Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

P77a28v29e36l 67V60é61b80r

19. 4. 2018 10:22

Už se, paní Dano, těším na tu výživnou debatu (rozhodně výživnější, než průmyslový puding), kde se budou rádoby věděčtí obhájci snažit nás, nepovznesené a nevědoucí, přesvědčit o tom, že "na tom něco je".

Ano, je: Spousta lidské naivity, spousta lidské vyčůranosti (promiňte ten výraz, který by Guth-Jarkovský zcela určitě nepoužil) a hlavně, hlavně spousta snadno získaných peněz.

Jsem rád, že jste postoupila do užšího výběru volby "Blogerka roku" a doufám, že postoupíte dále (což jsem dal redakci svým skromným příspěvkem najevo). Doopravdy si to zasloužíte.

6 0
možnosti
Foto

Nikdo se Vás nebude pokoušet přesvědčovat, už proto, že autorka nehodnotí astrologii, ale popisuje svůj pohled na ni:-). Astrologie není věda a vědecky ji vyvracet nefunguje.

0 0
možnosti
Foto

Dala jsem Vám hlas,Dano,za ty poutavé a poučné blogyR^

1 0
možnosti
DT

Jste na mě moc hodná, Šárko! Děkuju moc... beru to jako velkou poctu a zároveň mě moc těší, že má tolik lidí zájem o věci, které mě dokážou nadchnout. :-) Mějte se moc prima, přeju krásný večer! R^

1 0
možnosti
Foto

J87a16n85a 43M17a42j17o15v78á

19. 4. 2018 10:17

Nechám si Vás, Dano, na večer. Už teď díky.

0 0
možnosti
PV

P88a80v77e20l 73V19é78b29r

19. 4. 2018 10:23

To já nikdy do večera nevydržím a musím hned...

1 0
možnosti
WW

R^ Pěkně napsané. Doplním jen o jednu maličkost, že i kdyby to nějak fungovalo, jako že ne, všechny horoskopy jsou špatně, protože za posledních zhruba 2000 let se změnila ekliptika vlivem precese zemské osy a kromě 12. znamení, Slunce se na plných 19 dní objevuje ve 13. znamení Hadonoše (pro srovnání, ve Štíru je to asi jen pět dní - Slunce o něj jen "zavadí" v toleranci 9. stupňů od ekliptiky). Kdo umí s astrolabem, může si to ověřit. Bod v jarní rovnodennosti, kde se nachází Slunce (průsečík ekliptiky s rovníkem), už dávno není v Beranu, ale v Rybách a v budoucnu přejde Slunce do Vodnáře. Kdo si nechává dělat horoskop, pravděpodobně tak činí pro jiné znamení a měl by si to zkontrolovat a kdo rád nosí na řetízku své znamení a chtěl by Hadonoše (29.11-17.12), lze jej lehce vyrobit z kancelářské sponky. ;-D

2 0
možnosti
DT

;-DR^ To je krásné. Já jsem váha, škoda, protože to s tou kancelářskou sponkou by jistě stálo za úvahu.

:-)Díky za doplnění. R^

Trošku málo jsem to chtěla zmínit ve druhém díle - a taky přijde řeč na to, jestli Einstein měl nebo neměl rád astrology. Názory se totiž různí - astrologové se na něj velice rádi odvolávají (klasika) a na netu zatím visí foto jeho dopisu, kde se k tomu vyjadřuje docela zřetelně.

Děkuju moc za milá slova, jako vždy - a krásný večer přeju, Waldo. :-)

0 0
možnosti
Foto

Předpovědi astrologů mají minimálně stejnou pravděpodobnost jako předpovědi počasí a rozhodně větší, než průzkumy některých agentur. ;-D

0 0
možnosti
DT

:-) A to je rozhodně na pováženou. :-) Vysvětluje se to ale také tím, že jak agentury, tak meteorologové někdy prognostikují nepopulární fakta - a nemůžou se odvolat na nějakou vyšší moc. :-)R^ Krásný večer, Pavle, díky za návštěvu - mějte se moc hezky.

0 0
možnosti
Foto

Nevím, co všechno o astrologii víte, ale ona se dnes zabývá predikcí zcela okrajově. Jde spíš o rozbor osobnosti, psychologické předpoklady a také komplexy a zábrany. Planety a domy jsou v roli archetypů a důležitá je jejich vzájemná interakce. Vychází se z předpokladu, že "co je nahoře, je i dole". Tedy že energie daného okamžiku má na různých úrovních určité vyjádření. V případě člověka tedy v okamžiku samostatného života dotyčný dostává určitou matrici, se kterou se musí popasovat. Ale astrologie není věda a vyvracet ji věděckými argumenty je trochu mimo mísu. Jde spíš o umění, které dává člověku a jeho životu jistý transpersonální přesah. Dává lidem pocit jisté spirituality a člověk je tvor spirituální. Na to se zapomíná a snad kromě psychologie se tím žádná věda nezabývá. Psychologové např. tvrdí že člověk je motivován rozumovou úvahou max. z 30%. Zbytek pramení z nevědomých hlubin duše. A tuhle nevědomou hlubinu se pokouší naplňovat náboženství, rituály, nebo např. i astrologie. V krajním případě i politické ideologie, což je ovšem mimořádně nebezpečné.

0 0
možnosti
WW

To ano, ale k tomu nepotřebujete zodiac. Kartotéka charakterů může být stylizována do čehokoliv.

1 0
možnosti
Foto

škoda, že mezi námi už není pan Baudyš, ten by vám to vysvětlil;-D

0 0
možnosti
Foto

Hlavně, aby při tom v "zápalu boje" neprostřelil trup nějakého letadla....

1 0
možnosti
Foto

R^Danko, tentokrát Vám musím oponovat. Postavení nebeských těles vliv na lidské osudy jednoznačně má. Představte si třeba, že za úplňku se dá prožít mnohem romantičtější letní večer, než kdyby byl nov. Nu a od toho romantického večera se pak osudy daného páru mohou odvíjet úplně jinak, než kdyby ho ti lidé neprožili;-)

Ale teď vážně, máte pravdu. Díky za článek, přeji krásný den:-)R^

1 0
možnosti
DT

R^ Vliv Měsíce na romantiku. :-)

Děkuju za milou návštěvu i slova, mějte krásný den, Honzo, ať se vám daří. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Kdysi dávno jsem kamarádce přečetl jeden z těch laciných týdenních horoskopů v nějakém časopisu. Okamžitě se v tom poznala a měla radost, jak to funguje. Pak jsem jí řekl, že jsem si spletl znamení zvěrokruhu a přečetl jí ten správný. Zase jí všechno sedělo.

5 0
možnosti
DT

R^:-)R^ To je naprosto přesné.

Dělali takhle test na studentech. Všem rozdali úplně stejný horoskop a skoro všichni se v tom poznali. :-)

Krásný den, Rudolfe, Vám i Vaší paní. :-)R^

2 0
možnosti
RE

Člověk je tak dokonale nedokonalý, že pořád potřebuje něčemu věřit:)

1 0
možnosti
DT

R^ Vedlejší produkt našeho vývoje. Jak na tom asi budou mimozemšťané? Mají to také tak?

Krásný den přeju, Romane, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.