Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

A jeste takovy technicky dotaz, kdyz uz pana generala Petra Pavla napadate z toho priserneho zlocinu clenstvi v KSC:

Vy jste po roce 1979 byl uz clenem, nebo jeste cekatelem na clenstvi?

7 1
možnosti
Foto

Mně bylo členství v KSČ 3x nabízeno s příslibem výhod, ale na rozdíl od generála Petra Pavla jsem členství v KSČ odmítl.

4 3
možnosti
VV

Zapomel jste ovsem napsat, ze v dobe valky SSSR proti Ceskoslovensku zacal chodit do skoly.

3 2
možnosti
Foto

Jakou válku myslíte?

5 0
možnosti
Foto

R^kam vítr tam plášť-máme samé politické elity;-D

a s tím panem Vodvářkou se nezlobte že vám neodpověděl-člověk který klidně plácne že České ženy nemají amygdalu a pak ta zamlouvá, že to byla ironie a legrace, než by připustil že reagoval zbrkle napsal hloupost, tak od takových lidí se odpověď doluje těžko

8 10
možnosti
Foto

Kdysi dávno jste o sobě psala jako o dame. Svou neschopností přiznat nepochopení a arogancí ukazujete ze k tomu titulu máte daleko.

8 8
možnosti
NM

...pro mne je každý "nepoužitelný" kdo použije slov Šiklové parafrázuji,že se musím zastat spojenců i kdyby v tomto případě lhali a pravda byla někde jinde....vážení toto je na pováženou..;-O;-O!!

3 0
možnosti
JB

J15i35r40i 89B61o66r

5. 5. 2018 18:23

Souhlasím s Petříkem že slova komunistů nejsou věrohodná.

0 0
možnosti
Foto

Jenom jsem teď přehlédl titulek jak při demonstracích v Rusku proti Putinovi pozatýkali přes 1000 lidí. To není zem, ke které bych vzhlížel s nadějí, úctou a obdivem. A to je právě to, co mi na Vás vadí nejvíc p. Petříku. Já tu tyhle poměry opravdu nechci.

9 3
možnosti
SB

V názorech na Rusko a na současné NATO jsem na Vaší straně, v názorech na nemorální minulost pana Pavla a na migraci jsem na straně pana Petříka.

1 0
možnosti
SB

Na rozdíl od autora tohoto článku já našemu členství v NATO fandím (na rozdíl od členství v EU) a dokonce jsem byl i pro rozmístění amerických radarů v Brdech (k němuž pak nedošlo).

Ale s autorovým názorem na pana Petra Pavla plně souhlasím.

Je zajímavé, že mnozí lidé oslavují bratry Mašíny, že prý ti mrtví, kteří za nimi zůstali, byli policisté bývalého režimu.

Ale ti samí lidé v této diskusi odpouštějí panu Pavlovi, že byl nikoli policistou, nýbrž přímo vojákem z povolání téhož režimu.

Přitom ať se na mne nikdo nezlobí, ale i za bývalého režimu spočívala práce policie v takových věcech na politice nezávislých: řešení dopravních nehod, kontrolování dodržování maximální povolené rychlosti vozidel, pátrání po nezvěstných osobách, boj s kriminalitou.

Avšak vojáci z povoláníé se na své řemeslo dali s tím, že budou béčkem SOvětské armády a že v případě válečného konfliktu budou hnát naše muže na smrt za zájmy Moskvy.

V dobhách bývalého režimu jsem nebyl ani policistou, ani vojáíkem z povolání, a proto mohu s klidným svědomím říci, že mnohem spíše odpouštím tehdejším policistům než tehdejším vojákům z povolání.

U obyčejných venkovských poldů někteří lidé souhlasí i s jejich zavražděním, ale u toho, kdo se zavázal hnát naše muže na smrt za zájmy Moskvy, nic takového nevidí.

Policie tady byla nejen pro režim, ale i pro lidi (jistě bychom enchtěli, aby Jiří Markovič nechytil spartakiádního vraha Straku nebo kanibala Hojera a oni mohli vraždit dál). Armáda tady však byla jen a jen pro režim. Proto se na komunistické vojáky z povolání dívám mnohem kriotičtěji než na komunistické policisty.

Proto souhlasím s tvrdou kritikou na adresu pana Pavla. Je v mých očích mnohem horším člověkem než ti policisté a účetní, kteří zůstali jako nebožtíci za bratry Mašíny.

3 2
možnosti
JL

Dovolim si Vam pane Benesi pripomenout 21. srpen 1969. Tehdy jsem videl na vlastni oci jak na Zelnem Rynky policajti zavrazdili 27leteho Valihracha z Holubic. Vojaci proti demonstrantum odmitli zakrocit. Husakovo vedeni jim ani moc neverilo, spis spolehali na svoji "ozbrojenou pest" "Lidove" milice.

1 0
možnosti
JK

To jsou vždy šílené fráze: vyrůstal jsem v tom režimu. To přece není omluva! Chápu ještě dětství, kdy dotyčný nemá svůj pohled na věc, ale třeba po 2é roce už by mohl mít rozum. A když ho neměl tehdy, tak to měl aspoň po roce 1989 přiznat, že tam vstoupil z prospěchářství. To by se pak mohl každý člen KSČ mohl vymloout kecma typu , že v tom vyrůstal a taková byla doba a jinak to nešlo než vstoupit.

4 0
možnosti
LH

Takže už neplatí jednou komunista navždy komunista_ ̈? - tak to se někteří budou muset omluvit Zemanovi :-)) - nebo už zase či stále platí Farma zvířat ̈?

7 0
možnosti
Foto

S přeběhlíky je jeden problém. Nic proti nim, ale je jasné, že budou mít tendenci příliš otáčet kormidlo doprava či doleva, aby zakryli sami před sebou své přeběhlictví. Naopak v revolucích třeba jejich přeběhnutí velmi výrazně kolísavým dává jasný signál, kdo má větší šanci na vítězství.

Tedy např. řekne-li dnes generál Pavel něco proti Rusku, je dvakrát si třeba rozmyslet, než mu dáme za pravdu.

3 0
možnosti
Foto

Všude platí: koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

U přeběhlíků a zrádců to platí dvojnásobně.

Je třeba si vážit lidí s pevným postojem, kteří si stojí za svým, viz. např. komunista Zdeněk Ondráček.

Ten se místo kariéry v NATO nechává lynčovat agresivním davem, jehož zástupci se předvádějí zde v diskusi.

1 3
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2631x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik