Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Já Rusko nemám v oblibě a myslím si, že zápory oné země jsou mnohem silnější než její přínos pro lidstvo. Ten přínos v mnoha odvětvích lidské činnosti je značný, ale ty zápory jsou mnohem markantnější.

Ale s těmi nářky na ruskou propagandu je to v poslední době směšné. Za ruskou propagandu je označen jakýkoli názor, který je v rozporu se současnou bruselskou ideologií.

Nemusím být pod vlivem ruské propagandy, abych zastával názor, že jednotná evropská měna Euro je špatným projektem. Nemusím být pod vlivem ruské propagand, abych měl kritický názor na migrační politiku EU. A spoustu jiných věcí.

Chyby, které EU a USA páchají bez sebemenšího přičinění ze strany Ruska, jsou mnohem závažnější než dopady nějaké ruské propagandy.

24 4
možnosti

Váš souhlas s propagací ruské hybridní války je obdivuhodný. Negativně, samozřejmě! :-)

A váš zjednodušený názor na Euro, který je v rozporu s plastickým viděním našimi ekonomy také není záviděníhodný! :-)

1 1
možnosti
JS

Váš článek ani zdaleka není objektivní. Dal by se shrnout do věty: "Je třeba nenávidět Rusko".

O takzvaných "mladších ročnících" píšete, že "by měly vědět, že nebýt Ruska, byli bychom svobodná země a nyní vyspělá jako Rakousko, Německo a další evropské státy".

Jenže historie tvoří kauzální řetězec a nelze si z něj vybrat jen jeden článek a považovat ho za celý řetěz. Kdyby nacistické Německo nepřerušilo svou agresivní kampaní rozvoj Československa, které patřilo k nejbohatším a nejmodernějším státům světa, dá se celkem logicky odvodit, že bychom dnes byli "Japonskem Evropy". Rusové museli obětovat dvacet milionů svých lidí, aby nacistickou expanzi zastavili. Jen při osvobozování našeho území padlo přes sto dvacet tisíc Rusů. V nacistických plánech neměla existence Čechů žádné místo – maximálně jako otrocký národ určený k těžbě dřeva a surovin na Sibiři.

Mám rád Ameriku, ale to neznamená, že bych měl nenávidět Rusko. V Sýrii probíhá občanská válka, ve které bojují ďáblové proti čertům. A světové velmoci jako USA a Rusko v tomto konfliktu hrají přetahovanou o vliv na Blízkém východě. Osobně nepovažuji raketový útok na Sýrii za dobrý nápad. Je to spíše vzkaz Rusku od USA – formou demonstrace síly, než vzkaz Asadovi. Jeví se totiž dost nelogické, aby Asad používal chemické zbraně v době, kdy vítězí a má zájem na legitimizaci své moci.

24 6
možnosti
Foto

Jenom k tomu předválečnému Československu. Podle tehdejších ekonomů jsme se nalézali na rozhraní mezi pásmem chudoby a pásmem bohatství, čemuž odpovídalo 13 místo v národním důchodu na obyvatele mezi tehdejšími 26 posuzovanými státy. V roce 1995 v téže tabulce se Česko+Slovensko se nalézalo na 14 místě a snížil se rozdíl mezi nimi a USA jako vedoucím státem v této tabulce.

1 1
možnosti

R^

Díky! Mne hlavně mrzí, že komunisti, kteří dříve sloužili Brežněnovi, dnes slouží Putinovi. Proč? A komunisti navíc podporují podvratné proruské servery, kterých jen u nás funguje již téměř padesát! Jak je možné, že v hybridní válce je KSČM na pozici vlastizrádné? Proč této hybridní válce slouží i mnohá naše media? Jak je možné, že jim jde více o svoje prachy než o sdělování pravdy?!? Naše krize je zjevně hlubší než si většinou myslíme!

:-)

5 4
možnosti
Foto

Ta krize je smýšlená, umělá, neexistující.

6 5
možnosti
Foto

Na FB k Vám doputují takové informace, jaké zaujmou Vaše přátele nebo jaké se vyskytují na stránkách, které sledujete. Např. ke mně se žádná ruská propaganda nedostává. Skoro abych se cítila ošizena (a začala sledovat jiné stránky).....

Takže návod, jak z toho ven, je zřejmý

11 1
možnosti

Mně komunisti a simplexnější občané zásobují tou ruskou propagandou hybridní války denně! A tento stát nezachrání, když mi to bude padat do spamů... :-)

2 2
možnosti
EN

Neděste se, podle toho co jste napsala tomu stejně prd rozumíte..obávám se, že tomu většina lidí nerozumí, ani já ne, ale nepíšu takové přihlouplé články..

7 4
možnosti
JG

Mohu se prosím zeptat z jakých "dobrých novin a zpravodajství" čerpáte informace vy? Moc děkuji za případnou odpověd.

9 2
možnosti
Foto

Stačí mít kritické myšlení , schopnost zručně pracovat se svým rozumem a logikou. Pokud to umíte, tak můžete odhalit dezinformace, mýty a dopátrat se kvalitních a užitečných informací.

5 0
možnosti
Foto

Nějak jste ten článek nedotáhla do konce. Jak mám rozeznat ty kremelské fejky od seriózních informací? Jak mám třeba poznat, že ta horda muslimů táhnoucí městem, podpalující auta, rozbíjející výlohy a házející kameny na bezmocné policajty, je skutečná, nebo jestli to jsou všechno komparzisti z kremelského studia?

36 6
možnosti
JK

nejhorší smrt je z leknutí

3 1
možnosti
JG

a co teprve, když se člověk takhle po ránu dokonce zděsí:-)

2 1
možnosti
LC

Nebudu vaše dílo komentovat. V každém případě mně v této době docela vyhovuje, že nejsme tak svobodná a vyspělá země jako Rakousko, Německo, Francie a další evropské státy.

16 3
možnosti
Foto

Jít po ránu na FB je riskantní dobrodružná neuváženost, ba mladická nerozvážnost. Účet na FB jsem už zrušil. Takže se nemusím děsit. Co se týče ruské propagandy, tak my starší ji dokážeme odfiltrovat "díky" čtyřiceti letům zkušeností.

Klasický příklad byl bývalý ředitel TV Nova Voloďka Železný, syn sovětské občanky a v Moskvě studovaný. Jeho pořad Volejte řediteli byl ukázkový. Většina zpráv, které uváděl, byla pravdivá a dobře okomentovaná. Takže mu kde kdo věřil. A do toho namíchal pár "svých pravdiček - sdělano v CCCP".

I zde se to jeho reinkarnáty jen hemží.

Okno do světa lze zastřít novinami, zatarasit televizorem a zaplácnout fejsbukem.

R^

2 0
možnosti
Foto

Nejsem si jistý, zda někteří starší dokázali odfiltrovat západní propagandu "navzdory" dvěstě letům zkušenosti.

2 1
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Johana Kroupová - bloggerka, psychoterapeutka, spisovatelka a publicistka. V roce 2017 jsem založila povídkový e-book Anglická promenáda na webu www.textyjohana.cz. Žiji v Praze, mám syna, kocoury a manžela. Již od roku 2002 pracuji jako privátní psychoterapeut a psycholog, více na www.psychoterapie-blog.cz.

Seznam rubrik