Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Upřesnění: Zeman pouze zaútočil na ty novičoky, kteří spekulovali chybně o obsahu onoho vystoupení, i když Ovčáček dodal předem návod, o čem celá akce bude.

1 0
možnosti
AK

Na hrubý pytel hrubá záplata...

2 1
možnosti
JK

A o to právě jde, jestli má prezident zapotřebí záplatovat hrubé pytle? Co myslíte?

3 1
možnosti
PK

Berte to s humorem,,,keep smilling...;-D;-D;-D

2 0
možnosti
JK

Připadá vám, že neberu? Jen pro informaci - smajlíky humor nedělají.

2 0
možnosti
VM

No, diskuse a blogy už se uchylují do nezměrných hloupostí. Blogeři by totiž byli ochotni v podbném duchu okomentovat i jeho abdikaci. Že jsi sakra tak neječel, když skupina "Sto hoven" kradla státní vlajku?

4 4
možnosti
JK

Máš to nějak popletené. Ukradli a rozstříhali prezidentskou standartu - to je ta, jak na ní stojí "Pravda vítězí", státní vlajka vypadá jinak. No a ta skupina se nazývá Ztohoven - od řečnického klišé - jak "z toho ven", a využívá samozřejmě zvukovou podobnost s tím, co jsi napsat ty.

3 0
možnosti
Foto

K hodnocení událostí, jako je tato, je třeba přistupovat "třídně". Pokud někdo demonstrativně zničí symbol státu, kterým standarta prezidenta republiky nepochybně je, sklidí potlesk.

Ale, pokud, na druhé straně, prezident zničí bezcennou rekvizitu použitou k výše uvedené provokaci, je to špatně.

Sám jsem na to spálení trenýrek zíral s otevřenou pusou, ale to jednoznačně proto, že to bylo nečekané. Kdyby takovou akci prezident provedl bezprostředně po tom útoku na Pražský Hrad, byly by to daleko působivější.

Nicméně, i tak splnila ty akce svůj účel a posílila prezidentovu pozici.

6 8
možnosti
MB

Jiří, potkáváme se každý den - každý den to vidíme jinak. Nedovedu si představit, že důstojnému prezidentu by někdo lezl po střeše chalupy. Nechme bokem výkon ochranky, ta sama prokazuje celou zchátralost - podobně nedomyšlenosti, že ty záběry zase oběhnou civilizovaný svět. Asi budou dotazy, asi se ozve = Prezident ČR pálí trenky, premiér ČR uniká base. Jsme směšní :-)

6 1
možnosti
MB

S věkem, má přichází něco. Asi, to má být laskavý nadhled, moudrost s pohlazením a nějakým tím povzbuzováním. Miloš předvádí - co lze nazvat "Novým stylem". Prostě se předvádí. Kdo se poddá, neprodělá - kdo nikoliv, je až sveřepým způsobem neopomenut. Ta slonní paměť. Zeman je vlastně reaktorem. Ten rovněž štěpí a škodlivě ozařuje. Moc tepla z toho však není a nehřeje to ... [>-]

8 0
možnosti
JK

S věkem ta moudrost přichází, pokud byly v dotyčném už zamlada. (Nezaměňovat prosím s chytrostí ani s rozumem, jak to krásně vysvětlil Karel Čapek v apokryfu Agathon čili o moudrosti.) A pan Werich kdysi trefně poznamenal - z mladého vola vyroste jen starý vůl. Děkuji.

3 0
možnosti
VO

"když se někdo nachází ve výsostném postavení, pak některé věci, které může beztrestně dělat, zkrátka dělat nesmí."

Na základě čeho tedy chcete definovat, co prezident může a co už nesmí? Vkus má každý člověk rozdílný. Sám v dalším odstavci píšete, že jste pro svobodu, omezenou pouze zákonem.

Srovnání s divadelní hrou je zajímavé. I když sám připouštíte, že hra byla opravdu odporná, máte tendenci ji omlouvat více, než včerejší konání prezidentovo. Proč? Jen proto, že se jedná o umění? Jsme si přece všichni rovni, ať už z hlediska zákona, či vkusu.

3 1
možnosti
JK

Fór je v tom, že já nechci definovat, co prezident může, a co nesmí, ani mu to, probůh, nějak předepisovat. Pokud si něco takového myslíte, tak jste naprosto nepochopil smysl mého článku. V tom, co jste z mého článku citoval, narážím na jednu významnou etickou otázku - smíme všechno, co můžeme? Například: Může člověk podrazit nohy třeba babičce o holi? Technicky jistě může. Smí to ale udělat? Pokud si chce říkat člověk, pak zcela určitě ne.

3 0
možnosti
Foto

R^ Karma! Ponižující gesto, celý ten akt, včetně opětovného útoku na novináře... Demostrace moci? Monstroźní a odpudivé divadlo. A další- neschopnost sebereflexe hlavy státu...

13 2
možnosti
PB

Velmi dobře rozebráno a pojmenováno. Karma.

6 1
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik