Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozdávání rozkvetlých šeříků 8. 3. opravdu neobhájíte :-), ledaže byste drželi tenkrát Den matek - 2. květnová neděle.

Částečně máte pravdu, částečně se tím řeší špatně založené keřové výsadby. Dvoumetrové zlatice zabraňující výhledu do křižovatky opravdu zasluhují jediné, každý rok seřezat. Na druhou stranu takový tavolník popelavý, jedna z nejběžnějších dřevin městské zeleně vyroste jen asi metrové výše a teď v dubnu je po celé délce obsypán bílými květy - respektive měl by být, ale není, protože ho na podzim či v předjaří seřežou na pařez. Správná údržba je prosvětlování keře - každý rok vystřižení asi jedné čtvrtiny větví.

Obecně máte pravdu - na většinu úseků městské zeleně by prospěl jeden uvážlivý odborník s pilkou a nůžkami . A byl by levnější a ekologičtější, než motorizované čety s jejich jednateli.

1 0
možnosti
Foto

Byl to svátek žen. Protože chlapům jsme nic nedávali. A byl to šeřík. A co s tím teď udělám? :-)

0 0
možnosti

J15i24r83i 68K14u46c17e38r98a

22. 4. 2018 11:00

Souhlasil bych s pojmem "genocida zeleně", i u nás (Hradec Králové) je to často smutné. Všeobecně platí, že zábory orné půdy vysoké bonity, protože právě taková u nás v Polabí je, pro stavbu skladů a hypáčů je prakticky vlastizrada.

Na druhou stranu se nemohu ubránit pochybnostem o vaší historce.... MDŽ se slavilo 8.března. Za svůj život si nevybavuji rok, ve kterém by 8.března kvetly šeříky. Vážně jste byl děcko, které na MDŽ rozdávalo s kolektivem šeříky ženám na zastávce MHD???

0 0
možnosti
Foto

Opravdu to tak bylo. Pamatuji si MDŽ, šeřík i akci s autobusovou zastávkou, kde jsme květy rozdávali všem ženám vystupujícím z autobusu. Dost jsme ji tenkrát otrhali. Krásně voněl a pouze v horní části toho keře, zůstali nějaká ta kvítka. Tam jsme jako děti nedosáhli. Nevím jak je možné, že ten keř vykvetl tak brzy. Možná jaro přišlo dřív. Možná byla zima kratší. Jako dítě jsem to neřešil. :-)

0 0
možnosti

Jaká honba za penězi. Ta parta, co nemá o zahradnictví ani tušení je určitě mnohem levnější, než několik zahradníků.

No a protože firma na údržbu zeleně se musí vybírat ve výběrovém řízení, které nenastavíte na kvalitu, ani kdybyste se rozkrájel, končí ta práce u nejlevnějších matláků.

2 0
možnosti
Foto

Však o tom v článku píšu.:-) Stačí si ho přečíst. Samozřejmě pokud budu číst jen nadpis a reagovat na něj.;-) Konkrétně: ,,To je na desítce zcela normální, podobně se toho stříhá většina, bohužel veškeré tyto zásahy provádějí ukrajinští brigádníci, mnohokrát jsem je viděl při práci, ti vůbec netuší o zahradničení nic. Za domem nám špatným střiháním zcela zníčili růže. Ale nepochybuju o tom, že firma Rossy si pak fakturuje služby na úrovni největších zahradnických es :))))"

Zdroj: https://semecky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=659660

0 0
možnosti

Nejen, že se řeže o stošest, ale hlavně se asfaltuje. Hlavně aby měla kde jezdit a především parkovat auta.

3 0
možnosti
Foto

A co byste chtěl ? Je to veřejný prostor se kterým si, ti co vládnou, mohou dělat co se jim zlíbí. Zkuste si zažádat, jako společenství vlastníků, že byste si malý plácek před vaším panelákem oplotili a mohli si tam něco vypěstovat nebo postavit malé soukromé pískoviště pro celé společenství. Hned vám bude vysvětleno, že to není možné.

1 0
možnosti
Foto

A představte si, že si zažádá také Váš soused a dostane povolení. Potom jeho soused a soused jeho souseda. Když to dáte jemu tak proč ne mě?

A rázem jsme u jádru pudla. Může za to zdeformovaná povaha některých lidí.

0 0
možnosti

Drtivě kritizuji Komunisty, mimořádně ale i zastání ! Sídlištní zástavba OV Mariánské Hory - Fifejdy. Paneláky od sebe a uprostřed "Obrovská dolina". V zimě klasika sáňkování, v létě kopaná, ideální pro pochůzí a pejskaře. V té zeleni, údržbě se skutečně točí prachy, pak i EU. S uznáním pak možno hovořit o Radnici. Všude, chodníky, lavičky, keře, malebná zákoutí, odpadkové koše. Lebedí si všichni - důchodci i malké dítě, které cestuje tou přirozenou nádherou na svém šlapadle ! Vemte hrábě a běžte pročísnout poměry na Radnici ! :-) viz - http://agoraova.blogspot.cz/2015/12/sidlistni-zelen-fifejdy-i.html

0 0
možnosti

Bohužel v mnohém máte pravdu. Ti co se o zeleň mají start si u nás ulehčují práci tím že ji zlikvidují. Ono se prý to snadněji sečeRv

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS