Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Problém vidím v zásadě v tom, že informací se na nás valí neuvěřitelné množství. Lidský mozek si je vybírá a v podstatě by se dalo tvrdit, že si je vybírá podle toho, co se mu hodí.

Takže, kdo byl vychován v rodině komunistů ve víře, že západ je prohnilý, bude s vysokou pravděpodobností tomu stále věřit a informace, které tomu neodpovídají blokovat.

Stejně tak jsou média určená pro "masy" a pro "intelektuály". Zarputilý Zemanův volič si rád potvrdí svůj světonázor na Barrandově, případně u intelektuálně nenáročných zpráv na Nově, či Primě. Diskuzní pořady na ČT24 jdou do hloubky a u toho se musí trochu víc přemýšlet. To už nezmiňují ČTArt.

A navíc, většina diváků nepozná rozdíl mezi zprávou, komentovanou zprávou, komentářem a rozhovorem třeba s politikem.

2 0
možnosti

Média "lžou" upřednostňováním a naopak zamlčováním některých faktů pomalu stejně jako tomu bylo před sametovkou,.naštěstí je teď vice zdroů o něco víc než jen vysílání zahraničních radií...

Oni v Rudém právu taky většinou vyloženě nelhali ale "jen" podobně manipulovali s fakty. A nedivte se že na nekonkrétní dotaz nelze konkrétně odpovědět. Já se ptal u článků o ruských fake news kde nikdy nebyl uveden konkrétní případ na nějaký a taky jsem nedostal odpověď s konkrétním a jasným příkladem než obecné rusofóbní fráze...

3 1
možnosti

abych uvedl příklad manipulace s fakty - sice ne z ČT ale tady z toho listu: už letos dvakrát jsem tady četl články jak spotřeba masa na obyvatele roste (posledních pár let opravdu mírně ano) a bylo to porovnávané s rokem 1950. Přitom v roce 1989 byla cca o 16 kg na rok vyšší spotřeba než dnes i přes průběžně nedostatečný sortiment a z toho vyplývající fronty v době zavážek prodejen. O tom ale nebyla ani zmínka.

1 0
možnosti

L37u98d28ě69k 56J83a97š60a

30. 5. 2018 11:44

Jak může člověk,který se ohání zájemem o naše předky a jeich dědictví obhajovat ČT, která dokola lhala a to doložitelně, ohledně přijímání uprchlíků?Ta podporuje věc jejich přijímání, zkresluje fakta (viz vylhaná fotka utopeného děcka na pláži, která byla zfalšována a ČT o ní informovala jako jiné ulhané weby) a když jsou diskuze, zásadně tam jsou lidé jednoho ducha - ČT o přijímání uprchlíků. O člověku, který říká, že nemá rád zloděje a přitom krade sám ve velkém, nemám kousek dobrého mínění. Jeho zájem o naši historii je s fandovstvím přijímání uprchlíků lživý, jak celá politika dnešní ČT co obhajuje

3 0
možnosti

P83e30t44r 71B56ü12r60g11e16r

29. 5. 2018 13:26

Autor to má těžké - obhajovat objektivitu ČT je nesplnitelný úkol. Snad za něj bude nějak odměněn ...(nechápu totiž, co by mohlo někoho motivovat k napsání uvedeného). V jednom má pravdu: ČT nelže. Pouze manipuluje. Něco se zvýrazní, něco potlačí.... Tuhle dovednost měli zvládnutou už za časů Dr. Göbbelse. Lež má opravdu krátké nohy a dokázat nepravdu lze.

Veřejnoprávní médium placené koncesionáři a daňovými poplatníky by mělo předkládat objektivní fakta.

10 0
možnosti

Myslím, že nejmarkantnější to bylo v prvním roce migračních událostí. A tehdy taky lidi nejvíc zpravodajství ČT přestali věřit. Málo platné, dnes nejsme odkázáni už jen na redakci zpráv ČT. V okamžiku, kdy v jiných mediích vidíme stovky a tisíce mladých, zdravých mužů z Afriky s mobily v ruce a v teplákách od adidas ,valících se do Evropy a na ČT nám neustále ukazují stejné záběry několika málo žen a dětí, s přesvědčivým komentářem, že to jsou uprchlíci před válkou, člověk kroutí hlavou. Na druhou stranu nikde neukazovali záběry pravých uprchlíků z Ukrajiny - starých lidí, dětí, žen, zoufalých, co s pláčem tahali celý svůj majetek na kárce po rozbité silnici jejichž manželé právě bojovali...

19 1
možnosti

Pokud si někdo myslí že ČT je objektivní, ten holt musí být tak mlád, že nezažil bolševickou propagandu za Husáka.

