Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma a souhlas. Jak zákaz prodeje ve větších obchodech ve vybrané svátky, tak zákaz kuřáckých restaurací mě osobně nijak silně nezasahují, ale vadí mi z principu. Jako součást nebezpečného, antikapitalistického a antiliberálního (ve starém významu, nikoli v tom novém) trendu. Žene se to na nás jak z Bruselu, tak z Prahy, zleva i z rádobyprava. Smutné je, že novořeč, kdy se marxisté vydávají za liberály a jednotný a ultrazregulovaný trh se tváří jako skoro synonymum pro trh volný, je tak účinná, že se proti trhu staví často i ti, jež by měli býti spojenci proti nesmyslům, jež k nám přicházejí ze západu.

10 1
možnosti
VB

Že by zavírání o neděli v Německu a Rakousku byl dovoz z Unie? Spíš znak civilizovanosti.

0 0
možnosti
JS

Mně osobně nejvíc vadí zavírání velkých zahradnictví 28.října tj. těsně před Dušičkami. Když jezdím na hrob do jiného města, bylo pohodlné si květiny a věnec koupit tam. Takhle abych nakoupila předem a tahala s sebou vlakem. Myslím, že i zahradnická centra zavřením utrpí škody.

1 0
možnosti

a přidám ještě další problém. Ve městech bývají v hypermarketech většinou kékarány a díky tomu má člověk možnost koupit si léky i o sobotách, nedělích a svátcích (těch, které naši zákonodárci ještě nezmršili). A já zrovna v úterý skončila na pohotovosti a odcházela se dvěma recepty na léky, které jsem musela začít brát okamžitě - jenže hypermarkety zamčené (a s nimi samozřejmě i lékárny). Nejbližší otevřená lékarna byla v Praze a jako na potvoru jsme neměli pojízdné auto. Autobusů o svátcích taky moc nejezdí, takže manžel se nakonec musel vydat na čtyřhodinou cestu pro mé léky (to je doba s čekáním na to, až pojedou autobusy) a já začala brát léky, které mi ulevily, až za půl dne - i když jinak bych je měla během 10 minut.

3 1
možnosti
JK

Dost dobře nerozumím tomu, proč by pokladní měla sedět na Štědrý den na kase do 17 h do odpoledne. Na rozdíl od záchranné složky a leteckých dispečerů. Dva dny dopředu snad zvládne nakoupit každý. Příměr jak víno.

Volno si totiž nemohou vzít všichni, víme:-) A někteří zaměstnavatelů tu soudnost opravdu nemají.

Zavřené krámy v neděli by prospěly nám všem.

4 10
možnosti
Foto

R81o56m79a10n 16K77o86z53e78l

12. 5. 2018 11:30

Na Štědrý den v mém okolí bývaly obchody i bez regulace otevřené tak do 14 hodin. Zavření v neděli by znamenalo nutnost propouštění. Vzpomínám si, jak jsem jako malý byl před 20 lety na dovolené a jak si maminka pochvalovala, že i v malém městě jsou obchody otevřené i v neděli, že si aspoň váží zákazníků...tak jen ať si zákazníků váží dál.

6 0
možnosti
Foto

Zpovykaná deváťanda ve stylu: buďte tu všichni kvůli mně. To je jediný cíl tohoto seznamu posplétaných výkřiků. Slušné vlastně je přestat číst po tomto: ony ty suchary s medem také moc důstojnosti nepobraly...jak říkám-zbytečnost se zaobírat čímkoliv dál.

5 19
možnosti

koukněte o dva příspěvky výš na mou zkušenost - třeba na problémy s léky, které tento přiblblý zákon způsobil

4 0
možnosti
PP

Já si vybral z blogu, co je to "Overtonovo okno", a "pozvracel jsem se".

0 0
možnosti
Foto

Pane kolego, znám jednodušší a české vyjádření. Nemusel jste ani na Wiki, nebo na Google. Česky se to zve: "Salámová metoda." ;-)

0 0
možnosti
Foto

Karma a R^. Celej život dělám v nepřetržitém provozu a na svátky jsem se naopak těšil. Deňáci (poněkud hanlivé označení zaměstnanců s pracovní dobou od 6 - 7h do 15h - ze strany směnařů) na tom vždycky byli biti. Jednak nemohli ve svátek do práce - a neměli příplatek, jednak jim ty svátky nabourávaly rytmus víkendů. No uznejte, když se strefí takovej vykutálenej svátek třeba do středy, tak je to dilema. Mám si vzít v pondělí a úterý dovču abych měl dlouhé volno? Nebo raději čtvrtek a pátek... Kruci, proč ty svátky nejsou pevně například v pondělí, nebo v pátek...;-) My směnaři tohle dilema neměli. Svátek, nesvátek, prostě se šlo do práce. Někdo na ranní, někdo na odpolku a někdo na noční. A všichni jsme se těšili, že až bude "Den Svatého Berouse", že v pytlíku bude tučnější peníz.

Dělal jsem směnového mistra a za ta dlouhá léta jsem svou zkušenost se svátky včlenil do vlastnoručně vymysleného "moudra". Zde je: "Vychází nám tenhle měsíc v harmonogramu svátek, to zase přijdou do práce i ti, s ulomenou nohou!" A věřte nebo ne, tak to opravdu fungovalo. Ve svátek mi kolikrát (na ten jeden případně dva dny) přišly i notorické paragrafky a marodky. ;-D

20 0
možnosti
JD

Celkem i souhlas, ALE co takový Vánoce, 1. leden (ranní).........

0 0
možnosti
PB

P81e33t90r 96B73r98o12ž

11. 5. 2018 21:10

Poučná diskuse. Nikomu zjevně nevadí, že dnes a denně ztrácíme kousky svobody další a další státní buzerací, dalšími zákazy, příkazy, omezeními...

Místo toho hledáte, kde udělala autorka chybu. Nenakupuje do zásoby, neumí si poradit s elektřinou... ale v normálním státě přece nemusím řešit, jestli musím v úterý koupit toaleťák a jestli mám elektrikáře objednat měsíc dopředu. To už tady bylo, vzpomínáte?

24 1
možnosti
MT

Verim ze nekde v dostupnem okruhu existuje vecerka kde je otevreno temer non-stop. Take mam vybranou oblibenou restauraci kam chodim tak 1x tyden a maji takove porce, ktere se ani nedaji zvladnout. Kdyz ji navstivim mimoradne i 2x tydne tak me to nezrujnuje..

4 2
možnosti
MP

Až v té večerce budou mít obkladačky, sádru a ovocné stromky, tak to bude možná v pohodě. A stejně vám uniká, o co v blogu jde, totiž o princip.

0 0
možnosti
TK

Těžko si představit, že by běžný elektrikář neměl dostatečnou zásobu materiálu pro případ takovéto běžné závady. Jednoduše se mu k vám na svátek kvůli takové prkotině za pár stovek nechtělo, tak vás odbyl a zavřený Hornbach se mu hodil jako zástupný argument. ;-)

7 4
možnosti
VV

Ona uz ta predstava, ze by profesionalni elektrikar nakupoval u Hornbacha je ponekud tristni.

7 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,37
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články