Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Zde jde o naprosté fatální selhání policie, kterou si platíme ze svých daní.

Když někdo nahlásí bombu, tak policie přesně ví jaký je postup, vymezení bezpečného prostoru, vykázání obyvatel a neexistuje právo občana ČR na vstup ve veřejném prostoru.

Když je fotbalový zápas,policie ví jaký je postup, je vymezen prostor a neexistuje právo občana ČR na vstup ve veřejném prostoru. To samé koncerty, ohňostroje, bahna, letecké dny atd, atd....

Tato opatření nezáleží na organizátorovi akce, ani na magistrátu města, ale přímo na policii, která z charakteru své erudice a práce zná možná rizika a podle rizik postupuje a vymezuje prostor, nebo zakazuje vstup.

Takže policie měla kompetenci zastavit řidiče a neumožnit jim vstup na demonstraci. Víc k tomu není co dodat.

9 2
možnosti
SB

Asi máte pravdu.

Ale neobjasnil jste, co těm demonstrantům dávalo právo ta vozidla napadnout, když už policie udělala tu chybu, že je tam pustila.

15 1
možnosti
SB

Během onoho průjezdu atmosféra značně zhoustla a přítomní protestující se vrhli na ,,ruskou" kolonu jako vosy na zmrzlinu. Během chvíle byla většina vozů očesána doslova jako vánoční stromeček.

................................

Ačkoli mi ti řidiči těchto aut nejsou sympatičtí, prostě mi není jasné, na základě čeho si někdo osobuje právo vrhnout se na jejich auta a očesat je jako vánoční stromeček.

Něco takového je po právní stránce přípustné jen v nutné sebeobraně, která musí být zaměřena na odvrácení bezprostředně hrozícího nebezpečí.

To však tady nepřipadalo v úvahu.

Za prvé nevím o nějakém nebezpečí, které bylo nutné v tu chvíli odvracet, a za druhé i při odvracení nebezpečí se člověk musí omezit jen na to, co je nutné pro to odvrácení. Zabránit řidiči v jízdě může být v jiných případech nutné, ale už není nutné nadále poškozovat vozidlo nebo z něho něco odcizovat.

Jakkoli mi nejsou ti řidiči a ti účastníci té jízdy sympatičtí, nevím, jak bych jim po právní stránce mohl tu jízdu zakázat. Řidičáky asi mají, jeli po veřejné silnici, alkohol před jízdou asi nepožili, dopravní předpisy asi neporušovali, vozy asi platnou technickou měly.

Po právní stránce se přestupku dopustili ti, kteří se na ně vrhli a jejich automobily jim očesali jako vánoční stromeček.

32 3
možnosti
Foto

Toto hysterické udání je zbytečné. Pokud bezdůvodně napadáte cizí automobil, musíte počítat s tím, že se řidič bude bránit.

28 7
možnosti
MS

Pokud demonstrující řidič dobrovolně projede místem, kde mají názoroví odpůrci svoji demonstraci, musí předvídat, co obvykle bude následovat. Tohle byla řízená provokace a selhání policie. Praha není jen Václavské náměstí a řidiči mohli demonstrovat kdekoli.

9 5
možnosti
JK

Je skutečně zvláštní, že policie v jiných případech potenciálnímu nebezpečí střetu zabrání tím, že antagonistické tábory k sobě nepustí ani na dohled (případně dohoz) a zde dělá překvapenou, kde že se auta uprostřed demonstrace vzala, když je zjevné, že jde o provokaci.

4 2
možnosti
JF

J16i86ř54í 26F75o97g49e39l

11. 5. 2018 8:28

Já tam vidím zásadní nedostatek.

Ten podpis by měl být větší.:-P

1 3
možnosti
PK

Nepochopil jsem jakého trestného činu se řidič dopustil, pokud mě bude někdo likvidovat auták, tak bych měl vzít asi nohy na ramena....?

18 2
možnosti
HV

Nu, abych pravdu řek, jsem z toho trochu ba rozpacích. Z přiloženého videa jsem jen viděl, jak "pokojně demonstrující" bušili do těch aut. Nebylo to spíše tak, že ten uvedený řidič měl dost toho, jak mu někdo strhává vlajky z aut a mlátí mu do něj a vypěnil? A další věc-ta demonstrace měla organizačně zajištěné i uzavírky, nebo proč ny tamtudy ta vozidla nemohla jet?

14 4
možnosti
MS

Nepřijde vám trochu divné, že auta s vlajkami SSSR byla policií a antikonfliktním týmem dobrovolně vpuštěna do míst, kde jsou opoziční demonstranti? To jako PČR, které ze svých daní platíme všechny policejní akademie, nedokáže předvídat co obvykle bude v takové situaci následovat? Nebo vám to přijde jako normální organizační situace?

Každý normální profesionální bezpečnostní expert ví, že IQ davu se snižuje v závislosti na počtu účastníků. Příště by mohli v rámci profesionality k sobě pustit anarchisty a neonacisty a pak je rozhánět.

7 2
možnosti
Foto

i na Václaváku to nebyla žádná pokojná demonstrace to byla skupinka pořvávajících občanů. A každý z nich ale něco jiného takže vznikla taková kakofonie.

Ovšem z celého napadení jsem viděl pouze tmavou Škodovku nic víc.

9 2
možnosti
ZO

Nic ve zlém, ale o co jsou lepší protestujíci, kteří se vrhli na vozidla a strhávali ty věci z vozidel? Oni mohou prezentovat svůj názor a druzí ne?

23 2
možnosti
MS

Otázka je, kdo donutil řidiče, aby dobrovolně podstoupili riziko poškození svého majetku a schválně dobrovolně vjeli do míst, kde demonstrovali názoroví odpůrci?

I normální řidič, který nic nedemonstruje, se takovým místům radši vyhne, aby nepřišel k majetkové újmě. Takže šlo o cílenou provokaci a tudíž zodpovědnost je na řidičích a policii, která k tomu neprofesionálně dala prostor.

5 8
možnosti
  • Počet článků 102
  • Celková karma 19,56
  • Průměrná čtenost 1886x
  • Sluníčkář z přesvědčení

  • Havločlověk

  • Občanský aktivista

  • Blogger - Idnes

  • Blogger - Fórum 24

  • Blogger - Týdeník Respekt

Seznam rubrik