Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No to byla teda expertka.:-P

1 0
možnosti
Foto

R^souhlas-hrubost a buranství v naší společnosti narůstá-a přitom s úsměvem a slušností člověk zmůže ví i když to na první pohled nevypadá:-)

2 0
možnosti
ND

Já podobné věci teď už řeším s absolutním klidem a začínám větu ano, máte pravdu, ale..., do:-/st to toho druhého rozhodí;-D

3 0
možnosti
Foto

Nejsem si jist, ale znacky oznacujici parkovani pro rodice s malym ditetem ( detmi v kocarku) nemaji oporu v zakone.. Takze tam muze parkovat kazdy. Na rozdil od parkovani pro invalidy (kteri musi mit za oknem cedulku s razitkem....)

5 0
možnosti
DS

Je to přesně tak, jak píšete:-)

1 0
možnosti
Foto

R^Stejně je důležité, aby si člověk při setkání s tímto typem "jel svoji vlastní lajnu". Prostě reagovat pohotově, ale stále slušně. Kdo slušný není, po pár slovech se odkope a každému v doslechu je rázem jasno.:-)

4 0
možnosti
Foto

Je to vždy o domluvě. Vyplatilo se mi už mockrát, že pokud na mě někdo vyjede, tak vyjádřím lítost nad všemi jeho starostmi a pokárám se, že mu přidělávám další. Reakce jsou udivující a docela hezké. Já se to naučil od pána, na kterého jsem kdysi vyjel já. R^

6 0
možnosti
Foto

Tak tomu říkám reakce na úrovni. To by si měl zkusit každý.:-)

0 0
možnosti
PK

..může to být úplně jednoduší, paní není třeba štastná v životě a pak takto reaguje..:-)

1 0
možnosti
DS

to jsem si přesně řekla, a proto jsem učinila vstřícný krok, říkala jsem si, že k jejímu stavu by nejspíš nepřispělo, kdyby museli zaplatit ještě pokutu. Není to tak dávno, co jsem sama skončila rodičovskou. Na druhou stranu, poděkování utrousit mohla. Ale to je zkrátka život. Děkuji za příspěvek :-)

0 0
možnosti
Foto

Slušně se domluvit je mnohem obtížnější než někomu pěkně od plic vynadat. Možná, že někteří z nás preferují toto jednodušší řešení, než aby se snažili pochopit, že ostatní mají taky nárok na svůj názor. Žijeme v rychlé době, tak nač se zdržovat takovými prkotinami, jako je vyslechnout druhé.8-o

Dášo R^:-):-)

2 0
možnosti
DS

Děkuji, Pavli, mně to právě hrozně mrzí, když lidi nabírají zkratkovitá (ne)řešení namísto, se snažili dojít ke konsensu. Já jsem vždycky učila děti, že "prosím" a "děkuji" jsou klíčky do srdíčka, a tak mne hrozně mrzí, když vidím, že jiné malé děti vidí něco jiného.

1 0
možnosti
Foto

V26ě12r45a 85J67a44n37ů

8. 4. 2018 12:32

Díky, karma. Jen dodatek. Buranství a asertivita je podle mého názoru rozdíl. Asertivně lze jednat ve vší slušnosti, ale buran zůstane buranem a o slušnosti nemá ani ponětí. A nejhorší na tom je, že si myslí, že je king. A z toho je mi nejvíce smutno. ;-(

3 0
možnosti
DS

Je to tak, paní Věro. Právě, že já mám pocit, že spousta lidí si plete dojmy s pojmy. Tak, jako baroko není totéž, co obezita, tak asertivita nerovná se agresivita. Děkuji za návštěvu a příspěvek :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 334
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1785x
Jsem máma 3 dětí dvou generací. Chci psát o všem, co mne přiměje k zamyšlení, nadchne či rozhořčí. Jsem učitelka i věčný student. Miluji svou rodinu.