Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I90v91a10n 87M94a87r64e75k

11. 6. 2018 7:35

Přeji šťastnou cestu p. Vlachová.

10 0
možnosti
AS

A30l29e19š 24S20z44a61b33ó

11. 6. 2018 7:22

chápu Váš pohled i když s ním nesouhlasím zcela ale s mnohým ano,

převlečení komunisté, upadající slušnost ale i morálka počínaje politiky, částečně souhlasím i s negací Klause

rozhodně si ale nemyslím, že mladí prchají kvůli tomu, pravda je zcela jiná a tou je touha po cestování a mnohem větší zahraniční příjmy a také se jich sem potom dost vrací pokud nemají v cizině vybudovanou kariéru, jsou z nich potom takoví pendleři

s tím Havlem to je trochu zidealizované, klidné předání moci za jistých podmínek, které Havel prostě jen dodržel a sám prohlásil, my se nyní od komunistů musíme učit, jak vládnout, tvořit mezinárodní smlouvy a nové zákony a napravit spolu s nimi jejich chyby

4 0
možnosti
MB

Emigrace je silný pojem - v dnešních poměrech v podstatě zbytečný. Mladším osobně doporučuji to, co dříve bylo zcela běžné - Jít prostě na zkušenou. V podstatě k tomu slouží i běžnost - cestování. Člověk se pak na ČR dívá jinak. Pak osobně vidím, že žít se dá. Zejména, pokud člověk nepropadá zavedené stádnosti - Neustálá ochota někomu, něčemu věřit, že konečně se zjevil a mé tužby naplní. Nikdy tomu tak nebylo a ani nebude. Je to jednoduché, M. Zeman má své ego ke kojení, A. Babiš i svou, nyní dokonce ohroženou rodinu s investicemi a např. komunisté své vzpomínky. Tedy se nabízí dále. Pak se společnost vrství a řadí. V tomto smyslu, to mladí a dovední lidé mají nesrovnatelně lepší a jednodušší. Emigrovat již nemusí :-)

6 0
možnosti
JH

Moralistní slohové cvičení na téma, že za plotem je vždy tráva zelenější. Definitivně jsem tento článek přestal brát vážně u pasáže, že se "u nás zkrátka žít nedá". Další sentence, a la, protože se u nás moc pije (a proto mladí lidé odcházejí) , už je humor otevřený, i když asi nezamýšlený:-).

Docela by mě zajímalo, kolik z těch čistých, idealistických lidí odcházejícících údajně kvůli morálce, Klausovi, Babišovi, etc jde tam, kde budou mít horší plat, horší životní úroveň, leč prostředí bude morálnější. Ono kupodivu snad všichni tihle údajní idealisté jdou tam, kde si víc vydělají (popř. kde získají zkušenosti k lepší pracovní kariéře). Což není nic špatného, akorát je zbytečné maskovat to morálkou.

A nakonec, mentalita typu "je tady hnusně, takže já odcházím, vy ostatní to dejte do pořádku a já se pak milostivě možná vrátím" mě neoslovuje, dokonce si myslím, že odchodem takovýchto lidí nikdy žádná země dlouhodobě neztratila.

25 0
možnosti
SB

Víte, paní autorko, jaký je rozdíl mezi českými špinavostmi a těmi slovenskými, německými, rakouskými, nizozemskými skandinávskými, italskými nebo třeba americkými?

V podstatě pouze ten, že ty české máte přímo u nosu a že na Vás dopadají více než ty ostatní. Ale to, že ty cizozemské nemorálnosti nevidíte, neznamená, že tam nejsou. Již Bolek Polívka v jednom českém filmu, v němž hrál bohatého restituenta, vyjádřil dost vulgárním, avšak zcela výstižným způsobem myšlenku, že existuje i to, co on nikdy neviděl.

12 0
možnosti
SB

Není třeba emigrovat. Jen využít všech možností nové demokracie a samozřejmě přiměřeně pracovat.

9 0
možnosti
AK

A až Zeman s Babišem odstoupí, tak se syn zase vrátí?

To už to bude zase v ČR v pořádku?

10 0
možnosti

Nebude - ještě musíme přestat s pitím, šedou ekonomikou a kritizováním laviček Václava Havla:-).

5 0
možnosti
PK

Tak už konečně emigrujte ať to Vaše pravidelné fňukání oceňují v jiném státě....RvRvRv

15 1
možnosti
Foto

Ať je to jakkoliv, tak fakt je ten, že stojíme hodně vysoko v pořadí bezpečnosti států. A takový stát se neopouští. A není důvodu ho opouštět.

5 0
možnosti
Foto

A měl bych na váženou autorku dotaz, konkrétně do jakého státu její syn odešel.

Znám jiný případ. Jediný syn utekl od matky do Jihoafrické republiky. Nezdá se mi, že by tam byly o tolik lepší podmínky k žití, než zde.

5 0
možnosti
JH

J32a41n 39H57r39u69š40k94a

11. 6. 2018 7:04

po slhédnutí duelu Skála×Farský a s ohledem na to, že někdo takový sedí v PS a s tím co máme na hradě, se lidem ani nedivím...

4 1
možnosti
  • Počet článků 1262
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 1113x
Jsem především žena a v ženství spatřuji smysl svého života. Mám ráda život i s jeho těžkostmi, vážím si maličkostí, neuznávám konzumní způsob života, jsem zastánkyní svobodné vůle člověka.

Seznam rubrik