Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Propaganda bude mít svou živnou půdu stále, zejména - Pokud se nepřipustí fakt, že - 1) Versailleská smlouva + hospodářská krize vyklíčila A.Hitlera. 2) Že samotný Sovětský svaz do r. 1933 čile pomáhal rozvíjet Wehrmacht - (Smlouva z Rapalla), 3) Ke Mnichovské dohodě, částečně řispěla politická a diplomatická selhání čs vlády 4) 2 světová válka byla prakticky zahájena ,podpisem dělení Polska - Hitler a Stalin 5) Československo-sovětská smlouva z roku 1935 byla jedinou mezinárodní smlouvou vymezující vzájemnou vojenskou pomoc v případě útoku Německa. Sovětský svaz byl sice smluvně zavázán bránit Československo, ale jen pokud se do konfliktu zapojí Francie - S Angilí žřádná smlouva nebyla - tedy nemohli "Zradit" 6) Po osvobození jsme se stali kolonií SSSR - nikdo podíl nezpochybňuje. Vše bylo za zbylých 44 let - do r. 1989 řádně odpracováno. Výsledkem byl krach náš i vítěze světové války - SSSR. Nic není černobílé, dnešní Rusko není náš přítel - ani nepřítel. Má o nás pochopitelně zájem, je to jeho role. Nová doba - nové prostředky - Tedy propaganda. ... :-)

16 0
možnosti
Foto

Mám obavy, že to máte řádně pomotané.

Za start II. světové války se dá jednoznačně brát Mnichov 1938, kdy se Velká Británie a Francie spojily s Hitlerem a donutily tehdejší Československo odevzdat Sudety Hitlerovskému Německu. Britský Parlament dokonce Chamberleinovi tleskal ve stoje, jak vynikající dohodu uzavřel s Hitlerem. S patřičným komentářem, že, pokud Československo nevydá Sudety Hitlerovi, tak je třeba Hitlera plně podpořit v jeho nárocích. Mimo jiné nás krátce po Mnichovu vojensky napadli Poláci, kteří se neustále snažili uzavřít dohodu s Hitlerem proti SSSR, jenže Hitler měl jiné plány. A Stalin se po celou dobu pokoušel uzavřít dohodu s Británií proti Hitlerovi, ale Britové neustále kličkovali, tak Stalinovi nezbylo nic jiného, než uzavřít dohodu s Hitlerem a posunout hranice dále na Západ, což se ukázalo pro vývoj II. světové války naprosto zásadní.

Jinak byste zde, pane Bučku nepsal svoje příspěvky.

8 11
možnosti
AS

A33l89e27š 51S90z89a86b65ó

17. 4. 2018 12:44

propaganda nás pronásleduje celý život a není to jen propaganda jednoho státu,

jestliže ale napíši: Rusko nás ovládalo 40 let. To mladší ročníky možná ani nevědí. Měly by. Měly by vědět, že nebýt Ruska, byli bychom svobodná země a nyní vyspělá jako Rakousko, Německo a další evropské státy. Rusové se nezměnili.

pokud to chci pojmout spravedlivě, tak by tam mělo být napsáno - nebýt Německa mohla být naše historie bez ruské okupace a bez nadvlády komunismu

12 0
možnosti
Foto

Ano, je třeba vidět příčiny a když budeme důslední (nepůjdu hlouběji, než 100 let). Dovolím si ocitovat z Versailleské smlouvy. To byl počátek tragédie 20. století, z takto zbídačeného Německa vzešel Nacismus:

"Německé ztráty a reparace

Německo ztratilo některá území ve prospěch Francie, Belgie, Dánska a Polska, také Československu bylo nuceno odstoupit oblast Hlučínska. Celkem se jednalo zhruba o sedminu předválečné rozlohy a mimo území Německa se tak ocitlo deset procent jeho obyvatelstva. Dále se muselo zříct všech svých kolonií v Africe a Tichomoří a tvrdá opatření byla zavedena i v ekonomických záležitostech, zejména co se týkalo placení takzvaných reparací. Německo bylo nuceno poskytovat vítězným státům náhradu válečných škod nejen ve zlatě a cenných papírech, ale dodávat jim i důležité suroviny jako uhlí, železnou rudu a podobně."

