Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré ráno, ono to není zase tak jednoduché... používám cizích fotografií je obecně nešvar, který se nám velice těžko daří odstraňovat, přestože je v pravidlech jasně napsané, jaké fotografie je a není možné použít v blogu. Není v tom nic osobního a kolegyně by Váš blog stáhla, i kdybyste psala o jakémkoliv jiném tématu.

Pokud je zdrojem paní Křehotová, není myslím přehnaný požadavek, abyste napsala "Zdroj: Alena Křehotová, publikováno se souhlasem autorky". Pokud ale fotka pochází z webu Paraplete, je to jiná situace. Tu fotku někdo vyfotil, někdo na ní má vlastnická práva a publikací na blogu na nás přechází spoluodpovědnost za její publikaci. Tedy je potřeba buď fotku nevkládat, nebo si s Parapletem vyjednat souhlas s publikací. Ale jinak to skutečně nejde.

Představte si, že by někdo odjel s Vaším autem, protože bylo odemčené a klíče byly v zapalování. S fotkami je to podobné. Fakt že někde visí neznamená, že se mohou libovolně používat.

Díky za pochopení

Patrik Banga

vedoucí blogu iDNES.cz

0 0
možnosti
JM

Děkuji za vysvětlení, pane Bango. Z tiskového zákona a autorských práv mám vysokoškolskou zkoušku. Proto jsem z jiných www. nic nestahovala. Jednalo se jen o fotky, které pořídila matka zmíněné Niny, jak už jsem zde několikrát zmínila.

0 0
možnosti
Foto

U fotek prostě platí určitá pravidla. Pokud chcete blog zachovat, tak podle mě by bylo nejlepší fotky smazat a uvědomit o tom adminy. Toto není oficiální stanovisko, jenom rada od kolegy.

0 0
možnosti
Foto

Kdepak, Jirko, stačí jen vyplnit jméno autora fotky, je tam na to rámeček. Takže klidně stačí, když tam napíšu cokoli. třeba "já" atp. Takže autorka textu může uvést jméno skutečné autorky fotek a je z obliga.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS