Diskuse

Zlatej socík

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma jako hrom, ale koukám, že fanatický komunista Petřík s bývalým spolupracovníkem StB Hermánkem už na vás vlítli. No, uškodit už vám nemohou....:-)

17 2
možnosti
Foto

Ale, Maruško, pan Kindl říká, že jsem stále aktivní a dostávám žold v Rublech.

1 2
možnosti
Foto

Komunisty jsem neměl rád ,dovolím si pár jiných pohledů. 10 let jsem pracoval na dole Alexandr jako horník. Můj plat byl vyšší než plat závodního doktora.

V roce 1075 jsem postavil dvougenerační rod. domek. Náklady 210. tisíc.

Nenávratné půjčky od státu 80. tisíc .Odpis např . za každé nar.dítě.

Všichni cikáni pracovali. 1 bulka a přišel o přídavky. Nepřišel týden a šel sedět.

Netoužím po starých časech Tvrdím ale,že kdyby bolševik nezadrátoval hranice a povolil soukr. podnikáni,vládl by do dneška.

16 5
možnosti
Foto

Ještě dodávám,že komunisté uměli zatočit ze zlodějnou a to i ve vlastních řadách. Jestli někdo nebyl schopen prokázat nabytí majetku,byl mu zabaven a ještě hrozil kriminál. To tady dnes chybí . Zloději mají zelenou.

6 6
možnosti
IP

Stejný propagandistický žvást, jako za socialismu.

Vážený autore, ve Vašem "demonstrativním" přepočtu zcela chybí např. nájemné (u nás za socialismu 100 Kčs-byt druhé kategorie), dnes 6000 Kč. Ceny energii a vody (dříve 3 Kčs/cbm dnes 90 Kč), služeb (např. stříhání 3-5 Kčs dnes 130 Kčs). Domy se nezamykaly a na chodbách byly před byty běžně boty. Zkuste to dnes!!! Tak laskavě přestaňte žvanit ve stylu redaktorů RP. Nebyl jsem ani já, ani nikdo z rodiny v KSČ ani v jejich B-čkách (lidovci, socialisté) jako Kalousek a jemu podobní.

Nazdar

13 12
možnosti
MS

No vidite, my mame prave opacny problem s vecmi (vcetne bot) na chodbe. Lide tam odkladaji co chteji, takze je problem s pristupem k hydrantum a kdyz stehuje vetsi kus nabytku co nevejde do vytahu, tak se pres kramy nevyhnete na schody.

1 0
možnosti
JK

J24i69r93k56a 84K36o67r89n

27. 5. 2018 10:33

Karma, podepisuji každé slovo....R^

19 2
možnosti
Foto

R^Do kamene tesat, abychom nikdy nezapomneli!

27 2
možnosti
Foto

Honzo, Ty vážně myslíš, že se při přihlášce do MŠ požadovalo členství v KSČ?

4 4
možnosti
VF

Na "Zlatej socík" vzpomíná se slzou v oku i můj známý. Opravdu nepřeháním.

"V hokně sem sa naštěstí nenadřél, na fušku sem šél odpočatý. Ale materiál sa b.bě sháňal, tož sem si ho donésl z našej firmy.":-P

15 1
možnosti
Foto

To bylo zcela běžné.

2 2
možnosti
JB

J66i60r94i 13B18o40r

27. 5. 2018 9:50

Kéž by se mohly dávat alespoň dvě karmy.R^R^ pro pana Hermánka,mám to jako vlastní prožitek. Ovšem nebyl jsem "donáška" ani člen. Roků 71.

5 2
možnosti
Foto

Nechte si toho "donášku" laskavě od cesty. O tom jsem vůbec nepsal. Ano, když jsem dělal v zahraničním obchodu, měli jsme se lépe než běžný průměr, ale daleko důležitější byla jiná věc

Bylo to takové zprůměrování životů, které mladým nevyhovuje. Ale člověk není stále mladý a ten průměr se měl možná daleko lépe, než dnešní podprůměr.

2 3
možnosti
JF

J31i59ř74í 27F73o51g88e89l

27. 5. 2018 8:04

Víte, pokud jsem se zeptal stejnými slovy na 1. republiku, bylo mi tatínkem a dědou odpovězeno podobně.:-)

3 0
možnosti
Foto

Kolik vzpomínek náhle ožilo....A nemoha odolat, přiděluji Vám karmu. R^.

14 2
možnosti
Foto

A ještě dodám, že autor píše jednak bez jakéhokoli vlastního prožitku a častečně si i přibásňuje. Naprosto schází jakákoli hlubší analýza životních podmínek, životního stylu.

Jistěže občas chybělo nějaké zboží. O tom žádná. Ale, také nebyli exekutoři a nikdo kvůli dluhům nepřišel o střechu nad hlavou. Klidný život. A nějaká nějaká StB se o běžné občany vůbec nezajímala.

12 13
možnosti
LB

Nikdo nepřišel o střechu nad hlavou?

Dnes o ni přicházejí (nezodpovědní) dlužníci, po roce 1948 to byli slušní lidé, kteří se provinili jen tím, že byli přičinliví, měli majetek nebo dosáhli vyššího postavení, nebo dokonce nasazovali život za svou vlast ve válce.

V dnešním padesát let starém Čsl. filmovém týdeníku zaznělo, že v roce 1968 v Praze na byt čekalo 50 tisíc rodin, v republice chybělo více než půl milionu bytů a na tisíc obyvatel se u nás ročně postavilo 5 a půl bytu, což byl v Evropě rekord.

Formuláře pro přijetí dětí do MŠ byly v gesci národních výborů a záleželo jen na nich, čím přijetí dítěte do školky podmíní. U nás mj. vyžadovali i odpracování určitého počtu brigádnických hodin.

A že někteří lidé vzpomínají na socík se slzou v oku, není nic nového pod sluncem; jiní zase s dojetím vzpomínali na protektorát.

11 2
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik