Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak já to tedy v žádném případě nekonstatuji, pane Stejskale. Bez důkazů a demonstrativně? To nemá se Šestidenní válkou v roce 1967 VŮBEC NIC společného.

8 2
možnosti
Foto

Ani v červnu 1967 nebylo vojenské řešení to první, od května, kdy Egypt de facto začal válku (porušil příměří) blokádou Tiranské úžiny, se tehdejší izraelský premiér Levi Eškol dost intenzivně snažil vyřešit situaci diplomaticky. Ale nikdo nechtěl nic udělat. Ministr zahraničí Abba Eban se dostal až přímo k presidentu Johnsonovi a ten odmítl cokoliv udělat. O OSN je zbytečné mluvit, na Nasserovu žádost bez námitek stáhli mírové jednotky z nárazníkového pásma na Sinaji.

Ostatně ani v Sýrii není vojenský zásah až ten první, ale na všechna varování Assad kašle. V nějakém komentáři jsem narazil na vysvětlení: "Proč by Assad měl vůbec použít chemické zbraně? Protože může. S Ruskem a Íránem za zády."

7 5
možnosti
Foto

Agrese proti suverénnímu státu provedená v rozporu s mezimárodním právem na podporu tzv. umírněných teroristů není nic, co by měl rozumný člověk podporovat.

14 10
možnosti
Foto

zapomněl jste dodat, že to bylo darebácké

1 4
možnosti
MV

Putin a Asad pres prsty potrebovali prasknout uz hodne dlouho!

13 8
možnosti
Foto

Se Ti, Marku, divím. Ty a militaristický?

7 1
možnosti
Foto

Karma.Doufám,že Ovčáček využije možnost a osobně odsoudí izraelské hosty za nálet jejich letectva na vojenské cíle na uzemí Sýrie...;-)

14 4
možnosti
  • Počet článků 4813
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 837x
Tip:

https://forum.eretz.cz/index.php/board,9.0.html - to nejpodstatnější z izraelského sportu na jednom místě

/* 1956.   

V letech 2012 až (duben) 2023 bloger na hlavní stránce iDNES. Předtím na BigBlogeru Lidovek. V období prosinec 2020 až únor 2023 též na Blogosféře.cz. Od 11. dubna 2023 na platformě Blogosvět.cz . Jako autor spolupracuji s internetovým deníkem Neviditelný pes. Od 18. 4. 2023 aktivní také na Seznamu Médium. (Po vyloučení z hlavní stránky iDNES  jsem aktivní pouze na tomto soukromém blogu na iDNES.) 

 eContact:  mrstejskal@gmail.com

Nejoblíbenější relax: fotografování fauny pod hladinou Rudého moře. Viz zde:  http://www.flickr.com/mrstejskal