Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^nebýt odlišných náboženství tak by tam lidé žili v klidu a míru:-/

0 0
možnosti
Foto

Ale to není podstatné, jak se mlátili protestanti a katolíci a jak jsou dnes spolu vrkají jako hrdličky. Ba i na ekumenickém vydání Bible se shodli.

0 0
možnosti

I55v13a33n 53P23r67a69v33d12a

17. 6. 2018 21:13

Pročetl jsem si všechny Vaše příspěvky a děkuji Vám za tento úhel pohledu. Je zde totiž vidět, že Vám jde nejvíce o lidi žijící v nějakém prostoru a ne o politiku, tak jak je Vám od některých zde předhazováno. Je přeci úplně jedno, kdy a z jakých důvodů došlo k tomu či onomu, ale bezpráví tam zůstává. Byl jsem zde před několika měsíci, projel jsem skoro celý Izrael, byl v Jerichu na Golanských výšinách atd, ale musel jsem změnit na spostu věcí názor. Samozřejmě jsou židé mnohem více pracovitější, ale pokud jde o člověka, tak mnohem více nás přijali lidé v Jerichu, než třeba v Aradu.

PS: V Jeruzalémě je nejlepší hotel Hebron, cca, 3 minuty od chrámu Božího hrobu či 5 minut od zdi nářků. Má nepopsatelnou atmosféru.

0 0
možnosti

Moc díky za komentář. Jestli bylo něco záměrem toho mého blogu, tak to byla právě ta snaha dostat se za rovinu polarizovaných politických názorů k trochu více realistickému obrazu různorodosti a plurality názorů tady na místě. Vidět věci černobíle je až moc jednoduché a hlavně to často ničemu nepomůže.

Já osobně jsem při svém bakalářském studiu byla v prostředí, které bylo k Izraeli velice kritické, na druhou stranu teď na magistru se učím povětšinou z pohledu Izraele. A je to právě kontrast obojího, co je na tom tak moc zajímavé a člověka nejvíc naučí.

0 0
možnosti
Foto

Velmi zajímavé, karma R^

0 0
možnosti
Foto

Je na místě připomenout, že papež Pavel VI. v projevu na konci června 1967 ve Vatikánu požadoval, aby byl Jeruzalém dán pod mezinárodní kontrolu a stal se tak definitivně "svobodnou oázou míru a modliteb".

2 3
možnosti

I když bych přál mír a pokoj všem lidem ve Svatém městě, tak ta mezinárodní kontrola by dopadla hodně špatně ...

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS