Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J35a14n 97H48y26n82e98k

11. 6. 2018 7:02

Lidé odcházejí za svým štěstím, mnohdy pomyslným a je to každého věc. Ale nadávat na všechny a na vše je dost omezené myšlení. Možná by stálo za to, aby se pisatelka zmínila o svém působení proti tomu, co kritizuje. Kritikem je dnes každý, hlavně za PC.

8 0
možnosti
SB

Staré lidové přísloví říká, že všude chleba o dvou kůrkách.

Dalo by se to parafrázovat i tak, že všude morálkla o dvou kůrkách.

To bych rád věděl, co si kdo slibuje od toho, když od nás odejde kvůli morálce. Že to na západ od Aše bude jedna velká nepřerušovaná slušnost?

Klidně ať si odejde, mně tady chybět nebude. Nikdy jsem ho neviděl, neznám jej, nemám důvod toužit po tom, aby odešel a abych se ho jako spoluobčana zbavil, ale nemám ani důvod kvůli jeho odchodu truchlit. Ale opravdu jsem velice zvědav, jakou morálku najde někde v Německu, Rakousku, Francii, Itálii nebo USA, jestliže ta naše česká mu nevyhovuje.

21 0
možnosti
Foto

Stačí žít nějakou delší dobu v jiné zemi a pozná se, že i tam mají problémy - a možná větší než u nás. Doma se člověk v těžkostech může spolehnout na rodinu a přátele... Já bych jtam ty mladé přímo poslala, a jestli tam zůstanou, Jejich věc. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Přečetl a v podstatě souhlasím. Ále : že to schytáte , o tom nepochybujte. Jenom jedna připomínka , nebo lépe - připodotknutí. Na rozdíl od doby před r. 89 lze pracovat , popř míti firmu v "civilizované" cizině a nejméně napůl dále žít v Čechách , třeba i kvůli malým dětem a jejich vzdělávání v rodném jazyku.

Ostnaté dráty na hranicích už chválabohu nejsou.

3 0
možnosti
Foto

Autorka to samozřejmě "schytává", protože to je stále "na jedno brdo". Podle mého názoru, pracující člověk, vytížený ve svém zaměstnání a mající slušné rodinné zázemí, se o politickou situaci zajímá jen okrajově.

Důležité pro něj je prosperita jeho podniku, stabilita jeho příjmů a klid a štěstí v jeho rodině. Ti, co zde neustále vykřikují, jsou stále ti samí a o náladách ve společnosti vůbec o ničem nesvědčí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik