Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nezlobte se na mě... Četl jsem to podrobně... Ale myšlenku jsem nezachytil... Asi tam žádná nebude... :-)

6 2
možnosti
OS

Asi tak. Pan Humplík jen bez důkazů označil Slušné lidi za nácky a zas šel.

4 1
možnosti
OS

Tohle je fakt totální snůška nesmyslů.

1) Nevím, jestli má pan Humplík nějaké důkazy, že jsou slušní lidé spojeni s nacismem. Já jsem u nich žádné hákové kříže, podivné knírky apod neviděl. Nebo jestli jen pan Humplík označuje za nácka každého, kdo se mu nelíbí, přestože je to absurdní a historie při tom pláče.

2) Nacismus není pravicový směr. Je velkým úspěchem levicového politického mainstreamu, že se jim povedlo tento nesmysl tak rozšířit. Ale při bližším zkoumání musí být každému jasné, že nacismus je ideologie levicová, zcela minimálně odlišná od komunismu. Trošku se tam změnila vládnoucí síla (stát x proletariát), trošku se změnila utlačovaná vrstva (žid x kapitalista), ale v principu i v otázce dennodenního fungování na těchto ideologiích založených společností, je zcela minimální rozdíl.

3) Totální umělecká svoboda je naprosto děsivý pojem. Umělci by měli mít jistě dostatek svobody, třeba pro takové zpracování moderní adaptace Tylovy Lesní panny, ale rozhodně ne neomezenou. I kdybychom pominuli hranici dobrého vkusu, protože by mohl někdo namítat, že ta je subjektivní, tak minimálním limitem této svobody jsou zákony ČR. A tento limit je v tomto případě jistě překročen (Hanobení státních symbolů). Pokud na takové překročení nereaguje veřejná moc, a navíc to ještě platí, není překvapením, že na to reaguje občanská iniciativa.

16 0
možnosti
Foto

O10t60a 97B18l29a29ž78e84k

28. 5. 2018 16:22

Totální umělecká svoboda ? Coby (pouhý) bakalář teorie a dějin umění si dovolím tvrdit, že přes veškerou svobodu lze umění posoudit jako dobré nebo špatné, ale také jako pravdivé a lživé. Byl-li zostuzován papež - OK - byl to "jenom" člověk. Je-li však zostuzován Ježíš, je zostuzován nehmotný ideál, jehož poškozování je zbytečnou ztrátou jednoho z mála možných ideálů. (Jo - a přitom nejsem věřící).

25 0
možnosti
Foto

"Rozumní","Patrioti","Realisté"....to už tady bylo a kde je jim konec?Stejně dopadnou i "Slušní lidé",tyhle názvy dokážou spíš odradit....a to ještě nepočítám "Stranu zdravého rozumu" a spoustu dalších náckovských pidistraniček s velkohubými vlasteneckými názvy.....:-)Pokud jde o anarchisty z Kliniky,jeden rozdíl bych viděl.Tito lidé se nepokouší vystupovat jako politická síla,která chce ovlivnit veřejné mínění."Slušní lidé" ovšem ano....

1 8
možnosti
PT

P44e21t95r 44T23o84m92e73k

28. 5. 2018 16:48

Mně je úplně jedno co jsou zač Slušní lidé. Protestují proti něčemu, proti čemu já taky protestuji.

8 0
možnosti
JS

Poněkud se mýlíte. Komunismus a nacismus jsou podle našich zločinecké ideologie a za jejich hlásání můžete být trestán.

1 0
možnosti
LT

L39u37d76ě41k 96T25o11n41d71r

28. 5. 2018 15:22

"Já jsem konzistentní."

Nejste. Kdybyste byl konzistentní, tak nemůžete zároveň velkohubě hlásat: "Osobně jsem pro totální uměleckou svobodu. Nedokážu si představit, že bych někomu zakazoval cokoli hrát, zpívat, veršovat nebo parodovat" a "svoboda slova znamená, že kdokoli může veřejně hlásit názory, které zastává. I když s tím ostatní zrovna nesouhlasí" a zároveň říkat, že "Ať už levicoví nebo pravicoví blázni do slušné společnosti nepatří."

Buď totiž platí jedno nebo druhé. Takže si jen honíte triko a chlubíte se: "podívejte se, jaký já jsem svobodomyslný správňák", který zároveň bude určovat, kterého levicového nebo pravicového blázna by vyloučil ze slušné společnosti "správňáků".

19 0
možnosti
NS

Já myslím, že se to ale vůbec nevylučuje. Je historickou zkušeností, že ti, co se vydávají za předvoj slušnosti, jsou těmi nejneslušnějšími v zemi. Slušní lidé nepřekračují zákony, slušní lidé neomezují druhé, slušní lidé si nevynucují pozornost, slušní lidé neříkají ostatní, co smí a co nesmí dělat. Na to máme zákony a ty se mají ctít. To dělají pravidelně neslušní sympatizanti diktatur a jiný zhovadilostí. A ti opravdu do slušné společnosti nepatří.

1 2
možnosti
JAZ

"Slušní" lidé jsou okamurovci a zemanovci, takže jsou to komunisti.

2 5
možnosti
JAZ

Okamura je komunista a hlásá komunistické lži, chová se jako komunista, tak je komunista.Navíc je top sluha Ruska. O Zemanovi snad už psát nemusím. Takže stoupenci Okamury, Zemana a "starých" pořádků jsou také komouši, ať si hrají na nácky či ne. https://zpravy.idnes.cz/okamura-haji-komunismus-08d-/domaci.aspx?c=A121120_212117_domaci_jj

2 2
možnosti
  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3564x
Táta 5 dcer, podnikatel, hrdý Pražák a pražský zastupitel za ODS.

Seznam rubrik