Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

U kravatáku garantovaný příjem funguje ...

1 1
možnosti
Foto

Garantovaný příjem není fikce, ale cesta jak se dostat z pasti dnešního sociálního státu a vyřešit s tím samozřejmě i důchody. Ne ovšem s představou, že nám výše garantovaného příjmu zajistí pohodlný život bez práce. Má - li být k něčemu, pak pouze ve výši, která pokryje pouze nezbytné náklady na obživu a střechu nad hlavou. Ve výši kolem 4-5000 zajistí, že lidé nebudou umírat hlady, vydělávajícím se o tuto částku sníží zdanění a lidem závislým na státních dávkách, klesnou tyto na minimum, které je buď donutí do práce, nebo si opravdu budou žít hluboko pod průměrnou životní úrovní. Bude zajištěna sociální funkce státu a značně omezeni paraziti.

6 1
možnosti

Aby u nás člověk neumřel hlady, stačí dnešní dávka 3410 Kč. Aby neumrzl v parku na lavičce, stát ještě proplatí téměř 100% nákladů na bydlení, např. 4 tisíce na garzonku včetně služeb, viz tato kalkulačka: https://www.penize.cz/prispevek-na-bydleni/320697-kalkulacka-prispevku-na-bydleni-2017-kdo-ma-narok-a-kolik-to-da#prispbyd .

Zajímavé na té kalkulačce je, že stát údajně přispívá na bydlení i zaměstnancům s příjmem 19 tisíc čistého. Stát by měl místo udělování pracovních víz raději zvýšit minimální mzdu na úroveň, při které nebude muset přispívat zaměstnancům a dotovat tak zaměstnavatele.

1 0
možnosti

ti, kteří se chovají přesně tak, jak jste popsal - tedy primitivně, hloupě či nezodpovědně

1 0
možnosti

sorry to pařilo jinam

0 0
možnosti
Foto

Velice chytrý článek, ale co má stát tedy dělat jsme se nedozvěděli.

0 0
možnosti

V ideálním případě nic, nechat důchodový systém, jak je.

1 0
možnosti
JS

Připadám si jako na houpačce.. Jedna blbost za druhou a to hlavní se vytrácí nekde v čím dál větší spotřebě nepotřebného .Nakonec zjistíte že život je o něčem úplně jinémRv

1 0
možnosti
KL

"kdo není vystaven ani minimálnímu stresu a nutnosti shánět si obživu, zakrní, zblbne a naopak se množit přestává"

to se mi nejak nezda, kdyz se podivam na jiste nase etnikum, nebo treba do Afriky.

4 1
možnosti
Foto

Máte snad pocit, že v Africe nemají problém se sháněním obživy?

0 0
možnosti
BD

Autorka nemá v otázce vůbec jasno i když se jistě snaží. Má sice to správné vzdělání a dokonce to i přednáší,ale je mimo, neb současný systém společenského hospodaření končí a co bude následně nikdo pořádně neví.Ti co jsou u moci by nejraději zakonzervovali současný stav navěky. Minimální zaručený nepodmíněný příjem je přímou podmínkou dalšího rozvoje.To je vážné ekonomické téma a autorka se vůbec nezamýšlí v souvislostech. Prostě přichází nový stupeň určitého socialismu a s tím nic nenaděláme. Navíc mohou a přijdou takové technologické změny,že nějaké současné úvahy zústanou pouze u kategorie bludů. Energie zadarmo může tak zásadně zamíchat karty,že nastane obrovské stěhování národů. Severní Sahara potřebuje jen tu energii. Vše ostatní tam je k dispozici. A většina současného světa je neobydlená,protože všude panuje jen nouze a bída.

1 9
možnosti
Foto

R78o59m57a73n 62K47o27z18e83l

20. 4. 2018 20:49

U tzv. garantovaného příjmu vždy stojí za to uvést, že u nás o něm mluvila pravice, hlavně Vlastimil Tlustý z ODS.

2 0
možnosti
MN

A navrhovali ho jako náhradu za všechny sociální dávky. Prostě jedna (nízká) dávka místo celého toho molochu a byrokracie. Což je vlastně hezká představa.

6 0
možnosti
Foto

Pokud nebude současný ekonomický systém reformován, budou veškeré zisky z robotizace přesunuty do kapes oligarchů a zahraničních korporací. Proto je rozumným řešením nepodmíněný příjem, který vyřeší masovou nezaměstnanost, již robotizace způsobí.

2 5
možnosti
MN

vy jste to necetl, ze? Takovou blbost, jakoze bude masova nezamestnanost :-), na kazde LDN vas vezmou, vzdelani na to nepotrebujete zadne... ale bude to drina za par kacek

2 0
možnosti
  • Počet článků 684
  • Celková karma 43,00
  • Průměrná čtenost 20213x
Markéta Šichtařová,

ředitelka společnosti Next Finance s.r.o., ekonomka,

spoluautorka několika bestsellerů o aktuální ekonomicko-politické realitě.

V roce 2016 vydala knihu Jak to vidí Šichtařová, aneb Co nám neřekli o imigraci, důchodech a naší budoucnosti.

Seznam rubrik

Oblíbené články