Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Děkuji panu autorovi za článek a domnívám se, že pomohl nastartovat konstruktivní a plodnou diskuzi ke státní hymně. Výměna názorů a myšlenek by měla vést k řešení, s kterým bude většina spokojena.

1 0
možnosti
VJ

V41í84t 94J71ů93z96a

5. 4. 2018 11:27

Navrhovat národu, jehož většině může být Pán Bůh ukradený, do hymny píseň Ktož sú Boží bojovníci, mi přijde poněkud absurdní (stejně jako její současné vyhrávání při některých slavnostních příležitostech snad jen pro určité protikatolické souznění, které ji však opět diskvalifikuje u těch, kterým Pán Bůh ukradený není) ... to by snad ještě přijatelnější byl návrat ke Svatováclavskému chorálu, ale ze současné situace vyplývá spíš vytrvání u současného stavu celkem nic neříkající 1. sloky Kde domov můj, kde kromě povodní a vynechání Moravy není nic proti nikomu a ničemu ... ale úprava původního textu na země české mi přijde stejně absurdní jako jiné politicky korektní úpravy.

1 1
možnosti
PS

Uvědomění si zemí Koruny české není politickou záležitostí, tedy krátkodobou, ale vlasteneckou. Jak jinak lze vhodně připomínat dřívější existenci Moravského markrabství? Kdo jsme, odkud jdeme a kam kráčíme, že? V tomto školství a výchova nových generaci selhává a může se nám tohle v budoucnu vymstít.

0 0
možnosti
Foto

Většinou s vámi nesouhlasím, skoro bych řekl, že vždy. Ale dnes karma a R^. Mimochodem, toto je vaše parketa a na politiku byste se měl vykašlat.....

2 0
možnosti
PS

A tohle není politika, zajímat se o nápravu věcí veřejných? Pokud máte chvilku, uveďte proč s panem Hannigem nesouhlasíte v bodě programu jeho SZR, kde slibuje zrušení tzv. "letního času"?

0 1
možnosti
FS

Pánové, konečně jsem si přečetl rozumnou diskuzi mezi lidmi, kteří rozumí danému tematu. Děkuji vám a myslím to naprosto vážně.

Jako hudební laik a starý pán pro jsem zachování stávající hymny.

4 0
možnosti
Foto

Podle ohlasů mých přátel, kteří si myslí, že souhlasím s úpravou hymny, tak jak ji stvořil a symfonickým orchestrem nahrál Miloš Bok. Asi to není z textu mého článku jasně. NESOUHLASÍM. Jenom dodávám: Miloš Bok píše dobré skladby. Znám jeho velká díla. Vy, kteří tolik vážnou hudbu nesledujete, budete asi znát hudbu k Andělu páně - 1. díl. To je přece nádherná hudba. Krásné jsou jeho i symfonické úpravy koled.

3 0
možnosti
LK

Popěvek z mizerné obrozenecké hry se IMHO nikdy neměl stát hymnou, ale když už jím je, tak současná úprava O. Jeremiáše je bezpochyby nadčasová. Bokova verze není špatná, ale příliš komplikovaná a utahaná a nemuzikantům připadá kakofonická

1 2
možnosti
TT

Co se týče rytmu, souhlasím, ale ta renesanční hudba s kvartami namísto tercií by se podle mě s první částí moc neshodovala.

0 0
možnosti
Foto

Dokonce gotická (počátek 15 století - Jistebnický kancionál) Kvarty nejsou nutností. Určitě znáte provedení Hudby Hradní stráže a Policie České rrpubliky.

0 0
možnosti
AK

Zeme ceska, Ktoz su Bozi bojovnici, to vse jsou popravde ceske hymny. K legitimizaci drive formalne neexistujiciho Slovenska se musela pridat cast Nad Tatrou. Kdyz uz se tedy to Ceskoslovensko podruhe rozpadlo a tentokrat asi naporad, proc dnes nepozvednout zamerne zapominany narod a zemi Moravu s pridavkem Moravo, Moravo?

1 0
možnosti
Foto

V tom mém diskuzním příspěvku jsem navrhl: místo země česká domov můj Země České domov můj - v této výměně jednoho písmenka by byla obsažena celá problematika jak Moravy, tak Slezska.

2 1
možnosti
Foto

Pokud malá úprava tak ke konci vyměnit jedno písmeno ...země české...

2 0
možnosti
VF

...a to JSOU TY KRÁÁSNÉ země, země českÉ, domov můj. Není to jenom jedno písmeno na výměnu, je jich víc. Trochu násilné, kostrbaté, ale já osobně si takto hymnu zpívám hodně dlouho. Můj domov je totiž Morava.

3 0
možnosti
  • Počet článků 280
  • Celková karma 47,18
  • Průměrná čtenost 8328x
předseda politické strany

ROZUMNÍ - za spravedlnost a životní jistoty 

Absolvent 1. střední umělecko - průmyslové školy v Turnově obor umělecký kovář, 2. Konzervatoř v Praze obory varhany dirigování a skladba, 3. Hudební akademie múzických umění obor skladba.

kandidát na prezidenta ČR 2018

Mgr. Petr Hannig nová fb stránka (page)

Twitter - @petr_hannig

Petr Hannig FAN KLUB

www.rozumni.net

http://www.petrhannig-rozumni.cz/

http://www.facebook.com/budmehrdi/

http://www.facebook.com/Rozumni2017/

Mé motto: Je třeba naslouchat, nejenom mluvit,

ale nikdy se nevzdat

 

Seznam rubrik