ČT není objektivní z jednoduchého důvodu, je to proto, že ji ovládá extremistická levicová parta, které se obecně u nás říká pražská kavárna.

17 6
možnosti

R90u53d80o47l66f 96K23o47n41c

27. 5. 2018 22:06

Zamestnaním a cieľom veľkej väčšiny žurnalistov je ničiť pravdu, otvorene klamať, prekrúcať, ohovárať, zaliečať sa mamonu a za svoj denný chlieb zapredávať svoju vlasť a svoju rasu. Vy to viete a ja to viem, tak potom čo je to za hlúposť, pripíjať si na nezávislú tlač? My sme nástroje a vazali boháčov v pozadí. My sme ich pajáci, ktorých oni dirigujú a my tancujeme ako ich bábky na špagátoch. Náš talent, naše schopnosti a naše životy sú kompletne majetkom iných. My sme intelektuálne prostitútky.

1 1
možnosti

J57a77n 43Z64í32m54a

27. 5. 2018 19:23

Ja mam s CT osobni zkusenost kdy lhala o me osobe. Lhali, ohaneli se neexistujicim znaleckym posudkem a kdyz jsem jim dodal policejni dokumenty co jejich tvrzeni vyvracely, ignorovali to a ten hnuj stejne zverejnili. Takze ano. CT opravdu lze.

2 0
možnosti

Ještě k diskuzi níže: tak jsem měl konečně dnes ráno čas přečíst si Marakéšskou deklaraci v originále. (Dal bych i link, ale takové příspěvky obvykle admin maže.) Kdokoliv tvrdí, že ta deklarace je více o tom, jak bránit nelegální migraci, než o tom, jak podporovat migraci legální, LŽE. Ne náhodou taky ministr Metnar ve svém vyjádření (které jsem si přečetl na propagandistickém serveru manipulatori.cz) mluví především o konferenci jako takové, nikoliv o textu samotné deklarace. Ten by se totiž bez lhaní obhajoval dost těžko.

Redaktorka ČT tedy LHALA, když uvedla, že tento dokument není o podpoře migrace. (Třetí cíl uvedený v dokumentu se dokonce jmenuje "Podpora pravidelné migrace a mobility, zejména mladých lidí a žen, mezi Evropou a severní, západní a střední Afrikou a v rámci těchto regionů") Lhala také o tom, že "tento hoax" byl vyvrácen. Ve skutečnosti byl vyvrácený pouze hoax o tom, že má být na Slovensko dovezeno v červenci dalších 10 tisíc migrantů.

Strašné také je, že při tomto lhaní se tvářila, jako že uvádí na pravou míru lži někoho jiného.

Jak jsem uvedl už pod Vyoralovým článkem: dejte mi příklad horšího prohřešku některého z takzvaných "dezinformačních" médií;-)

20 0
možnosti
  • Počet článků 153
  • Celková karma 14,81
  • Průměrná čtenost 2211x
Byly časy, kdy jsem se zde pozastavoval a rozčiloval nad věcmi společenskými a politickými. Během Covidu však nastal v mém životě zlom a já absolutně propadnul trekingu a cestování a z dosavadního koníčku a snů se stala neprostá posedlost. Z mladého politicky aktivního člověka se tak stal naprostý Tulák, který od té doby každého jara a podzimu vyráží na cesty napříč Evropou a také během léta tráveného v Tyrolsku, které se mu stalo domovem, podniká jedno dobrodružství za druhým.

O těchto svých dlouhých cestách nejrůznějšími kouty Evropy už delší dobu píši formou deníku dost detailní blog Deník Tuláka, kde své cesty rozebírám den po dni, píši o svých pocitech a zážitcích, zmiňuji tipy na cestu a především články zásobuji hromadami snímků z mých toulek horami a přírodou.

Vzhledem k tomu, kolik času trávím v tyrolských alpách, rozhodl jsem se v celkem nedávné době začít pracovat také na stránkách Toulky po Tyrolsku, které mají být takovým přechodem mezi průvodcem po Tyrolsku a zároveň mým tyrolským deníkem. 

Tady na Idnes se k vám vracím, protože se chci pokusit vytovřit nový formát článků, než jsem tvořil doposud a formou krátkých článků představit nejrůznější místa a treky i zdejším čtenářům a naopak tak poněkud rozšířit jak obzory vaše, tak i okruh mých čtenářů a sledovatelů.

Instagram: https://www.instagram.com/wanderer__dave/

Detailní zápisky z cest: https://www.denik-tulaka.cz/

Toulky po Tyrolsku: https://www.toulky-po-tyrolsku.cz/