Diskuse

Zlatej socík

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Maně jsem si vzpomněl na polovinu 80.let... vracel jsem se s kolegou po noční směně, po které jsme se stavili "na jedno"... a jak jsme byli v náladičce, tak jsme šli kolem drogérie, před kterou již cca půl hodiny před otevřením byla dlouhá fronta žen čekajících na to, aby si mohly koupit tehdy silně nedostatkové dámské vložky... S kolegou jsme měli pár nejapných poznámek a ty ženy nás chtěly (a oprávněně) lynčovat... Tuto příhodu jsem dal k dobru již mnohokrát a snad pokaždé se našel člověk, který tvrdil, že to není pravda. Je a nelžeme si, dámské vložky nebyly tím jediným nedostatkovým zbožím... Jedinou kladnou věcí té doby, že jsme byli mladí... Prožívali jsme první lásky, první cigarety, první mejdany...

7 0
možnosti
Foto

Je to jenom svědectví, že všechny ty ve frontě stojící ženy měly dost peněz na nákup vložek, takže jde o svědectví o vysoké životní úrovni. Dnes stojí před výkladem a nemají na vložky.

1 4
možnosti
MT

Konečně zde někdo nalil čistého vína. Dnes naříkají nejvíc ti, kteří se měli dobře. Moji rodiče se dobře neměli, nebyli totiž "ve straně" ani se neživili v oblasti černého či šedého trhu - řada věcí v článku se nás tudíž bytostně týkala. Maminka měla jako zdravotní sestra 2000 hrubého, průměrný plat byl tuším 3500. Teta vystudovala medicínu oklikou přes zdravku (neoklika by byla přes gymnázium, zdravka není přípravou na medicínu). Dodnes si vzpomínám, jak soudružka učitelka kroutila hlavou, že s mým kádrovým posudkem na gymnázium asi nee, maximálně nějakou průmyslovku, když nebudu zlobit. Ještěže přišel listopad, takže to, na jakou půjdu střední školu, už jsem si mohl rozhodnout sám. Jo, a rodiče spláceli půjčky na dům ještě daleko do devadesátek (úrok 2,7% - to jediné se v devadesátkách při vysoké inflaci hodilo), takže ani zázračně nezbohatli.

3 0
možnosti
JD

J93a22n 49D17l31o70u64h41ý

28. 5. 2018 9:11

průměrný plat 3500 byl až koncem osmdesátých let (před revolucí). To se zvyšovala už i inflace.

1 0
možnosti
KS

To je sice všechno moc pěkný, ale v té době mě nebolely kolena. ;-D

9 0
možnosti
JAZ

Všem komunistům zde v diskusi přeji, aby měli možnost se vrátit zpět. Postavíme ji takové sídliště ve stylu 80 let. Jedna telefonní budka, přeplněné popelnice, všude nepořádek, vykradené sklepy, nefunkční elektřina, bez internetu, jeden TV program, bez telefonu, párky jen jednou týdně, teplá voda jednou za dva dny, když se podaří tak poděděnou bundu, sousedi bonzáci, tři generace v jednom bytě, tristní zdravotnictví, kde se na vše podával jen penicilín, dojezd záchranné služby tři hodiny, opilá obsluha v plášti v restauraci, domovní důvěrník, případně doplňte......

8 6
možnosti
OU
Foto

Skvěle napsáno a karmuji. Vstupy rudých noků. jsou k smíchu a pláči zároveň.

15 0
možnosti
KM

...to je divné, že Vy tak fundovaný člověk nevíte jak se v té chvíli rozhodnout? Ale myslím, že pravdivě byste měl uvést, že při těch zmíněných vstupech hlavně řádně vzteky rudnete.

0 0
možnosti
DG

Karma!!! Jinak je mi z celé té diskuse úplně na zvracení. Pp. Petřík, Hermánek aj.,

no prostě fuj! (p.Gregor snad měl tatínka ministrem) Ale dnes se diví, že každý

učitel, nebo chirurg si po pár hodinách v práci nešel přivydělat na brigádu, nebo nepostavil dům! Je mi 67 let, prožila jsem si to a byl to hnus!

6 1
možnosti
Foto

Kde vzal autor ty platy? Každej obyčejnej vexlák, taxikář, prodavač zeleniny apod. měl příjmy několikanásobně vyšší ;-D

6 0
možnosti
JD

J63a56n 96D41l12o18u27h50ý

28. 5. 2018 9:15

příjem a plat byl někdy dost podstatný rozdí... ;-D

2 0
možnosti
IN

Velice jste mne potěšil přesným popisem toho rudého svinstva, ve kterém jsem musel žít. Jsem rád, že jsou tu stále lidé, kteří si to dobře pamatují. R^

8 0
možnosti
Foto

Mně se na těchhle diskusích líbí, že zastánci socialismu kritizují dnešní nešvary a přitom si neuvědomují, že je mnohdy způsobují stejné bolševické tendence jaké byly za socialismu. Kdyby soudruzi nechtěli pořád vše regulovat a kecat lidem i do toho, co si smí a nesmí za své vydělané peníze kupovat, bylo by dnes těch problémů mnohonásobně méně. Lidi si zvolí bolševiky a pak se divěj, že se maj zle.

20 0
možnosti
PB

P76e28t93r 87B87u85r91i46a29n

27. 5. 2018 21:44

Přesně tak. Anebo v obhajobě starých pořádků kritizují nějakou "hrůzu" dneška, a přitom si neuvědomují, že za socíku by dotyčný dopadl bez milosti daleko hůře, a že tento systém mu dal naopak ještě šanci. Viz případ onoho blogera, který střílel na exekutora s policajtem, který všude rve Petřík. Za komárů vystřelit na policajta a odskákala by to nejen celá rodina, ale dotyčný by ve vyšetřovací vazbě patnáckrát uklouzl na mýdle a zdravej by už nevylezl nikdy.

6 2
možnosti
JN

J71a78n 40N73o56v84á51k

27. 5. 2018 20:35

I socialismus a komunismus obsahují pár zajímavých myšlenek, které se v mnoha dobrovolných komunitách uplatňují.

Ale jakmile se součástí stávají takové věci jako třídní boj, diktatura proletariátu nebo násilné převzetí majetku a moci, tak výsledek patří jen na jedno místo ( ! ) .

2 0
možnosti
PB

P40e61t88r 97B95u42r41i12a63n

27. 5. 2018 20:40

Tak ono i znásilnění má milostný podtext ;-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik