Děkujeme za pochopení.
M12a72r86i97e 67Š22í44p33k41o78v25á
Tedy, Dano, to je šmakes blog Ještě, že už se mě tyto suroviny netýkají. Na sýr jsem pes, protože je to de facto to, co jím nejraději. U jeho výběru jsem ostražitá. Uzeniny jsem značně omezila. Ale třeba v uheráku separát není A tyčinky surimi (resp.tvz.krabí kousky) jsem, pravda, v minulosti zkusila. Ale již dávno od nich upustila, když jsem zjistila, co je to za svinčík. Bohužel, krabí maso je v podstatě nedostupné. Takže nic Žádný krabí koktejl
Díky za opět super blog! A hezký týden!
D36a21n88a 72T67e71n50z26l82e23r
Děkuju moc, Marie, vám také krásný týden.
Já osobně salámy a podobné kupuju hodně - ale asi už budu od teď dávat dost pozor na ta maličká písmenka na obalu.
P62a92v80e22l 55Č43e39r23n73ý
No, to jste zase objevila Ameriku...Historie náhražek potravin je hodně dlouhá a v některých případech sahá až do 17století...Třeba Cikorka, náhražka kávy z praženého kořene čekanky. Do zrnkové kávy se přidávala jednak pro barvu, jednak z úsporných důvodů. Dříve se kávovina vyráběla z fíků. Historie pražení čekankového kořene je ale mnohem starší. Sahá až do roku 1690, kdy se cikorka začala vyrábět v Holandsku. Vedle margarínů, se z 19. století dochovaly ještě třeba polévkové kostky Maggi. Nebo Sana, rodná sestra másla. Sana byl margarín vyráběný, tuším, v Neratovicích a měl máslo nahradit atd. Samozřejmě se tehdy nepoužívala tolik chemie a další rafinované technologie, jako dnes, ale jen proto, že ještě neexistovaly a neexistovalo ani narůstající přelidnění jako dnes...je to o ceně a o informovanosti.
D62a74n30a 21P84o56l82a58n94e56c38k96á
Podle nákupních košíků některých našich spoluobčanů by se to dalo opakovat pořád dokola. A je to marný, je to marný, je to marný....
P81e36t75r 15Š55i19n44d39e94l74á87ř
Tento blog by se mohl stát dokonalým literárním podkladem pro scénář staršího francouzského filmu "Křidýlko nebo stehýnko" (kde vyráběli plastová kuřata a ryby).
D10a95n19a 90T73e52n34z82l30e59r
Plasty jsou proti tomuhle ještě hygienická lahůdka, Petře. Tohle bych viděla na slušně rozjetý horror. Mějte krásný den, navzdory mému blogu.
A77l14ž93b25e36t42a 89V19l76č93k86o84v41á
Dano, díky za detailní info ! Díky moc a mějte se fajn
D35a26n74a 65T46e97n10z28l97e74r
Já děkuju za návštěvu, mějte krásný den, Alžběto!
P74e33t12r 92Š81i39r33o21k35ý
Sehr schmackhaft, nechal jsem si to po jídle (měl jsem chléb se sýrem).
A ty umělé krevety náhodou vypadají pěkně - toho by se měli chytit výrobci separátu a lisovat třeba stehýnka a tak ...
D78a28n76a 41T60e78n23z28l35e61r
Už delší dobu mám pocit, že se z toho dělají také rybí prsty. Stehýnka by asi měla moc komplikovanou strukturu, ale nedělám si iluze, z čeho jsou takové ty malé kousky obalovaného kuřete (jak ono se to jmenuje? Prodává se to zmrazené...)
Děkuju za návštěvu, mějte krásný den, Petře.
P10a87v12e67l 69V92é25b18r
No fuuuj!
To platilo výrobcům otravin (to "p" je vynecháno úmyslně), vám, paní Dano, patří velká karma za osvětovou činnost při vzdělávání nevědomé obce spotřebitelské.
Pěkný den. (mám dnes dovolenou, heč!)
D16a36n81a 12T61e13n39z69l23e42r
Tenhle blog je možná až nepříjemně nechutný, hlavně v tom odstavci o separátu. Vynechala jsem sice ty největší skandály a jen to nastínila, ale to s tím několikadenním rozmrazováním je na příklad z oficiální zprávy úřadu, který se tím před lety zabýval, jestli to vůbec dovolí dávat do jídla. Situace je dost drastická, jíst se takové věci dají nejspíš jen proto, že se to pak dekontaminuje a ozařuje ionizujícím zářením (po světě má být odhadem několik set velkých ozařoven s celkovým výkonem kolem 50 MW) a tím se ničí bakteriální příměsi separátu.
Když si představím, že tohle je ve většině salámů, párků... pod blogem je link na část výrobků, které jsou německé (to kdyby si je někdo chtěl kupovat a myslel, jak v tom bude jen skutečné a neošizené maso)...
Krásný den přeju, hezky si dovolenou užijte, Pavle.
D64a95n52a 27T71e48n27z19l71e16r
Obávám se, že když si to přečtete před večeří, už vám nebude chutnat.
Krásný den přeju, Jani, mějte se moc prima.
D63a18n77a 73a 33R96u38d33o26l25f 47M70e46n46t61z67l50o95v42i
Zajímavý článek. Myslel jsem, že sýr se dělá jen klasickou cestou. S tím masem mne to zas tolik nepřekvapuje, dělaly se s tím kouzla vždycky, ale nevěděl jsem jaká. Před pár lety jsme se jeli podívat do Giessenu do Libigova muzea. Ten pán působil v devatenáctém století, jeho laboratoř se dochovala skoro v původním stavu. Se starými kostmi si hrál tak dlouho, až vymyslel masoxovou kostku. Později ještě vynalezl (on nebo nějaký jeho student) kypřicí prášek.
D79a45n13a 75T37e29n64z87l63e43r
Děkuju. Masoxová kostka je adept na další takový článek. Díky za tip, jestli to najdu na netu, zabuduju to do blogu.
Krásný den oběma mým nejoblíbenějším autorům!
- Počet článků 968
- Celková karma 19,32
- Průměrná čtenost 1331x