Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Není sporu o tom, že když firma bude existovat 2.000 let, tak tam bude i nějaká ostuda. Fanatismus - klasika, ve jménu dobra, konám zlo. Pak je ovšem sranda, že se objeví druhá firma, která koná pouhých 41 let ! 1948 - 1989. Poučení existuje - přesto opět osvědčené znaky tmářství. Pak přichází i Miloš a tmáře osvětluje - Volá - Sup sem - Sup tam, mě už je to všechno jedno ! .Dal bych jej, do krabice - u broku je jelenice, tam si pořeční, ještě více ... :-)

0 0
možnosti

Jednim z projevu fanatismu, tedy jednání člověka, který, když je jeho vize, myšlenka ohrožena vyvolává to jeho zuřivé jednání, byla i činnost svaté inkvizice. Inkvizice byla pravděpodobně první skutečně totalitní organizací v dějinách lidstva, organizací, která si kladla za cíl takřka stoprocentní kontrolu společnosti. A současně také organizací, za níž zůstaly desetitisíce mrtvých, statisíce trýzněných a mučených, miliony vyděšených. Zrodila se na počátku 13. století z potřeby církve rázně se vypořádat se stále početnějšími kacíři, vážně zpochybňujícími politický a společenský status quo. Později, v podobě proslulé a obávané španělské Supremy, dospěla k až morbidní monumentalitě a dokonalosti. Jako inkvizice papežská (či římská) je definitivně sprovozena ze světa až v roce 1965. Tzv. inkviziční mentalita však bohužel nezmizela spolu s tribunálem a její projevy můžeme nezřídka pozorovat i na prahu 21. století.

0 0
možnosti

J10a88n 17J32í84l34e57k

22. 4. 2018 14:58

Je vidět, že máte nedostatky ve vzdělání. Doporučil bych vám, aby jste si je doplnil. Hlavně o té církvi. A inkvizici. Víc serioznějších pramenů. Prospělo by by vám ono doplnění. :-)

0 0
možnosti
Foto

ještě jste mohl zmínit fanatické sluníčkáře a jezuitské inkvizitory.

0 0
možnosti

J15a70n 11J12í27l26e75k

22. 4. 2018 14:49

To jste udělal za mě :-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS