Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŘK

Chápu, že jste ráno na FB zažila asi nějaký traumatický zážitek a musela jste se z toho vypovídat, ale to co jste tady vyplodila je trauma pro každého rozumného čtenáře používajícího mozek. Bez urážky, ale tento článek je fakt blábol Rv

26 6
možnosti
JK

J60o40s68e47f 79K62l54a30t

17. 4. 2018 21:33

Paní Franzová co kdybyste si to přečetla nebo aspoň vygooglila

7 1
možnosti
JU

J58o65s18e84f 15U84l74m11a46n

17. 4. 2018 21:21

Jenže tenhle blog je úplně stejný blábol jako ty proruské. A blábol je pořád jen blábol, lhostejno které strany se týká.

28 2
možnosti
RP

Blábol je všechno, co se nestalo, není a nestane se,. Pravda je, ať už minulostí, současností či budoucností vždy potvrzená svoji přítomností....

Její důsledky jsou vidět a slyšet ve všem, co je okolo Vás.

0 0
možnosti
RP

Vyšla krásná knížka o tom, jak ruská propaganda funguje v dnešní době a speciálně ve všech postkomunistických republikách a mnozí mladí, kterým schází kritické myšlení se stali její obětí. To myslím naprosto bez nadsázky. Takhle se rodí noví fašisté anebo neomarxisté anebo něco extrémistického.

Je to pořád ten stejný vzorec, podle kterého KGB a STB v bývalých dobách informovala veřejnost...

Takže, co co mnohdy čtete není pravda a spíše konspirační teorie.

Doporučuji si koupit toto:

Kremlin Conspiracy od Joele Roesenberga.

7 4
možnosti
MB

Myslíte si, že ta kniha není propagandistická? Jen se ptám.......

6 0
možnosti
MB

Paní kroupová, politika není fyzika, ve které jsou dvě elektrody, jedna plusová a druhá mínusová.

11 2
možnosti
MB

Oprava: Kroupová.

0 0
možnosti
MS

Zdá se, že pátá kolona se probrala a začala diskutovat. :-/Rv

4 9
možnosti
RP

Jenom taková rada pro autorku, pokud chcete relevantní a pravdivé informace tak pravidelně sledujte ČT. No a pak to otočte o 180st a máte pravdu. Já to tak dělal 40 let a fungovalo to. Copak neznáte ten slogan: Pravda začíná tam, kde končí signál ČT?;-D;-D;-D

20 9
možnosti
MB

Tak tohle je hodně ..naivní (původně jsem chtěl použít poněkud silnější výraz).

Obvykle se snažím vystupovat slušně a respektovat jiné názory, resp. s nimi polemizovat. Ale tady nejsou argumenty žádné ..pouze odpapouškovány nějaké fráze o ruské propagandě včetně všech těch klišé, jak se šíří hlavně po sociálních sítích.

Motat dohromady SSSR a Rusko, minulost a současnost (jako by jiné země neměly svoje temné stránky historie)... to nejsou argumenty, to je obyčejný předsudek.

Ano, každá země má svoje vidění světa, které se snaží šířit... ano, to je propaganda. Propaganda není nutně pejorativní pojem. Jde o to, jak dalece je lživá či pravdivá. Vždy bude subjektivní, ale záleží jak dalece překrucuje skutečnost a jde až za hranici zdravého rozumu. Tam ztrácí účinnost.

Jestliže se nám zdá, že ruská propaganda získává navrch, nebude to tím, že se nějak rafinovaně plíží po sociálních sítích nebo že nějak zahlušuje naši propagandu (proboha, jak může přehlušit naši propagandu masmédií?) ale tím, že ta naše propaganda je nějak méně uvěřitelná... že jsou tam viditelnější rozpory mezi slovy a činy (skutečností).

Já tedy s nějakou propagandou na FB nebo alternativních serverech nepřicházím do styku. Na to nemám čas. Moje názory jsou formovány masmédii ..sledováním toho, co se objektivně děje a subjektivní mediální interpretací toho, co se děje. Na základě toho občas dospívám k názorům, které někdo označuje za dílo ruské propagandy. Přitom je to pouze kritický pohled na to, co se mi oficiálně předkládá.

Takže problém není ani tak v ruské propagandě ...ale spíše v naší vlastní propagandě (objektivitě, důvěryhodnosti a férovosti). A na základě toho může ruská propaganda "bodovat" ..stejně jako kdysi všemožně rušené západní stanice snadno přehrály přihlouplou komunistickou propagandu.

Prostě neztrapňujme se výmluvami na "dezinformační weby" jako se kdysi komunisté vymlouvaly na "štvavé vysílačky".

32 9
možnosti
JK

V tom je právě to kouzlo té propagandy. Že to vůbec jako propaganda nevypadá. Takže s ní přicházíte do styku aniž o tom víte.

6 18
možnosti
JZ

Ja, byt vami, tak seberu rodinu a radeji se odstehuji nekam vic na zapad. Tady v CR uz neni nic jiste! A vsechny sve podobne smyslejici pratele bych zacal premlouvat k tomu samemu!

7 5
možnosti
MZ

M97i87l24o28š 86Z64í91k11a

17. 4. 2018 18:41

Jako správný "ovčan" bych se měl řídit a věřit jen "mainsteamu", tedy ČT, ČRO, ČTK, důvěryhodným pollitikum apod....

A vzhledem k tomu, že se k tomuto tématu zatím nevyjádřil nikdo z renomovaných politologů a ani nikdo z cimrmanologů a recesistů, tak se také nevyjádřím (jen napíši svuj nazor). A víte proč? Páč jsou mi všechny sockositě včethně FB (xichtokniha) ukradené a nic co se tam píše nesleduji - nemusím se tedy ráno děsit, tím je můj život klidnější a spokojenější. A jen na okraj: pokud funguje filozofický princip duality, tak pak by měla existovat i amícká propaganda, že? Je - li to tak, pak by mi měl stačit zdravý selský rozum člověka s maturitou abych si celkem efektivně odfiltroval jakoukoliv ruskou (amíckou, čínskou atd.) propagandu a těšíl se na vtipné a inteligentní příspěvky autorů nominovaných na blogera 2017.

16 2
možnosti
DP

Onehda byl na CT24 dost dobry porad o tom, jak spravny Blb veri tiomu, co je na FB a tech "Alternativnich zdrojich" O tom, kterak tam pro srandu nekdo napsal, ze nam chce EU zrusit krtka, nebo o tom, kterak bude zakazana pomlazka. Co veta v ty parodii to perla. Kazdej normalne prumerne inteligentni jedinec na to musel prijit. Ale ta zaplava FB zprav druhy den o tom, kterak jsou EU pitomci.... No verim naprosto tomu, ze pokud tam neco napise Rus, tak druhej den to budou uzitecni idioti sirit jako lavinu zarucenych zprav. On totiz selsky rozum byl ve vetsi casti nahrazen digitalni demenci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2169x
Johana Kroupová - bloggerka, psychoterapeutka, spisovatelka a publicistka. V roce 2017 jsem založila povídkový e-book Anglická promenáda na webu www.textyjohana.cz. Žiji v Praze, mám syna, kocoury a manžela. Již od roku 2002 pracuji jako privátní psychoterapeut a psycholog, více na www.psychoterapie-blog.cz.

Seznam rubrik