Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dovoluji si s Vámi nesouhlasit, pane autore. Jsem přesvědčená, že role obou rodičů je ve výchovném procesu důležitá a nezastupitelná. A že pokud se sejdou rodiče dva, kteří se rozhodnou na výchově spolupůsobit, je úplně jedno, o jakou konstelaci rodičů jde. Kdybychom tu řešili partnerský tandem dvou lesbiček, nepochybně by se tu leckdo dušoval, že i otec je při výchově důležitý a nezastupitelný. Já jsem, na základě vlastní zkušenosti a zkušenosti spousty mých známých (zástupsců všech rodičovských konstelací) přesvědčená, že nejdůležitější je to odhodlání. Odhodlání se dítěti věnovat v režimu 24/7 až do jeho vylétnutí z hnízda a poté "nenápadně" dozorovat, a přitom rezignovat na spoustu svých vlastní potřeb či priorit. A pokud toto odhodlání vlastní dva pánové, dvě dámy anebo (standardně a nejčastěji smíšená dvojice), to je podle mne úplně buřt. Už jsem to leckde psala. Kdyby každé dítě zažívalo tolik lásky, pohody a pozornosti, jako holčička mých kamarádů, kdyby mělo každé dítě díky dohodě tří lidí tak širokou, láskou oplívající rodinou, to by bylo na světě hej. Věřte mi, ženský element jí věru neschází a oba tatínci jí zahrnují láskou, kterou bych klidně přirovnala k té své, mateřské, jak by řekly moje děti, leckdy hyperprotektivní. Mějte se prima.

1 1
možnosti
Foto

Já jsem rád, že nesouhlasíte, přesně o tom to je-diskutovat. Kdyby všichni souhlasili, byla by to v životě nuda:-)

1 0
možnosti
Foto

Kdyby se v prvé řadě podporovaly úplné rodiny, nikoliv ono dnes že všech stran řešené samoživitelství, asi bych měla s "variantními" podobami rodičovství menší problém. Takhle mám dojem, že se společnost prostě sype.

4 0
možnosti
Foto

Ahoj, Jani. Uveď pár příkladů, kdy se podporuje samoživitelství víc než úplné rodiny.

1 0
možnosti

Já myslím, že není špatné, když dítě vychovávají dvě ženy nebo dva muži. Stává se to často, třeba matka s babičkou nebo jen otec, když matka zemře - a ten může mít klidně bratra, otce... který je další oporou. Ale. Je tam jedno ale.

Dva gayové nedávají ani mužský ani ženský vzor. A to už na pováženou je...

Mají si pořídit nové auto nebo psa. Děti nejsou na hraní, jsou to živí lidé. Neměly by sloužit k ukájení něčího aktivismu a ega. Jistě, dá se namítnout, že si tedy dítě najde vzory jinde. Proč ale podporovat tohle suboptimální řešení. Máme tu dost rodin, co si adoptovatelné děti adoptovat chtějí. To, že část dětí adoptovatelná není, není jejich chyba. Změnit zákon - ano. Ale tím směrem, že se podaří víc dětí udat do normálních (skutečných) rodin. Můj názor.

7 1
možnosti
Foto

V daném případu ale nejde o adopci nechtěného dítěte. Klidně bych s vámi i souhlasil, že přednost při takových adopcích by měly mít rodiny "otec+matka".

Váš příspěvek jste ale celý shodila poznámkou o ukájení aktivismu a ega. Copak touha po dítěti je ukájením ega? Řekla byste to i u žen toužících po dítěti? To opravdu myslíte vážně?

2 2
možnosti

L74u56d25ě85k 90J59a26š42a

20. 5. 2018 6:39

Takže soud rozhodl, že Petr Novák je otec a Pavel Novák je matká. Mám dvě děti a jsem vedený jako otec. Když se bdu soudně domáhat, že chci být vedený jako matka, měl by tedy soud mému právu uznat, že jsem matka. Když může být matka Pavel Novák, chci mít také právo na uznání svých dětí titulem matka, který požaduji

2 0
možnosti

I vy filuto. Vám jde o automatické přiznání dětí do výchovy u rozvodu, že? Chytré....moc chytré! ;-D

1 0
možnosti

Pokud je legální, aby adoptivní rodiče získali označení rodiče, pokud je legální, aby se adoptivní matce říkalo "matka" a adoptivnímu otci říkalo "otec", těžko můžete argumentovat "nošením pod srdíčkem" jako tím, podle čeho budeme posuzovat, zda někdo na to označení má právo.

To je celé.

0 0
možnosti

Je to zvrácené a jakýkoli argument proti je prostě chabý.

4 5
možnosti
Foto

;-D;-D;-D naše moudrost sama promluvila ;-D

1 4
možnosti

Záleží na tom, jaký ideál srovnáváte.

Je lepší dítě + otesc + otec, nebo dítě + feťák + fetka nebo dítě + děcák + pěstoun1 + pěstoun2 + pěstoun3 + pěstoun4 + pěstoun5 nebo dítě + matka prostitutka nebo dítě + matka na socíálce + otec zavřený?

1 1
možnosti

R24a32d92e91k 21J22a35r11o35š

19. 5. 2018 22:35

Mluvíte jakoby dvojice otců měla apriori andělskou dokonalost. Z té dvojice otců se ale také klidně může po čase stát dvojice bezdomovců, feťáků, kořalů, kriminálníků či prostitutů...

4 0
možnosti

Nějak se z kontroverzních témat vytratily odborné diskuse psychiatrů a psychologů. Proč zalezli?, protože pravděpodobně většinově se současným trendem nesouzní, a to se neodpouští. Třeba zakrátko budeme číst o přínosu mnohoženství a na Nabokově Lolitce nám budou dokazovat nezávadnost pedofílie. Zoofilové musí mít strpení... svobodná rozhodnutí o gender pozici nebo sexuálních prioritách jsou lidským právem. Rodič č.2.

3 0
možnosti
Foto

Stejná rovnice, která nemá řešení je rodina-dítě+matka+matka. Když se pokusíte o výpočet, jeden element tam chybí, tak jako ve vašem případě matka, tedy mateřský cit, tady zase muž, chlapská autorita.

Co však je největší zádrhel, to je postoj společnosti. Dospělí si tím již prošli a určitě nemohou tvrdit, že to byla procházka růžovou zahradou, je však dobré vystavovat stejnému příkoří dítě. Nemusí vůbec jejich geny zdědit, ale stejně to pro něj nebude lehké.

6 2
možnosti
Foto

Ano, s lidmi jako vy to lehké určitě mít nebude :-/:-)

1 4
možnosti

Článek jsem četla už ráno. První, co mě napadlo je, že dítko je solidní kandidát na šikanu ve škole. A stějně bude jednou řešit, kdo je pravý táta a ptát se po matce. Přijde mi to jako hrozný egoismus. A to mám výbornýho kámoše gaye... Aber das ist zu viel :-P

8 0
možnosti
Foto

Naprosto s vámi souhlasím

3 0
možnosti
  • Počet článků 95
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2428x
Vcelku normální kluk, který má rád psaní, český jazyk a humor :) Původním záměrem bylo vyhýbat se blogům o politice a psát jen vtipně o hezkých a zajímavých věcech.. Bohužel, v dnešní době to dost dobře nejde. Politici mě dokáží dost často pěkně vytočit a já se musím uklidnit právě napsáním blogu o nich a jejich přešlapech.

Seznam rubrik