Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Jak první začal vyvážet socialismus do třetího světa Východ v čele s komunistickým Ruskem, který podporoval v Africe a Asii nejrůznější teroristické skupiny. Je logické, že Západ byl nucen reagovat.

3 1
možnosti
Foto

Opravdu si myslíte, že britská, francouzská, nizozemská a belgická koloniální říše dodnes by přetrvaly jako břímě bílého muže, nebýt podpory teroristických skupin tamtéž SSSR?

0 2
možnosti
PB

Souhlas, karma.

3 0
možnosti
Foto

Ano, pamatuji si, jak jsme ve škole museli odevzdávat 5,- Kč na statečný boj angolského lidu proti útlaku, rozuměj na výrobu kulometů pro tu stranu, kterou označil jako správnou náš přítel nejdražší - Sovětský svaz.

Pokud země nemá co nabídnout /kubánské pomeranče se nedaly jíst ani oloupat/, cukru jsme měli dost z řepy a nepotřebovali třtinu, pak jedině vývoz revoluce je tím správným artiklem.

A o "lékaři" Che píšu níže. Jeho odstřelení jako vzteklého psa bylo učiněno správně, ale příliš pozdě.

5 1
možnosti
Foto

Zastřelení Che správné nebylo, protože jen díky tomu dnes někteří nosí tričko s jeho portrétem. Udělalo z něj mučedníka.

2 2
možnosti
MV

Svět není černobílý - třeba v angolské občanské válce jednu stranu podporoval Sovětský svaz s Kubou, druhou stranu USA a JAR.

3 0
možnosti
Foto

Bylo to ještě horší a nejenom tam. Právě proto, že nějakou stranu podporoval SSSR, tak USA musely podporovat jinou stranu. Ale i naopak. A to i v případě, že mezi těmito stranami nebyl v podstatě žádný rozdíl.

6 1
možnosti
LK

cit. ...Velkou roli v tom hrál blízký Castrův spolupracovník Ernesto Che Guevara, který na Kubě založil první koncentrační tábor.

Zdroj: https://ziegler.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=659889...

Proč pořád lžete? První koncentrační tábory zakládal na Kubě španělský generál Valeriano Weyler y Nicolau v roce 1896.;-)

3 1
možnosti
SS

Tak ono jde o to co definujete jako koncentacni tabor ... ta ty nacisticke ci komunisticke se od tech v jinych zemich dost lisily.

3 1
možnosti
DC

D74a12v82i35d 93C53e45c34h

23. 4. 2018 20:31

Che popravu popraven nebyl. Nerikam, ze si nezaslouzil ale zastrelili ho jak psa v nejake horske vesnici a bez soudu.

4 3
možnosti
Foto

A to je jen dobře. Představa, že by ještě před soudem obhajoval své bláboly a zdůvodňoval, proč on - jako lékař - popravoval osobně mladé lidi jen proto, že nesdíleli jeho úchylné názory.

Pro takovou bestii je opravdu ideální ono psí zastřelení. Koneckonců, tak končí každý pes, nakažený vzteklinou.

5 1
možnosti
Foto

Já si stejně myslím, že nejnebezpečnější z celé historie Kuby byla kubánská raketová krize. Kubánci sice na počátku více persekuovali opozici a zavírali oponenty na delší dobu, nyní ale trošku zvolnili, volí spíše kratší tresty a ještě lépe tresty alternativní. Kamarád na Kubě rozvážel pomoc od Amnesty International disidentům. Už poprvé jsem si říkala, že by ho tam mohli zabásnout, protože před tím se medializoval v ČT tím, že pomohl dvěma kubánským uprchlíkům získat do ČR děti a ti mi osobně řekli, že je Kuba promořena agenty. Ale napoprvé ho nezabásli. Normálně ty peníze rozdal. Byl ale tak bláhový, že tam jel podruhé a to už jsem jej varovala, že se na něj zaměří a možná jej strčí na chvilku do lochu. Ale ani se neobtězovali, jen jej zadrželi na letišti a vyhostili jej ve vší slušnosti na pár let ze země. Jeho kolegu, jenž měl rovněž rozvážet peníze, ale byl tam poprvé, nezabásli, protože neměli důkaz. Takže si více než týden užíval za peníze drobných střadatelů AI a pak, když se chystal rozdat peníze disidentům, jej vyhostili také. Takže s nimi jednali v rukavičkách, na rozdíl od dřívějších let, kdy nám zabásli Pilipa a Bubeníka a jednu missku ,jež si něco fotila.

2 1
možnosti
Foto

To je nějaký sport nebo hobby rozvážet peníze po Kubě ? Nebo je to zaměstnání a ty peníze jsou Sorosovy ?

3 6
možnosti
Foto

Do ČSSR ti kubánští teroristi vyváželi dokonce syfilis. Alespoň tak byli vox populi pomlouváni. Prý šlo ale jenom o reexport. S přidanou hodnotou.

1 2
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, od koho jsem překvapivě dostal plus i minus, tak musím dodat, že za hlubokého totáče jsem byl varován, že není radno se koupat tam, co se koupou Kubánci, kteří jsou sami schopni nakazit všechny syfilis. Oni sami získali v průběhu času rezistenci vůči této chorobě, kterou na Kubu přivezli španělští námořníci.

2 1
možnosti
Foto

I32v92a80n 82M82a37r86e11k

23. 4. 2018 19:47

P.Jene naprosto upřímně děkuji za další lekci VUML. R^

2 5
možnosti
JB

Ne že bych se chtěl zastávat komunistů, ať už jsou z NDR, Kuby, SSSR a vůbec, ale Vaše články neznají míru. Ještě než se K.Marx s Leninem narodili, bylo válek a vražd ne málo, ale hodně. Ve Vašem podání jsou komunisti jedinými lotry na zeměkouli, asi i založili i zbourali Římskou říši.

7 7
možnosti
JB

Chápu i mínusáře. Nevím jak si mne přesně vykládáte, nejspíš že se zastávám komunismu, což je u mne nesmysl. Jen nesnáším přehánění bez nějaké míry. Vy jste si nevšimli, že teď třicet let po pádu komunismu je antikomunistů víc, než po převratu? Je tu víc antikomunistů, než antifašistických bojovníků za komunistů. Když se někdo podobným způsobem strefuje do Němců, je předmětem kritiky, do Rusů, ačkoli tam komunismus nikdo nebuduje, je to chvályhodné. Připravuje si nás někdo na budoucí válku?

1 0
možnosti
  • Počet článků 3314
  • Celková karma 26,54
  • Průměrná čtenost 1812x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz