Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M93i83r11e75k 88Ř37í70h23a

16. 5. 2018 17:09

Dost naivní názor. Neutralita je pro nás iluzorní. ta se buduje x let, stojí na obraných výdajích mnohem víc než když je stát součástí nějakého "uskupení atd. To že jsme součástí NATO se sice někomu nemusí líbit, ale je to lepší varianta než být sám. NATO jistě není dokonalé, ale co je. A z členství pro nás plynou i nějaké závazky. Ćili i mise. Ty zajišťují získávání zkušeností (co se dlouho nepoužívá umírá). Diskutovat se dá o všem, máme demokracii, ale myslet si že vystoupením z NATA získáme, může jen někdo. kdo armádě nerozumí.

20 9
možnosti
Foto

Jak uvádíte, cituji:" Mediální prostor je plnný ( 8-oproč 2 nn ? ) zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj." Tak nechybí. Podobných naivit je naopak mediální prostor plný....;-)

Vyjadřovat se k článku, který je od počátku nesmyslný nemá smysl....

19 9
možnosti
LB

Pozorně jsem si pročetl Váš názor plný smajlíků, ale bohužel jsem nenarazil na žádný argument, pouze narážky na naivitu autora.

Možnosti jsou dvě:

1) Neumím číst

2) Žádné argumenty nemáte

10 6
možnosti
LB

Velmi stručné a velmi "hutné" shrnutí, se kterým však v zásadě souhlasím.

Naději do budoucna spatřuji ve dvou bodech:

1) S rozvojem informačních a komunikačních technologií již nebude možno udržovat obyvatelstvo pod tlakem jednostranné propagandy. Stěžejní je ubránit svobodu šíření informací, tedy internetu, sociálních sítí a podobně.

V takovém prostředí se budou politikům hůře prosazovat zkratky "Pošleme vojáky do Afghánistánu, protože stateční američtí spojenci tam už ix let úspěšně pomáhají zajišťovat bezpečnost a budovat demokracii".

2) "Bohatý Západ" až dosud měl sílu ekonomicky, politicky a vojensky diktovat zbytku světa. S tím je konec zároveň se vzestupem Číny, Indie a dalších a s konsolidací Ruska.

Příští generace čeká multipolární svět, než se zase po dlouhé době ustanoví nový globální hegemon. Malá země jako je Česká republika má v takovém světě největší šanci s politikou všech azimutů. Už nelze slepě podporovat současné spojence i v těch největších svinstvech, jako minulý režim podporoval Sovětský svaz.

10 9
možnosti
BH

S rozvojem informačních a komunikačních technologií se jednoho dne dají na pochod desítky milionů lidí, zejména mladých a při současném rozdávání je nic nezastaví!!!

Proč se o něco snažit doma, když mohu přijít k hotovému a všichni mi jdou na ruku...

4 0
možnosti
VS

No..I váš článek je fatální omyl. A ne první8-o

23 11
možnosti
Foto

A75l58e91š 35M74e46r98t93a

16. 5. 2018 15:04

Á, pán je znalec:-)

4 9
možnosti
DR

Naprostý souhlas. R^

12 14
možnosti
VR

Proč tak dlouze? Stačí krátce napsat, že vy komunisté nesnášíte NATO...

28 8
možnosti
LB

Vynikající postřeh. Přidávám svůj, a sice že černobíle uvažující lidé jako vy nejsou schopni komunikovat jinak než skrze absolutní a stejně často též absurdní přirovnání.

10 8
možnosti
JK

Zvedáte pochodeň pana Olšera, zatím slabé. Článek jistě koluje již po serverech bližších tomuto žánru.

https://neovlivni.cz/category/ruska-stopa/prokremelska-media/

13 2
možnosti
Foto

8-o A kudy cesta vede, potažmo kam pane autore? Nejsme velmocí!! Nakonec i proto jsem členy a účastníky ,,jistých svazků", jakož i mnohé z velmocí!Tyto smluvní(!)svazky jsou podloženy nikoli toliko právy z nich vzešlých, ale i povinnostmi. Asi byste svého času požehnal ,,internacionál. pomoci" nejen v r.68, ale i v r.81, PRO ZMĚNU V POLSKU. Tehdy k tomu byl jen krok a Jaruzelskij tomu naštěstí zabránil. Pokud by se tak stalo, nikdo by se tehdejších vojáků ZVS u nás neptal, a museli by ,,vyrazit". Dnes je ovšem naše armáda profi, a ti, kteří v ní slouží jsou v ní z vlastní vůle.V sumě pak, jsme -li něčí spojenci, coby stát na to dbáme. Kritizovat to jistě lze, ovšem de facto je to vše nutné brát na vědomí, a nikoli to ignorovat!!

18 2
možnosti
Foto

A77l19e39š 26M87e84r55t78a

16. 5. 2018 15:01

Já myslel, že veřejná debata o členství v NATO, či o vysílání vojáků do zahraničních misí je legitimní. Není pouze jedné cesty, vždy existuje alternativa, několik států Západní Evropy je neutrálních a nikdo jim to nevyčítá, je to prostě otázka volby.

5 15
možnosti
  • Počet článků 270
  • Celková karma 28,94
  • Průměrná čtenost 1987x
Mediální prostor je plný zajímavých názorů, ale možná v něm chybí ten můj.

Seznam rubrik