mozne, ze deti mohou jit do exekuce za dluhy, ktere nasekali jejich rodice?

5 0
možnosti
JU

Ano, řeči budou, protože Šabatová je naprosto tragická osoba. Bohužel, dnes se řády udělují "ten správný názor", nikoliv za přínos a činy. V případě činů je samozřejmě třeba rozlišovat činy efektivní a činy jalové (ty bývají často dominantou lidskoprávních neziskovek).

4 0
možnosti

Vrána k vráně sedá. Neschopný politik dá řád jinému neschopnému politikovi. Ročně jde o několik tisíc podobných případů, tak proč se rozčilovat kvůli jednomu z nich? Státní vyznamenání byla problematická od nepaměti a v současné době jde o jejich absolutní devalvaci.

A disidentka? Její disidenství byla jen čistá bitka mezi dvěma komunistickými křídly.

5 0
možnosti
BV

Tak trošku pokrytecké, když jí Francie dává vyznamenání mimo jiné o její boj za "sociálně vyloučené Romy", když Francie násilně likvidovala romské osady a vracela jejich obyvatele do Rumunska. Mimochodem když to nyní chystají udělat v Italii, tak je s toho velký poprask. Ale zase je to vcelku pochopitelné: Proč nedat "kousek plechu" někomu, jehož činnost mi dovoluje zamaskovat svá pochybení poukazem, že je někdo ještě horší.

"Francie ocenila i to, že se o lidská práva zasazuji trvale - před rokem 1990 i nyní, ať už se jedná o sociálně vyloučené Romy, cizince včetně uprchlíků nebo osoby s odlišnou sexuální orientací,“ řekla Šabatová.

https://zpravy.idnes.cz/ombudsmanka-nejvyssi-francouzske-vyznamenani-flv-/domaci.aspx?c=A180618_121007_domaci_skr

PS: opravdu by mne zajímalo co by jí asi řekli pozůstalí obětí řady útoků ve Francii za její boj za práva uprchlíků

3 0
možnosti
Foto

Moc vašemu komentáři nerozumím. Myslím si, že právě stát který se v minulosti dopustil nějakého bezpráví by se měl angažovat jako Francie v romské otázce nebo Německo v otázce židovské. Mně to nepřijde jako pokrytectví, ani jako chyba.

0 0
možnosti
MK

Píšete, že není těžké rozeznat důvěryhodné lidi.

Mohl byste prosím uvést pár jmen?

Děkuji

1 0
možnosti
Foto

To jste mě špatně pochopil. Já netvrdím, že někdo má určit důvěryhodné lidi a ostatní o jejich důvěryhodnosti přesvědčovat ( proto vám ani žádná jména psát nebudu), ale myslím si, že bychom měli tímto fokusem nahlížet na lidi, které volíme, a kteří rozhodují o našich životech. Tedy fokusem jejich morálního kreditu.

1 0
možnosti
Foto

H54a33n18a 43V13l21k92o39v45á

19. 6. 2018 22:29

Již jen první věta - proč Šabatová a ne třeba Okamura - to je tak krystalický výhřez demagogie že se nelze ubránit velkému ovlivnění prvním dojmem.

Chtělo by se mi opět napsat blá, blé blů, protože to by stačilo, ale ať je jednou po vašem.

Ona Ombudsmáňa (jak ji trefně nazval tuším L. Větvička) je tak naprosto vzdálena realitě že to asi víc nejde.

Začalo to Kuřimskou kauzou (kde pod jejím vlivem sociální pracovnice nerozpoznaly pracovnice Klokánku dospělou ženu od 8 leté Aničky a následně od pubertálního Adama (....), pokračovalo Romskou "figurantkou" pro odhalování zlotřilých majitelů nemovitostí co si do nich chtějí vybrat nájemníky podle svého gusta a zdaleka to nekončí jejím i aktivitami v oblasti hoštění uprchlíků v detenčních střediscích.

Psala jsem již jednou jinde skutečnosti které mne (u piva s dávnými kamarády po letech kdy jsme na delší hovoer neměli čas) docela šokovaly.

Zkušenosti policajtů z Cizinecké policie.

Při transportu osob nesmí být informováni o jejich zdravotním stavu (z důvodsu ochrany osobních údajů). Běžně tak transportují "uprchlíky" o kterých se až později neoficiálně dozví že mají otevřenou tuberkuozu, AIDS či syfilis....

Při strážení detenčního střediska se po zásahu pí Šabatové nesmí pohybovat ve vnitřním okruhu (přestože velké procento "uprchlíků" má záznam o útoku bodnosečnou zbraní, protože to "uprchlíky" frustruje.

Stejně tak je frustruje žiletková nástavba na plotu, takže na příkaz paní Šabatové byla odstraněna. Aby se těm výlupkům lépe utíkalo.

Stejně tak je frustruje barva plotu (zinek), takže na příkaz pí Šabatové natřen za půl milionu na zeleno.

Stejně tak je frustruje holit se pod dozorem a vracet náčiní, takže podle pí Šabatové žiletky vydávány s úsměvem. To že je "drban" (jak jim ze zoufalství jiného řešení VLASTNÍCH frustrací policajti s náročným výcvikem říkají) použije k sebepoškození při trabsportu k vyhoštění je opět vina - koho jiného - policajta. měl ji najít.

14 0
možnosti
Foto

H65a83n95a 43V47l57k21o30v39á

19. 6. 2018 22:32

A jen třešinka na dortu pro stejné "správňáky" jakým jste vy - naši sluníčkáři vozí do detenčního střediska pytle hraček a ovoce pro chudinky migranty...

Ti to házejí k popelnicím a děti Ukrajinců a Vietnamců by si ty odpadky rády rozebraly.

Jenže to je proti předpisům od té......p.."moudré" paní.

11 0
možnosti
PA

P25e40t55r 12A26g41u26l47á94r

19. 6. 2018 22:19

Šabatová... není to ta paní co pomáhala té sektě kolem Barbory Škrlové?

9 0
možnosti
FS

Je věcí Francie, přesněji jejich představitelů, koho a jak vyznamenají.Já jí vyznamenání přeji.

Na druhé straně pocházím z Mostu. Tam by zřejmě paní Šabatová Cenu města Mostu nedostala!

6 0
možnosti
Foto

...věříme slibům a populistické manipulaci. I Vy? Není lepší se tedy lépe informovat?

2 0
možnosti
JZ

Jak "to zas bude reci"? Zrejme asi klasicky omyl typu "podle sebe soudim tebe". Protoze odpurci lidi jako Sabatova nejsou ze stejneho testa jako odpurci Milose Zemana, kteri jsou schopni pet let v kuse psat hystericke blogy o udalostech ryze formalniho charakteru.

7 1
možnosti