Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za důvod k zamyšlení, co nám mohou v supermarketu nabídnout s pěkným potiskem a vkusně uložené v plastovém obalu.

Pořád si musím připomínat, že ještě před sto léty se velká část potravin pěstovala v rodinách venkovanů a prodávala na trhu. Bereme jako pokrok, že dnes již většina potravin spatřila světlo světa v průmyslové výrobě a stvořena byla v laboratořích potravinářského průmyslu. Na základě pokroku na nás vše spořádaně čeká v regálech samoobsluhy, přitom jsme se všichni ve škole učili základy pěstování rostlin a základu životního cyklu hospodářských zvířat. Ale od té doby všeobecně ignorujeme znalost výroby toho, co nás udržuje živé. A necháme se živit podle pravidel potravinových řetězců. Už není cesty zpět. Nechceme a neumíme dřít do úmoru a žít v souladu s přírodou. Přijímáme náš umělý, reklamou vybarvený svět, který zatím možná umíme poznat, ale už nikoliv jakkoliv změnit.

0 0
možnosti
Foto

Je to napsáno určitě pravdivě, ale které potraviny jsou u nás nezávadné. Všechno je to jedno fuj, jak ve složení, tak i v chuti.

Je to velký průšvih a na něm si lebedí choroby, které z něj vznikají a další, které příjdou později po jejich léčení dalšími, zdraví škodlivými dryáky.

0 0
možnosti
Foto

Jako vždy - zajímavé a čtivé R^:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Jste na mě moc hodná. Díky za návštěvu, jsem ráda, že se vám líbilo. Pokud máte chuť, stavte se příště - bude pizza. :-) Krásný den, Martino, mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti
WW

R^ Zajímavé téma a pěkně zpracované. Holt, je nás přes 7 miliard, řešení přelidněni je tabu, ale všechno zlé je pro něco dobré, protože s pomocí chemiků máme možnost vychutnávat ropu, dřevotřísku...;-D

2 0
možnosti
DT

:-) A jak nám chutná... R^

Kdyby jen chemie... za opravdu chutné považuju, když se do toho vloží biologové. :-)

Přeju krásný den, Waldo a díky za návštěvu a milá slova. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

J82a38n29a 33M92a60j14o62v82á

16. 4. 2018 18:46

Tak jsem si přečetla u kávy při čekání Váš blog a cestou domů si přemýšlela od tím, co všechno vlastně jíme. Snažím se v posledních letech víc přemýšlet nad tím, co kupujeme a dáváme na talíř, ale občas je pokušení prostě mámivé...

Je pravda, že puding si vaříme doma. Teď už zase frekvence vaření stoupá, je to u nás něco jako "záchranná poživatina" v období starostí...a máme doma maturanta...

...maturant má ovšem přes dva metry a koupené pudingy by jedl po krabicích i s kelímky. Tak vaříme. A jak to tak čtu, budeme vařit i dál.

Ehm...o čem budete psát příště? Já, abych to třeba už rovnou vyhodila z jídelníčku :-)

0 0
možnosti
DT

Já myslím, že naše potraviny zpravidla nejsou nebezpečné. R^ Polotovary se rozhodně mohou používat bez výčitek svědomí. A chodíte do práce - na nějaké vyvařování nemáte čas.

Považuju jen za zajímavé, jak důmyslně už zasahuje věda a technika už i do našeho jídla. U takového obyčejného pudinku... třeba. :-)

Příště (tedy ve čtvrtek) bych ty chutné nechutnosti trochu rozředila jiným tématem - chtěla bych se trochu pošklebovat astrologii. Ale hned poté plánuju rozebrat, co všechno se dá najít v průmyslové pizze. R^

Přeju krásný večer! S dobrým pudinkem. R^:-)

3 0
možnosti
Foto

8-oZrovna nedávno jsem si říkala, že jsem ten "umělý" pudink už dlouho neměla, že bych si ho mohla jen tak na chuť koupit. Tak tedy nic.;-( Mně je nejvíc nesympatická ta sukralóza kvůli chloru. Prý je pevně vázaný a je to bezpečné, ale není "bezpečná" především proto, že se používá krátkou dobu a spousta věcí se tedy neví? S tím TiO2 je to fakt "bomba", používá se mj. i do "nebarvených" potahů tabletek.

0 0
možnosti
DT

R^ Přesně... takových bezpečných věcí už bylo. :-) Třeba DDT...

Pokud to skutečně s TiO2 dojde tak daleko, tak to bude malér hlavně ve stavebnictví. Čím si lidi budou malovat zdi...

Krásný večer, Kláro. :-) Máte tip na nějakou prima průmyslovou potravinu, kterou bych mohla blogoefektně rozebrat?

1 0
možnosti
DT

:-) Děkuju za návštěvu. Mějte krásný den, Jirko. R^

0 0
možnosti
PH

P25a61v79e65l 62H10e75k

16. 4. 2018 14:20

Tak tohle naštěstí nejím, už jsem lekl že budete psát o tom z pytlíku.

0 0
možnosti
DT

Ten z pytlíku je na tom o něco lépe. :-) Zdravím a přeju krásný den, mějte se hezky, Pavle. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, určitě máte pravdu, ale jíst ho budu dál. Děkuji za zajímavé info!R^

0 0
možnosti
DT

R^ Nebojte, na to se neumře. R^ Přišlo mi ale zajímavé, co všechno se dnes s jídlem podniká, abychom to koupili, aby to bylo krásné a abychom to koupili ještě jednou. :-) Mějte krásný den, Alžběto! Ať se vám daří. R^

1 0
možnosti
MS

Předpokládám, že to vše se hlavně týká hotových pudinkových výrobků, u kterých musí být delší trvanlivost. Když si uděláme doma dezert z pudinkového prášku a hned ho po obědě "zbodneme" ke kávě, asi to taková hrůza nebude. Nebo třeba oblíbené buchtičky se šodó. :-)

1 0
možnosti
DT

Ten domácí by měl být v pořádku. I v něm máte třeba aroma, ale to se už přežije... Rozhodně nepotřebuje tuning, aby vydržel ošklivé zacházení na dálnici na korbě kamionu a aby nezplesnivěl...

:-) Děkuju za milou návštěvu, Milane a přeju krásný den. R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS