Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pro všechny místní bijce za manželství jedna otázka.Pokud chce do manželství vstoupit žena,která již vzhledem k věku nemuže mít dítě,má se jí to zákonem zakázat?Podle zdejší teorie je zde manželství pouze k tomu,aby se v něm rodila děcka....a starší žena,už tuto funkci nemuže naplnit.Proč se vubec ty starší ženy chtějí vdávat,když nemohou rodit...?Mělo by se jim to zakázat.

3 6
možnosti
JU

J39a17n 72U82l25r20i37c76h

18. 6. 2018 15:40

Mate prava uplne stejna jako ostatni. Muzete vstoupit do manzelstvi s osobou druheho pohlavi, nebo mit registrovane partnerstvi s osobou stejneho pohlavi. To se tyka vsech obcanu CR.

6 2
možnosti
KR

Ten návrh je zcela správný.R^

5 4
možnosti
Foto

Karma.Dobře napsáno.Lidé prostě potřebují pořád někoho nahánět jako "nepřítele",který je "ohrožuje".To už je tady taková tradice,kterou si nenecháme vzít.;-)Možná,že by poslanci při své aktivitě mohli ustavně zrušit i všechna bezdětná manželství mezi ženou a mužem,jsou stejně "neplnohodnotná" jako manželství dvou mužu a "ohrožují" společnost....

7 8
možnosti
Foto

Nesmysl na kvadrát nebo dokonce na kubík (třetí mocninu).

2 1
možnosti
TP

T56o21m41á91š 54P68í37c12l

18. 6. 2018 14:52

Dobrý den, děkuji asi za první přínosné vysvětlení toho, proč považujete registrované partnerství (které jsem kdysi podpořil podpisem pod peticí) za nedostatečné. Zatím nemám názor na to, zda bych podpořil i to, co navrhujete, ale minimálně jste mě přinutil se nad tím zamyslet.

Bylo by dobře, kdyby místo nejrůznějších hysterických existencí (Stropnický, Houdek, Cemper), které dokáží u společnosti vyvolat odpor k jakémukoli návrhu řešícímu nenuceně tuto problematiku, byly slyšet hlasy rozumných lidí, jako jste Vy. Ale rozumím tomu, že rozumní lidé se do té aktivistické škatulky moc nehrnou.

0 0
možnosti
Foto

Žádná taková problematika neexistuje. Jsou to jen výmysly z nedostatku jiných, vážnějších starostí.

2 1
možnosti
LB

1. Manželství je z definice pojmu svazkem muže a ženy. Nazývat tak svazek osob stejného pohlaví je principiální nesmysl.

2. Manželství je státem chráněná a zvýhodňovaná instituce proto, protože vznikem manželství vzniká rodina, základ státu.

3. Společnost očekává, že svazek muže a ženy přivede na svět děti, aby pokračovaly v nekonečném řetězci života. Stát poněkud pragmatičtěji očekává, že rodina přivede na svět další daňové poplatníky. Podpora manželství je tedy pro stát výhodná i z čistě ekonomických důvodů. I homosexuální partneři vychovávající dítě mohou plnit část těchto očekávání, ale z biologických daností dítě na svět nikdy nepřivedou.

4. Je logické, že civilizovaná společnost umožní důstojnou společnou existenci i homosexuálům či jinak k sobě připoutaným osobám a nazve to registrovaným partnerstvím. Tyto osoby však nemohou vyžadovat zvláštní práva manželství, protože se k nim nekvalifikují. Podlehly nárokové mentalitě, která nikdy nekončí dobře. Se vztyčenou hlavou a vědomím si vlastních omezení by se jim žilo lépe a ostatním také. Já se také nesoudím s fakultou teoretické fyziky o diplom z kvantové mechaniky, avšak ačkoli bych ho moc chtěl, tak nějak tuším, že jsem se narodil s mozkem, který takové studium nezvládne.

51 3
možnosti
RJ

R81a11d13e80k 54J65a75r82o71š

18. 6. 2018 14:47

Nikoliv strach z gayů, ale obavy o pád tradičních lidských hodnot, spojený s natolením všeobecné anarchie s dominancí menšin.

27 2
možnosti
ZH

Zkusím to od podlahy...

Přirozeným smyslem manželství je reprodukce a výchova potomků. Institut manželství (včetně dědických práv atd.) má pak být nastaven tak, aby zajistil co možná nejstabilnější podmínky právě pro početí a následnou výchovu potomků. Každá společnost, která nechce vymřít, by měla poskytovat zvláštní práva právě pro tento případ - tedy plození a výchovu. Pokud se někdo rozhodne, že nechce plodit a vychovávat potomstvo, nebo z nějakého objektivního důvodu plodit nemůže, by neměl mít právo uzavírat manželství. Já osobně bych byl ještě přísnější - kromě homosexuálních svazků bych nedovolil uzavírat manželství ani heterosexuálním párům, které jsou už v postprodukčním věku. Starým párům pak proto, že mnohdy mají potomky z dřívějšího manželství a tedy rozmělňují dědická práva ještě na svého nového partnera, na úkor svých dětí.

Podmínky by proto měly být nastaveny tak, aby bylo výhodné plodit potomstvo, a zároveň aby bylo nevýhodné se rozvádět a uzavírat poté nové sňatky. Rozvod bych určitě nezakázal, někdy je opravdu lepší se osvobodit. Ale řádná výchova vlastního potomstva musí mít přednost před vlastním pohodlím či sobectvím. To však mohou splnit jen heterosexuální páry v přiměřeném věku. Pokud spolu vydrží až do konce, odměnou je jim pak dědické právo, vdovský důchod atp.

14 1
možnosti
MP

Zajímavé a radikální... V celku souhlas, jen je ještě potřeba zajistit, aby se rozmnožovala především pracující většina a ne jen romská menšina, tudíž veškeré výhody by měly být vázány především na slevu na dani z příjmu...

3 0
možnosti
Foto

A není to náhodou tak, že manželství má jisté výhody právě proto, protože společnosti nebo státu chcete li, dává budoucnost - tedy děti? A to stejnopohlavní soužití, ze základních biologických příčin, prostě není schopno.

21 1
možnosti
VT

Manželství je manželství, a partnerství je partnerství ! Před lety Vám společnost podala prst, a už byste rvali celou ruku. A těch slibů, co bylo.... Ale : všechno zlé je pro něco dobré, pane Sidovský - jste za to ušetřeni v případě rozchodu ( a ty jsou u partnerů taky ) soudních tahanic ohledně SJM ....[>-]

6 7
možnosti
  • Počet článků 48
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6219x
Producent, manažer, marketingový konzultant v oborech showbyznys a média. Mediálně zastupuje Český národní symfonický orchestr a festival Prague Proms, podílí se na publicitě muzikálů a momentálně produkuje představení Noci na Karlštejně na hradě Karlštejn.

sidovsky.cz