Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

To by bylo, abyste svemu chlebodarci nepoklonkoval. Zajímavé, že ex-komunisté a Rusko vám tak vadí, byť sám EU kovaný neobolševik...

8 6
možnosti
TV

Chcete-li, neomarxista? Ale socha v Německu hezká, viďte?

5 4
možnosti
DK

Já ty uprchlíky také neviděla, ale přesně vím, že nechci, abychom je dvě generace živili a třetí se bude radikalizovat.

14 1
možnosti
SB

Jsem přesvědčen, že pan autor je úplně stejného názoru, ale prostě jeho současná funkce mu velí psát ty nesmysly, které píše.

Jen ať potom neříká, že to psát musel.

Nemusel. Stejně jako kdo za Protektorátu nechtěl, nemusel se dávat k Němcům, za kdo Gottwalda nebo Husáka nechtěl, nemusel vstupovat do KSČ, tak i dnes kdo nechce, nemusí chodit do funkcí, které počítají s takovýmto lhaním.

Je to jen a jen o osobním prospěchu. První se za osobní prospěch prodal v dobách německé okupace, druhý se neprodal, odřekl si osobní prospěch a zachoval si tvář. Totéž platí pro dobu Husálkovy normalizace a totéž platí i pro dnešek.

Pan autor nemusel napsat to, co napsal. Mohl si odříci post europoslance a neprodat se za osobní prospěch.

7 1
možnosti
JJ

J77i34ř82í 52J88a70n21d66a

7. 6. 2018 15:13

To, že není řeč o Německu, Francii či Španělsku, ale o společné Unii, je pro nás skvělá zpráva ........

Kdo to říkal?:

"Když říkám Lenin, myslím strana; když říkám strana, myslím Lenin".

5 1
možnosti
SB

To je hezké, že zde píšete o tom, že kvóty jsou odrazem toho, zda v EU spolupracujeme, či zda spolupráce vázne.

Připomínáte mi kritiky odsunu Němců, pro kteréžto kritiky historie začala až květnem 1945 a kteří nevidí, že ten odsun byl až důsledkem toho, co se tady dělo právě před tím zmíněným květnem 1945.

Vy tady píšete o nutnosti spolupráce. A asi tím naznačujete, že kvůli této spolupráci máme kvóty přijmout.

Ale stejně jako platí to, že historii nezačala květnem 1945 a že předtím se stalo něco podstatného, tak platí i to, že migrační krize nezačala až ve chvíli, kdy to Německu a ostatním západním státům začíná přerůstat přes hlavu, nýbrž už několik let trvá.

A oni nám ani v nejmenším nedali možnost jakkoli se podílet na strategii Evropy směrem k přijímání migrantů. Když si Merkelová dělala selfíčka s migranty, když říkala "wir schaffen das", když se kecalo o tom, že tito migranti budou Němcům jednou vydělávat na důchody, když se stanovovaly výše sociálních příspěvků migrantům, za nimiž tam migranti především směřují, tak se nás nikdo neptal, co si o tom myslíme.

Tehdy Merkelová vycházela ze zcela správného předpokladu, že je to jejich země, kam je přijímají, a jsou to jejich peníze, které jim dávají, takže nám do toho v podstatě nic není. Naprosto správná myšlenka, protože až podut nám do toho doopravdy nic není. Ale v tom případě platí, že kdo nás nepřizval do první fáze nějakého problému, nemůže po nás chtít, abychom cítili spoluodpovědnost za druhou fázi.

Prostě ze Zdenou chodí a miluje se pouze Libor. Je to jen a jen jejich věc a Vilémovi do toho nic není. to je ta první fáze. Ale když Zdena neplánovaně otěhotní (a to je ta druhá fáze), měl by následek (tedy alimenty) nést s Liborem společně i ten Vilém, kterého předtím ti dva do svého milostného života nevpouštěli a kterého se neptali na názor, zda spolu mají mít styk. Je logické, že se ho na to neptali, protože je to jejich život a ne Vilémův, ale v tom případě i následky jsou jejich a nikoli Vilémovy.

9 1
možnosti
SB

Omluva za překlep:

Má být "za Zdenou" a nikoli "ze Zdenou".

0 0
možnosti
JL

Přečetl jsem, přestože jsem tak starý, že vím, že Merkelová pronesla mnoho projevů, lehce mi to připomnělo sovětské vůdce resp. vůbec komunisty: V jednotě je síle,a kdo není s námi, je proti nám. - C se týče migrace, unijní politici hodně mluví a přestože už měli několik let na řešení, to je stále odkládáno za obzor....Itálie a Řecko teď bucou říkat: Buďte solidární! Kdyby k nimi netekli migranti, říkali by: Řešte to sami. --- nechci podceňovat jejich altruismus, ale kdyby některé země neřekly: Tak a dost!, plynuly by k nám stovky tisc migrantů a vesele by se přerozdělovali. protože firmy potřebují pracující a populace stárne, NICMÉNĚ oni jsou hlavbně nezaměstnaní a hlavně žijí z dávek a hlavně peníze, co získají posílají svým dhucým rodinám a zvou sem své členy rodiny, protože i ti ovšem MUSÍ dostat sociální dávky.

6 1
možnosti
Foto

Vašemu sdělení, bohužel asi tak 75% voličů nerozumí a především se odmítá jím vůbec zabývat. pro ně končí jejich zájem u dveří jejich bytu.

4 5
možnosti
JK

já rozumím a ve vlastním zájmu i zabývám a právě proto takové vize odmítám, nic jiného než neuskutečnitelná vize to není. Založená na chybných úvahách , že Merkel je sem natahá a potom chce problém "společně" řešit

9 1
možnosti
PK

EU se začala nejvíce otřásat když propukla migrační krize. Nejsem naivní, migrace byla, je a bude. Důvodů jsou desítky. Ale bohužel - to co v článku tady uvádíte jako přístupy, možná směr, náznak řešení atd. - tak to jsou fráze. Myslíte si, že když vyhovíme Itálii a vezmeme jejich migranty k nám (pokud by chtěli a neutekli), že se problém vyřeší? Houbeles ...

4 0
možnosti
TP

Tento článek mi silně připomíná scénu ze Švejka (bohužel nezfilmovanou), kdy hospodář prodává vojákům přestárlou polochcíplou krávu (EU), kteroužto prezentuje jako zdroj toho nejjemnější a nejvýživnějšího masa, načež ji vojáci, kteří už ve chvíli koupě vědí, jak to s tím pochutnáním asi bude, několik dnů tepelně upravují apoté si na ní téměř zničí zuby i trávící systém...

1 2
možnosti
JL

Jestli jsem trošku pochopil EU, tak dividendy tečou z východu na Západ, od těch "hloupých a chudých" k těm bohatým a vyspělým, ne? Možná Slovinsko už je na nule.

2 1
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1597x
Vystudovaný matematik, poté působil 17let v centrální bance (od pozice referenta po viceguvernéra). Poté přes 5 let v poradenské firmě, ale také jako spolupracovník Bankovní asociace, člen různých poradních skupin a častý pisatel do médií. Mimo to spolupracuje s neziskovým sektorem či vede tréningové programy pro centrální bankéře v zahraničí.
Je ženatý, má celkem 3 děti a jednoho psa (menší živočichy nepočítá).

Seznam rubrik