https://www.stoplusjednicka.cz/mirova-smlouva-s-nemeckem

7 1
možnosti
BV

Paní Kroupová,

Nebýt Ruska tak byste se možná vůbec nenarodila, protože méněcenné národy měly být likvidovány. V lepším případě byste se mohla narodit někde daleko na východě třeba na Sibiři kam měla méněcenná česká pracovní síla odsunuta. Všichni by měli i ti nejmladší by měli vědět co všechno provázelo 2. světovou válku rozpoutanou Německem, Měli by vědět jaká zvěrstva napáchali Němci v Československu. Měli by vědět o 300 tisích obětí z Československa o milionech z celé Evropy nemluvě. Měli by znát příčinu a následek a ne jen to "zvěrstvech" Čechů při odsunech. Měli by vědět co to byl koncentrační tábor tak jak si ho představovali a realizovali Němci

Někteří jsme ruskou okupaci skutečně zažili. Někteří v základní vojenské službě si pár hodin mysleli, že půjdou do války bránit svou vlast před napadením. Tito pamětníci prožili naději na změnu v průběhu Pražského jara proto dokáží rozlišit ty co v té době vstoupili do strany, aby tuto naději podpořili a kteří do roku 1970 stranu opustili pro nesouhlas s okupací a následnou normalizací.

Někteří tuto okupaci prožívali na houbách. Někteří byli mladiství po celou dobu následného "dočasného" pobytu sovětských vojsk odsouhlaseného našimi představiteli a většina z nich to přímo nepocítila. Někteří ani netuší, že jedině Krigel nepodepsal dohody v Moskvě a byl jeden ze 4 statečných, kteří hlasovali proti té ostudné smlouvě v parlamentu. Jen někteří z nich však se vydávají za pamětníky a píšou tak jako by se nenarodili až třeba v roce 1974.

9 14
možnosti
Foto

Nebýt Ruska, takzvaného osvobození, byla by naše země zemí prosperující užívající si výhody, že byla válkou nejméně postižená, nebyl by nám vnucen komunismus, nemuselo dojít k popravě 234 lidí, z politických důvodů a k tomu jedna žena, nemuselo zahynut přes 560 lidí při pokusu o překročení západní hranice. Nemuselo 10.000 lidí zahynout v koncentračních táborech, na 1800 lidí zmizet a nemuselo 240.000 občanů být odsouzeno z politických důvodů.. Já bych se narodil do svobodné společnosti a můj život by byl určitě jiný. Jinak v období protektorátu zahynulo přes 20 000 čechů v koncentračních táborech nebo při výsleších . Přibližně 8500 čs. občanů bylo Němci popraveno.

15 6
možnosti
Foto

Nějaký konkrétní případ ruské propagandy by nebyl?

8 2
možnosti
Foto

Je všude kolem nás. Například v biatlonu;-D;-D;-D

3 0
možnosti
Foto

Sám jsem zděšen z našich informačních kanálů. Fungují jak jejich podzemní kolegové před deštěm. Na dálku zapáchají. Falší a jednostranně otrockou orientací. Socialismus hadr.

4 4
možnosti
Foto

Tendence unifikovat názory obyvatelstva zesiluje. Zatím to ještě není, jako za socialismu, ale ten propagandistický nápor se mu již velmi podobá.

2 2
možnosti
MB

Za propagandistický Majstrštyk považuji výrok Josífka Goebbelse - květen 1945, RA je již v Berlíně. Válka je vyhraná, vlákali jsme nepřítele tam, kde jsme jej chtěli mít ! Nedovedu si představit, kdyby měl k dispozici Internet a servery ! Světový mír je zachráněn - Ruská vojska dobývají Sýrii, sláva našemu Vůdci ! ... :-)

3 4
možnosti
MB

Tož zase mám mínus ! Světový mír není zachráněn - Ruská vojska nedobývají Sýrii, pryč s našim Vůdcem Vladimirovičem ! ... (Už je to dobře) ? :-)

1 0
možnosti
VV

Ani zde tomu neni jinak.

