Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Na prvního máje bylo při demonstracích ve Francii zatčeno 109 lidi. Včerejší čísla jsem ještě nehledal demonstrovalo 40-160 000 lidi. To jen pro pořádek.

8 1
možnosti
Foto

Trochu zjednodušené.

Když mám někdy v jednotlivých případech stejný názor jako Rusko (třeba na ty hodně divné aféry novičok nebo chemický útok v Sýrii), když si na rozdíl od TOP09, Evropských hodnot a podobných obskurností nemyslím, že dnešní Rusko je největší hrozbou pro Evropu, tak to ještě neznamená, že bych chtěl žít v nějaké zvláštní kombinaci demokracie a diktatury ruského typu, natož v brežněvovském režimu.

Ruský mužik nikdy demokracii nepoznal, tak potřebuje přísnost, aby nezvlčel. Na to je Putin ideální. My bychom dokázali fungovat i pod Jelcinem.

10 1
možnosti
Foto

Autor zvolil zcela nesmyslný nadpis. Protože, vůbec není důležité, kde kdo žije, ale, jak tam žije.

My jsme ti chudší ze "Západu" a přesto mnoho lidí ze Západu u nás rádo a vesele žije, protože se, v mnoha směrech, mají lépe, než doma.

Náš známý z Moravy je technickým ředitelem jedné rakouské firmy v Petrohradě. Ředitelem výrobního závodu, nikoli ředitelem obchodní reprezentace. A pracuje v turnusech 14 dní Petrohrad/ jeden týden Česko a jeho plat odhadujeme na stovky tisíc Euro ročně.

Na druhou stranu, žít v USA v nějaké chudé čtvrti na potravinových dávkách dozajista nebude nic úchvatného, i když USA jsou bohatou zemí.

Takže, ještě jednou zopakuji. Není důležité KDE, ale JAK.

6 3
možnosti
PK

Nemyslím si, že by někdo zde vnucoval Ruskou romantiku, jen občas někdo vyjádří svůj názor stejně tak v případě vánku ze Západu....no jsem rád,že tady existuje pestrý názor a nikomu ten jeho neberu....

4 0
možnosti
Foto

Tome, Vy jste ale hnidopich.

Děláte z jedné demonstrace v Ruské federaci závěry.

Pamatuji si ty krásné demonstrace před presidentskými volbami v této širé zemi, kde lidé naprosto svobodně a bez násilí ze strany policie nesli portréty jednoho z kandidátů a nikdo nikoho nezatýkal či nekropil slzným plynem.

V televizi byly ukázky, jak třeba střílí rozhodující branku v hokeji či loví z moře amforu.

A nebo ten krásný šot, jak mladá soudružka, hotovící se k aktu se v poslední chvíli zeptá chlapce /ještě nejspíše ne soudruha/, koho bude volit a on řekne, že ještě neví. A ona - jelikož je uvědomělá - mu nedá.

A takovou to krásnou zem tupíte?

I Vy jeden.....

10 2
možnosti
Foto

Že Vás to furt baví. Dospělý člověk a permanentně si vymýšlí nesmysle.

6 4
možnosti
Foto

Tak, to už je, jako kdysi na vojně. Tam bývalo PŠM, neboli politické školení mužstva. A pro dustojníky pak MLP, Marx-Leninská příprava. A vždycky nám bylo vysvětleno, jak strašné to na tom Západě je.

A nyní zase čteme, jak hrozné a příšerné to je v Rusku. Ale, popravdě řečeno, nevěřili jsme tomu ani tenkrát a ani teď. Jen je zajímavé, že ti propagandističtí politruci jsou pořád ty samé typy lidí.

14 1
možnosti

A tak si, Jirko, to Rusko už konečně navštívil? Nebo stále máš jen teoretické znalosti? Pokud nenavštívil, prosím zdrž se komentáře.

4 0
možnosti
MB

Jistě, ten rozdíl je obrovský. Základem je, že ve Francii nikdo nedemonstruje proti základu zřízení, tj. svobodě, demokracii a svobodnému trhu. Tam se protestuje proti otesání již zažilých nadstandardů - počínaje zemědělcem a železničářem konče. V Rusku se demonstruje tak nějak postaru. V dojmu, že osvícený mocnář teprve toho zemědělce a železničáře oblaží ! Je vyvolen - nikdo jiný to nemůže být ! Sranda, každá akce, pak začíná arestováním Navalného. Zřejmě se to jinak nedá přežít, jako se prostě navalit, nejlépe Vodkou. Pak vše, tak nějak vypadá lépe a příslibněji ! :-)

7 0
možnosti
Foto

A nešlo ve Fr. naposled, ,,čistě náhodou", o demonstraci proti JEJICH současnému ,,vůdci"?8-o;-D

0 0
možnosti
Foto

A nespočívá ten rozdíl v tom, že v Rusku se jednalo o demonstrace, které se konaly v rozporu s příslušnými normami. V některých městech se demonstrace proběhly bez problémů.

4 2
možnosti
  • Počet článků 1316
  • Celková karma 33,02
  • Průměrná čtenost 2988x
Co mě štve, o tom rád napíšu. Ale i rád něco pochválím. Mám rád hory, lyžování a horské kolo. Živím sám sebe a svou rodinu, nejsem u nikoho zaměstnán, ani nikoho nezaměstnávám. Pracuji si sám za sebe, pro sebe, své klienty a samozřejmě i státní kasu. Nebereme žádné dávky ani podpory. Nic jsem nezprivatizoval ani nezrestituoval. Pokud chcete, napište mi: tflaska@seznam.cz.