Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Nějaká konkrétní jména by nebyla? Napsat, že se proti Netanjahuově politice staví jeho vlastní lidé, je sice fajn, ale je to taková obecná informace, že z ní nic nevyplývá. Mě osobně by třeba zajímalo, kdo z českých židů projevil takový charakter, že nedávné ostudné události odsoudil, zatímco většina lidí s absencí znalostí téhle problematiky bude izraeli stále jen tleskat, ať udělá absolutně cokoli.

0 0
možnosti
Foto

Karma, příteli.

A na margo, panem Kavanem není třeba se zabývat. Absolutně nechápu, proč je pořád zván do diskusí, jeho působení na místě ministra zahraničních věcí bylo tristní, za jeho úřadování tam měl Karla Srbu, odsouzeného za přípravu vraždy, pak se tam našly nějaké velké peníze, atd...

2 0
možnosti
KM

Jak vidno, pan doktor má jako obvykle ve všem jasno. No a u nás přeci je tradicí, že politické strany mají styky všeliké zvláštní styky. Nejzářnějším příkladem jsou ti STANkaři, kteří se dostali až do okruhu lidi pravomocně odsouzených v případech spojených s R.Krejčířem, s nimiž se radili a konzultovali politická rozhodnutí.

Ale zpět k článku, prostě my, liberární Židi souhlasíme, že Jerusalem by měl být konečně hlavním městem Palestiny, všechny co tam nepatří by měli vyhnat a místo nich tam umístit, podle jeho posledního přání, ostatky největšího přítele československého lidu, velikého Jásira Arafata.

Tak to prostě má být, tak je to správné, a pořádek musí být, Amen.

0 0
možnosti
JH

Asi nejlepší na z toho byly mediální titulky ve stylu - Čeští židé protestují proti Izraeli....:-)

Takhle nějak se dělá politika!

1 0
možnosti
Foto

Je sice hezké, že upozorňuje na fakt, že podle mezinárodního práva, platného do roku 1945, patří celé území západně od Jordánu Izraeli. Ale přece jenom bych rád zase upozornil na fakt, že domovina není stát. Dále na to, že státu, který do r. 1945 nevznikl, tak na něj nemůže vztahovat mezinárodní právo platné do r. 1945. A konečně by nás mělo především zajímat, zda podle mezinárodního práva platného po roce 1945 patří celé území západně od Jordánu Izraeli.

A mimochodem, co jsem tak viděl mapy vytvořené před r. 1945, tak na nich židovská domovina byla zobrazena jako táákhle maličká, rozhodně menší než na mapě, která je přílohou Plánu OSN z r. 1947.

0 3
možnosti
KO

K68a13r40e52l 40O93r72l89í29k

20. 6. 2018 16:41

termín "domovina" byl Balfourem použit s ohledem na fakt, že v listopadu 1917 měli ještě Turci moc všechno zastavit. Bez samostatného státu se silnou armádou by je Arabové utopili v krvi!

0 0
možnosti
  • Počet článků 288
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1090x
Zajímám se o dění okolo nás

Seznam rubrik