Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Odkud je vaše kamarádka?

0 0
možnosti
Foto

Příbor - okres Nový Jičín.

0 0
možnosti
Foto

To je složité, Vy ji samozřejmě jako svou kamarádku vidíte jinou optikou než zaměstnavatel. Je zručná, pracovitá, umí malovat krásné kraslice, to je všechno hezké, ale malování kraslic nikoho neuživí. Malování kraslic je pro případného zaměstnavatele nezajímavé, takže má dvě možnosti, živit se tzv. hlavou nebo být fyzicky zdatná, zjevně ani jedno z toho Vaše kamarádka nenabízí a pro případného zaměstnavatele to může být obrovské riziko. Navíc dost zaměstnanců 50+ bohužel trpí pracovními návyky z dob socialismu, což bývá pro zaměstnavatele dost otravné.

1 0
možnosti
Foto

Je to , jak píšete. Malování kraslic nikoho neuživí, a nejbližší továrna na malování skla, čímž se živila, než zavřeli výrobnu nedaleko, je 35 km daleko se špatnou dostupností.

A každý se hlavou živit nemůže. To bychom jednoho krásného rána nekoupili v pekárně ani rohlíky.

Nicméně nedívám se na ni růžovými brýlemi, nemám to ve zvyku ani u přálel. Naopak se ji snažím zásobovat dalšími nabídkami, kromě toho co si sežene sama a tlačím ji k nějaké aktivitě, protože mě její odevzdanost mnohdy štve.

Je mi jasné, že když se někde přijde ukázat osobně, zaměstnavateli asi nespadne brada dolů. A závodním lékařům též ne. Leda z jejího krevního tlaku.

Nemá manýry, je ochotná dělat i hodně špinavou práci. I když, jak zde psali mnozí, fabriky berou, kdo má ruce a nohy, jsou jisté limity, které závodní lékaři nepustí.

Jelikož jsem též zaměstnanec 50+ , mohu vám potvrdit, že v nevelké soukromé firmě si manýry socialismu nemohu dovolit, ať už jimi myslíte cokoliv. I mladí mají manýry, trochu jiného charakteru.

Šlo mi jen o jakýsi povzdech, že když už překročí takoví lidé zenit, zaslouží si aspoň trochu slušného a férového jednání od pracovníků agentur a personálních oddělení zaměstnavatelů, každý jednou "doroste" do toho věku. A pokud jeden den řeknou, bereme, tak mají férově druhý den zavolat a říct - sorry, situace se změnila. Nebylo mým záměrem napsat něco v duchu populistického tématu. Píšu příběhy ze života.

1 0
možnosti
PK

Hloupý Ćeský podnikatel bere jen do 30 let .....na Západě už na to podnikatel přišel...:-)

0 0
možnosti
Foto

Bohužel. někdy jsou i zkušenosti dobré. Navíc starší mnohdy jsou za práci vděční a rozhodně nehrozí problém fluktuace jako u mladých.

1 0
možnosti
KS

Jestli paní ovládá základy počítače a umí telefonovat, tak ať pošle životopis.

3 0
možnosti
Foto

Děkuji velice, ale PC dokáže zřejmě tak leda pustit. Celý život dělala manuálně, ani ji to nenutilo se k tomu dostat. Nevím, co vše zvládne, ale zeptám se, dík.

0 0
možnosti
MS

Je pravda, že ve věku 55 je velmi problematické najít zaměstnání, podobný problém řeší i jedna naše známá. V případě té vaší kolegyně jde navíc nejen o věk, ale i o omezené fyzické dispozice a zdravotní problémy (vysoký krevní tlak), které jí zabraňují vykonávat některá manuální zaměstnání, což ještě zužuje její možnosti.

1 0
možnosti
Foto

Nikdo nemládne, problémy bohužel narůstají. I ze stresu.

0 0
možnosti
EJ

Snacha má problém. Není jí 50+. Má jinou vadu. Porodila krásnou dceru. Manžel, aby uživil rodinu odjíždí z domu před 5. hodinou ranní. Školka začíná v 6.30 do 16 hod. Najít v tomto rozmezí práci, na zkrácený úvazek, je nemožné. Babičky pracující, 40 km od mladých. Tak stát podporuje mladé rodiny

5 0
možnosti
Foto

Tak to už je zas opačný extrém. ale je vidět, že lidské osudy jsou různé a nejde všechno vidět jedním zúženým průzorem jako něco obecně platného. Dítě je radost, ale radosti se nenají.

0 0
možnosti
VB

Máte pravdu. 50+ a konec.

3 1
možnosti
Foto

Problém je spíš v tom, že za prací musíte někam jezdit nebo se přestěhovat. Jinak tady u nás hledají každého, kdo má ruce a nohy a umí se aspoň podepsat.

4 0
možnosti
Foto

Ano je to tak. Dopravu je potřeba zohlednit. Byť opravdu v těch fabrikách s nepřetržitým provozem na zdravotní prohlídky před nástupem dbají.

To stěhování už v určitém věku a s určitými rodinnými závazky není vždy tak jednoduché.

1 0
možnosti
PV

Všechny články o tom jak chybí zaměstnanci jsou pusté bláboly - stačí se podívat na realitu nabídek práce třeba v Praze - například lékař na plný úvazek 20tis, ekonomka - fakturace 13tis, programátor 16tis ,

1 0
možnosti
Foto

Ano a uklizečka 12tis. A níž už to asi moc nejde s ohledem na minimální mzdu. Pak je záhadou odkud plynou názory, že jsou zaměstnaci přepláceni.

4 0
možnosti
Foto

Krásně napsané Ivanko. A teď když má člověk ještě nějaký zdr. problém jako moje dcera. Má ČID na vážnou nevyléčitelnou nemoc. Jenže s 5000 se vyžít nedá. Tak hledáme ještě částečný úvazek. Dcera má ještě sociální fobii- panický strach s lidí. Najít práci, takovou kterou by zvládla při takové fobii je hrozně těžké. Dělali jsme si naději v chráněné dílně, práce se ji líbila jenom nové prostředí a lidi udělalo své. Třásly se ji ruce. Nedali ji šanci, stačilo kdyby to s ní zkusili týden, dva. Ona by si zvykla na těch pár lidí kolem, zvládla by to. A když nevyšli oni vstříc tak kdo? Ted jezdí uklízet oni nám vyšli jediní vstříc, tak, že ji upravili pracovní dobu na odpoledne kde už je minimum lidí. Ovšem vydělá 5000 a z toho 1500 projede, jenže najít ji práci je nemožné. :-(

1 0
možnosti
Foto

Danuš, děkuji. Přesně víte o čem to je.

2 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 855x
Vážně i nevážně, o tom, co mě napadá, o tom, co vidím cestou.

O svých zážitcích ze psího útulku jsem napsala knížku - Potkala jsem psy, útulek a lidi.

http://www.potkala-jsem-psy.cz/