Mame zde ruske propagandisty pisici blogy a propagandisty- dikutery tyto karmujici a i dost casto jaksi mirne receno dost neomalene diskutujici. Kupodivu je to dokonce i v souladu s obema zdejsimi kodexy.

4 1
možnosti
Foto

Mýlíte se. Máme tu diskutéry, kteří neztratili soudnost a zdravý rozum. S nějakou láskou k Rusku nebo službou pro Rusko to nemá nic společného. Jen nechuť být ve spolku s idioty, kteří otrocky odkývají kdejaký nesmysl jen proto, že přichází z Bílého domu. Chemické útoky v Sýrii jsou názorným příkladem.

8 2
možnosti
Foto

Státní propaganda je všude přítomná, ať už se jedná o tu cizí, nebo o tu vlastní. Je třeba lidi rozdělit na ty, co jedné propagandě věří a jinou odsuzují, protože se pak těmto lidem snadno vládne.

2 2
možnosti
MS

Pak jsou ovšem ještě lidé, kteří poznají, co je propaganda a co ne.

8 0
možnosti
PB

P48e56t26r 21B91u28r25i56a78n

17. 4. 2018 11:02

Karma za článek. A pro všechny ty nesoběstačné, kteří musí poslouchat ruský rozhlas a číst ruské zprávy aby věděli, co si mají myslet, vkládám odkaz na vojenský pochod Vítězství (tak se oficiálně jmenoval), který se uskutečnil 22.9.1939 v Brestu. Defilují tam pod rudou hvězdou se srpem a kladivem a vlajkou s hakenkrojcem společně Rudá armáda a Wermacht.

https://www.youtube.com/watch?v=S6gg1z5DovI

Takových historických dokumentů se dá najít víc. Např. jsem viděl filmeček na kterém NKVD ve 30.letech předává esesákům rodiny s malými dětmi uprchlé z Německa do Sovětského svazu před nacismem. Esesák se smál a ruský důstojník mu rozverně zahajloval. Ano, všechno se vším souvisí. Kdyby Hitler neměl ve Stalinovi věrného kumpána, II.ww by vůbec nevypukla a i na porobeném území by se Němci museli chovat korektně. Mýtus o tom, jak chtěli Sověti zastavit od počátku Hitlera je blábol. Naopak ho všemožně podporovali a i při bombardování Varšavy (září 1939) pomáhali rusové navádět německé bombardéry. Ti jim to zase vrátili naváděním ruských bombardérů nad Helsinky, protože když Rus napadl neutrální Finsko, dostal od místních vlastenců přes držku a musel se pomstít. Co se týče toho slavného našeho osvobození 1945, což nebylo nic jiného než komunistický zábor, tak bylo z našeho území odvlečeno na 10 000 civilistů do ruských gulagů. Trestné jmenovité seznamy měli rusové připravené roky dopředu. Malé děti byly znásilňovány ruskými gorilami v transportech hned po odjezdu ze stanice. Takhle osvobození fakt nevypadá.

O historii nejagresivnějšího státu v dějinách a o tom, kterak čirou náhodou a s pomocí děl přišel k 1/6 zeměkoule by se daly napsat celé traktáty. Jen na Dálném východě vyvraždili rusové cca 100 národů a národností (domorodce). Boje s indiány v Severní Americe jsou proti tomu jen třenice ve Stínadlech.

Škoda slov.

23 5
možnosti

Kolik našich lidí zavlekli Nacisté do koncentráků? Měl bych za to nenávidět dnešní Němce? A pak mezi Hitlerem a Stalinem byl pouze účelový - Hitlerovi dával volnou ruku, Stalin pak získal především čas - tady o nějakém spojenectví založeném na vzájemných sympatiích nemůže být ani řeč...

4 4
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Johana Kroupová - bloggerka, psychoterapeutka, spisovatelka a publicistka. V roce 2017 jsem založila povídkový e-book Anglická promenáda na webu www.textyjohana.cz. Žiji v Praze, mám syna, kocoury a manžela. Již od roku 2002 pracuji jako privátní psychoterapeut a psycholog, více na www.psychoterapie-blog.cz.

Seznam rubrik