Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

No, já osobně nesouhlasím, po zkušenostech na pokladně v Albertu, se sobotním a nedělním celodenním prodejem. Ráno přijde pár lidí pro rohlíky a noviny, v poledne pro kynutý knedlík k obědu, odpoledne několik jedinců pro nanuky a večer, těsně před závěrečnou, maník s óbr nákupem, rozděleným na tři části, aby mohl třikrát platit stravenkami po stovce. Nestěžuji si, u pokladny jsem měla o víkendech trošku volněji, ale jako brigádnice jsem nedostávala ani víkendový příspěvek. Albert se vehementně brání zvyšování mezd, např. oproti Lidlu nebo Penny. Taky proto nemá obslužný personál a u pokladem v týdnu je to znát. Domnívám se, že by pro něj bylo ekonomicky výhodnější, kdyby prostě měl otevřeno, dejme tomu jen v sobotu dopoledne. Ušetřil by za mzdy (i energie), když už ani ta tržba za nic nestojí. Protože lidi stejně chodí nakupovat jinam, než do řetězce Ahold, kde se kvalita míjí. Podle mne je to vše v zhýčkanosti lidí, kteří si zvykli na neomezenou působnost obchodů. Fajn, nechť se prosadí ti větší, úspěšnější v centrech, kam o víkendech lidi chodí jak na výlet. Lidi, kteří jsou (v lepším případě) celý týden zaneprázdněni a nezbude jim než si nakoupit o víkendu. Ale, to vidím, fůra lidí jen prostě zneužívá a využívá skutečnost, že obchod je otevřený. Vyrostla jsem v době, kdy obchody v sobotu zavíraly v jedenáct hodin, v neděli bylo zavřeno. A taky jsme vyrostli a hladem netrpěli. Prostě si to jen naše matky spočítaly.

14 9
možnosti

tak to je asi místní... jsem si taky myslela, že o svátcích nebudou lidi tak nakupovat a nechala jsem si velký nákup na 1. května - a v Tescu bylo narváno

0 0
možnosti
JJ

Šarmantní paní blogerka zase perlí a jak je je jejím zvykem, míchá jablka s hruškami a třebas i bramborami. Fascinuje mne její analogie s letectvím. Tam je úplně jiný globální systém a i tam jsou omezení jak rázu technologického (např. hluková omezení), tak jako třebas omezování přeletů určitých oblastí anebo uzavírky letišt v nočních hodinách. Srovnání s piloty a letovými dispečery je zcela mimo mísu, to jsou absolutní profesionálové, kteří jsou za svou práci velmi dobře placeni (a to je zcela správně). Srovnávat je s prodavači v supermarketu je trochu chucpe (to není despekt k pracovníkům supermarketu), jsou to prostě jiné situace. Řeči o omezování svobody se stávají nudné, když je třeba prosadit názor, tak se řve, že když názor nebude schválen, bude omezena osobní svoboda.

Od té doby, co jistý společenský týdeník ji dal na obálku a uveřejnil její rozhovor s tím, že by mohla kandidovat na prezidenta ČR, chrlí blogy nebo alespon twity jak na bežícím pásu.

11 15
možnosti
Foto

Ono je to asi jediné, co momentálně dokáže. Nakonec je to ukázka, jak neblahý vliv může mít studium ekonomie. ;-D

5 16
možnosti
KT

Zdá se, že to paní autorka přece jen nějak přežila na rozdíl třeba od obětí ukrajinského hladomoru.

Ani kanibalismus nejspíše nakonec nedošlo

10 4
možnosti

Je to změť dojmů (jako vždy), které si navíc navzájem místy protiřečí.

Omezení svobody ji vadí, ale zároveň ji vadí, že někdo svobodně slaví chanuku. Vlastně je to ještě horší, paní Šichtařová mu tuto svobdonou váli upírá: když slavíš chanuku, tak prosazuješ multikulti! Když nosíš batůžek, jsi levičák!

Holt když má někdo jiný názor než její výsost autorka, tak to není jeho uvážlivá nézor, ale tupé přebírání cizích vzorů. Nebo si autorka všimla, že zákaz prodeje o svátcích je jen a pouze rozhodnutí našich poslanců volených našimi občany?

PS Proč vlastně vadí Marx a nevadí Hus, když ve jménu obou zabíjeli fanatičtí diletanti?

6 15
možnosti
VS

V22í79t 80S42o41b35o63t55k85a

11. 5. 2018 19:33

Keců plná huba, pane Šilhane, aspoň si to po sobě přečtěte:-/

10 2
možnosti
Foto

No nevím, nezvládnot nakoupit na jeden jediný den dopředu a ještě se touto neschopností chlubit na blogu? 8-o

9 16
možnosti
RP

tentokrát se mě zdá bytečný článek a povyk..když se rozbije mražák nebo lednice určitě ani ve všední den neseženete hned opraváře, většinou se buď na to podívá známý nebo odborník až druhý den. Tak je jedno jestli to je o svátcích nebo ve ne. Zamražené výrobky vydrží a pochybuju, že děti budou trpět hlady, je mnoho jiných možností. Prostě tak to je schválené, jsou profese kde se musí nepřetržitě pracovat a u jiných je nařízeno zákonem dodržovat svátek.

13 9
možnosti

Ten příběh je nejspíš vymyšlený. Pointa článku je kritika nároku zaměstnanců na volno ve stání svátek.

U nás jsou poměrně často odstávky elektřiny od 8:00 do 15:30 a potraviny v mrazáku do vydrží. Chce to moderní mrazák s tlustou PUR izolací. V noci je navíc výhoda, že se mrázaku neleze. A pokud šlo jen o vyhozený chránič, tak se ráno nahodil a mrazák se znovu namrazil. Horší by bylo, kdyby ten vadný spotřebič byl samotný mrazák.

1 0
možnosti
Foto

trvám na tom že nazvat téměř desetinu obyvatel země "zpovykanými Pražáky" je dost hloupé a autorka si tak jen populisticky chce šplhnout u svého fanklubuRv

10 16
možnosti

Termín "zpovykaný Pražák" ale není z hlavy autorky, ale primátorky Krndy...

18 0
možnosti
DP

A v čem spočívají "křesŤanské hodnoty" ? Že si nemůžu nakoupit, kdy se mi to hodí? V Desateru nic takového není.

5 3
možnosti
SS

Tak si to Desatero zkuste jeste jednou precist. Pomalu, a zkuste o tom popremyslet.

3 3
možnosti
SS

A to uz se teda nebojuje za krestanske hodnoty ? Nebo se za ne bojuje jen v necem ?

4 3
možnosti
Foto

klasika-když se to hodí tak se hrdě prohlašující za věřící-když se to nehodí, tak se to vždy nějak okecá;-D

4 3
možnosti
PN

P20e31t81r 30N41e64d93o43m80a

11. 5. 2018 11:49

Co otec říkal, tak to bylo už za první republiky. Tehdy snad byl zakázaný prodej o všech nedělích. V té době nebyl život nonstop jako dnes, tak to dávalo možná nějaký smysl. Dnes už je to jen přežitek, který iracionálně přetrval na západě a my ho "pokrokově" převzali.

2 4
možnosti
VV

Dokonce za druhe i treti. A dokonce i za protektoratu i vlady jedne strany.

0 0
možnosti
  • Počet článků 685
  • Celková karma 43,26
  • Průměrná čtenost 20184x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články