Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Můžu mít dotaz k jednomu vedlejšímu detailu z článku? Jak souvisí ta cigareta s vepřovým a žejdlíkem? Že vepřové místo vodou sycenou CO2 zapijete pivem (syceným CO2), tomu rozumím, k vepřovému se hodí. Ale nač proboha potřebujete kvalitní pivo párovat s cigaretou? To je nějaký vyšší gurmánký level, to cígo to pivo jako nějak vylepší? Cigareta je spíše degradace chuťových kvalit piva ne? (mám namysli toho čepovaného, protože v případě toho levnějšího lahvového asi o kvalitě nemůže být moc řeč, tam už to cigareta nezabije) Takže jste přestal do hospody chodit vlastně kvůli tomu, že cigareta byla hlavním předpokladem k tomu, abyste si mohl pochutnat na vepřovém a pivu? Bez ní by to nebylo možné? Jinak, ještě mimochodem - s nějakými přáteli jste se tam nescházeli? To hlavní byla fakt jen cigareta?

6 5
možnosti

Vepřová, knedlík a zelí s kouřením nesouvisí - mám to prostě radši než rajčata nebo mrkev, které bych si za peníz ušetřený za cigarety mohl dovolit i v té biokvalitě. I když po jídle máte na cigeretu vždycky chuť. Takže to s tím do jisté míry i souvisí. Ale když piju pivo (nebo kafe), cigareta k tomu - pro mne jako pro jiného kuřáka - patří. Možná je to rituál, nevím. Někdo musí ke kafi něco sladkého. A bez dortíku by to nebylo prostě ono. To je asi podobné.

3 0
možnosti
Foto

Já jako nekuřák jsem tím zákazem také postižen. Jak ? Jednoduše. Sedím v mé oblíbené hospůdce na plzeničce a probíhá mezi námi zajímavá debata. Pak se kuřáci zvednou a jdou si ven zakouřit a já zůstávám v hospodě sám. Pak se kuřáci vrátí a debata pokračuje, ale bez mé účasti, protože nevím, jak dál debata probíhala venku. Takže od té odoby, když se kuřáci zvednou a jdou kouřit, zvedám se také, ač nekouřím a jdu ven, jenom abych mohl s nimi pokračovat v debatě. Hospodský udělal kuřákům venku boudičku s pultíkem na odložení půllitrů. Takže je tam přijemně zakouřeno.

17 2
možnosti
JZ

Vaším spolustolovníkům jste zkrátka ukradený a neberou na Vás ohled, to je bohužel asi hlubší jádro problému. Když my o něčem v knajpě diskutujeme, bývá dobrým zvykem, že se bere ohled i na ostatní, a když se třeba někdo vrátí z WC, je mu průběh diskuze přiblížen. Vést diskuzi před někým, kdo vůbec neví o co jde a nezasvětit ho, by bylo u našeho stolu považováno za nezdvořilé.

2 16
možnosti
DB

A jako všichni ostatní kuřáci vím, že jsem vůl, protože kouřím.

Zdroj: https://duran.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=658186

určitě tomuitak není...a důkazem je onen kuřácký šéf Teplic

2 0
možnosti
Foto

Karma. Velice přesně jste popsal můj názor na celou problematiku honu na kuřáky v hospodě. R^

15 2
možnosti
Foto

To není úplně přesné. Proti kuřákům nikdo nic nemá, pouze kouřit by v hospodě neměli. Zní to jako vtip, ale není. To je tak těžké si, dejme tomu dvě hodiny, nezapálit? Pak ale jde o těžkou závislost.

2 1
možnosti
Foto

V mnohém s Vámi souhlasím, ale v jednom se mýlíte. Ten zákon nebyl proto, aby lidé kouřili méně, ale aby kouřili jinde a neotravovali okolí.

Snaha, aby lidé kouřili méně, je v osvětě, cenách cigaret, "mašrktných" obrázcích na krabičkách a podobně. Ale ty obrázky jsou také "osvěta".

5 0
možnosti
Foto

Nedávno mluvil v ČR radio plus lékař a mluvil, že přes veškerou antireklamu počet kuřáků stoupá a co je podle něj nejhorší kouří stále víc dětí od věku 13 let a mladistivých.

2 0
možnosti
  • Počet článků 405
  • Celková karma 27,57
  • Průměrná čtenost 1469x
Je mi 61 let. Dívám se a občas i vidím.

Seznam rubrik