Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P45e34t86r 88P69á22n11e52k

20. 5. 2018 15:06

No všechno je možné, když Ježíš může znásilňovat muslimku a to mu muselo být takových 450 let, tak takové morče je nepodstatný detail.

1 0
možnosti
VF

Tak to se Vám povedlo. R^

0 0
možnosti

Jestli znáte všechno jako Švejka, tak není co řešit.

0 0
možnosti
Foto

The character of Josef Švejk is a development of this theme. Through (possibly feigned) idiocy or inkompetence

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Good_Soldier_Švejk

0 0
možnosti
SS

Morce je dobre ... chutna stejne jako veverky u nas ... ale porcupine je stavnatejsi a chutnejsi.

0 0
možnosti
Foto

Máte to zapotřebí?

1 2
možnosti
Foto

co máte na mysli paní Jandová?8-o

1 0
možnosti
Foto

R^Zajímavá místní modifikace.;-) Ale ta představa pečínky s pacičkama, ááááá, o tom se mi bude zdát!;-(

0 0
možnosti
Foto

bylo to fakt příšerný;-(

1 0
možnosti
Foto

Už někdejší misináři pochopili, že kvůli úspěchu je třeba se přiblížit masám ;-D

2 0
možnosti
Foto

Souhlas.

Někdy to však přehnali, snažili se na pravou křesťanskou víru obrátit kanibaly a následně skončili na rožni. ;-)

3 0
možnosti
Foto

Milá Libuško, děkuji Vám za další díl Vašeho nesmírně zábavného seriálu "Blondýnka se diví". O tomto obrazu poslední večeře páně jsem nevěděl. Po přečtení Vašeho článku jsem zagoogloval a našel například toto

https://www.atlasobscura.com/places/guinea-pig-last-supper

V tomto článku je pěkná fotka toho obrazu a jeho rozbor. Mimo jiné tam stojí "And perhaps, a locavore version of the Last Supper was even seen as a positive way to convert natives to the new religion." To bylo vlastně také první, co mne napadlo po přečtení Vašeho článku: obraz je blízký místnímu obyvatelstvu. Tečka.

Poznámka: "locavor" je někdo, kdo z principiálních důvodů nakupuje a výhradně jí lokální produkty. Dle tohoto obrazu Ježíš byl takový člověk. Takže v Peru jedl morčata. V Česku by si možná dal svíčkovou a zapíjel ji pivem a ne vínem.

Zapomněla jste se myslím divit, že na mnohých obrazech je pana Marie blondýna. Nejsilnější v tomto směru je známý film Jesus Christ Superstar z r. 1973, kde Ježíše hraje běloch blondýn a zrádce Jidáše černoch. Tento film byl z mnohých důvodů mnohými kritizován, ale jinými zase chválen.

Napadá mne i mnoho jiných nesrovnalostí v biblických příbězích a v tom jak jsou reprezentovány. Nebudu Vás však navádět, vy na ně jistě přijdete sama (pokud je již neznáte), a nám o nich napíšete.

PS. Píši trochu ironicky, ale neberte prosím můj příspěvek jako kritiku Vašeho psaní.

2 0
možnosti
Foto

já se nedivila já jen informovala

0 0
možnosti
DP

Teda jo. Já byl v Cuzco dvakrát (po prvé už v roce 1981) a v katedrále taky dvakrát, ale toho morčete sem si nevšimnul. že bych tam zajel po třetí, se na to morče podívat;-D? To morče je jedním z mnoha přizpůsobení katolického křesťanství indiánské tradici. Podobné věci jsou vidět v celé Jižní Americe a v křesťanském kultu indiánů je zahrnuto mnoho původních indiánských prvků, něco podobného sme viděli například taky v Bolívii a na jihu Chile.

2 0
možnosti
Foto

P10e77t91r 80O13m84e96l52k62a

19. 5. 2018 18:59

Zajímavý obraz. :-) Díky za informaciR^

0 0
možnosti
Foto

děkuju pane Petře celý život se jen učíme a objevujeme nové věci-:-)

teda někteří z nás, je spousta lidí kteří si vystačí s málem a nezajímá je nic kolem-dík z komentář a hezký sobotní večer:-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkné fotky i povídání. Člověk je v tom stravování takový stereotypní. To jsou samé karbanátky, vepřová krkovička, rajská, šunkofleky... Ale morče? To dosud ne ;-D. Viděla jsi, Libuško, fakt pěkná místa!R^

1 0
možnosti
Foto

Zdeni já bych náhodou svíčkovou a šunkofleky za morče neměnila ;-D

1 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik