Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Myslím, že paní Šichtařovou taky kdosi osahával v prostředku veřejné dopravy

Dokonce mu dala tzv. přes hubu.

https://sichtarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=635525

1 0
možnosti
JK

V tom případě by měla být spokojená sama se sebou.

0 0
možnosti
JS

Paní Šabatová u mě skončila tím kuřímským problémem. Nedovedu pochopit, že stále existuje v nějaké funkci. Asi toho příliš ví. Čest práci, na ty ostatní pozdravy si nedovedu vzpomenout, takže KSČM se omlouvám.

2 0
možnosti
JK

O Šabatovou přece vůbec nejde.

1 0
možnosti
TH

Čtu titulek "Kupé pro ženy aneb Svět se zbláznil" a říkám si, že asi poprvé dál panu Kvapilovi karmu. A když jsem se začetl, tak zase čtu kvapilovské bláboly, nesmysly, obhajování neobhajitelného a hanění správného. Takže zase bez karmy. Karmu ode mne dostala paní Šichtařová.

5 1
možnosti
Foto

P93a14v34e90l 11V50á82v23r48a

26. 3. 2018 16:12

stejně tak i já:-)))

jediné je, že pani Šichtářová to lehce nadsadila, to bych panu Kvapilovi přiznal, že si všiml dobře.:-)

A hned bych dodal: NO A CO??;-)

1 0
možnosti
JV

J84i24ř94í 57V98o90l55k13a

26. 3. 2018 15:01

Zbláznil se svět. Co bude stát svět světem a lidé v něm muž a žena mají svojí roli danou geneticky, nikdy si nemohou být rovni. V palicích věčných inovátorů lze vymyslet všechno, i rovnost pohlaví. Nejsem přesvědčen o tom, že to bylo kdy nutné. Můj děda nosil peníze, babička vychovávala, máma vychovávala a táta nosil peníze. Že by ty dvě ženy chtěly něco jinak. Ne, byly hýčkány.

Zvláštní kupé pro ženy, stejně jako pro děti. Rozumím. Není nic šílenějšího, než upocení chlapi v letním vlaku, stejně jako nasprejované ženské v jednom kupé.

Přece to není o ničem jiném, než o slušném chování jeden k druhému, úcty, úsměvu, dobrého slova i schopnosti pomoci, ohledu i tolerance.

1 0
možnosti
JK

Děkuji vám za váš názor. V něčem souhlasím, v něčem ne. Nicméně musím podotknout, že se těchto problémů můj článek netýkal.

0 0
možnosti

V Tokyu jsou vagony pro ženy i v metru. Jsou růžový.

3 0
možnosti
TH

A nejsou to vagony pro homosexuály ?

0 0
možnosti
MP

Podle mě paní Šichtařová především správně upozornila na fakt, že řada moderních společenských tendencích jde paradoxně proti sobě. Např. pokud někdo považuje za moderní protlačovat unifikaci pohlaví (tedy ne muži + ženy, ale pouze "lidé"), a tvrdě kritizuje kohokoliv, kdo to zpochybňuje, tak musí současně tvrdě kritizovat také kohokoliv, kdo přijde s něčím typu "kupé jen pro ženy". Pokud někdo prosazuje rovnost mužů a žen ve firmách a podnicích, nemůže zároveň tlačit na genderové kvóty (a tedy prosazovat zase naopak ženy na úkor mužů). A takových paradoxů moderní doby je spousta, třeba ještě fakt, že muslimské imigranty vítají i komunity feministek nebo homosexuálů, což jsou skupiny, které muslimové ve svých zemích pronásledují.

15 0
možnosti
JB

J54a15n 36B82u34r73d82a

26. 3. 2018 14:12

Je samozřejmě naprosto dobře možné chtít rovnost mužů a žen ve firmách a zároveň genderové kvóty, protože tyto kvóty jsou prostředkem dosažení této rovnosti.

Problém tady nastává pouze pokud na to jdete takovým tím inženýrsko-matematickým přístupem, kdy z toho ten "paradox" s velkou slávou uděláte.

0 3
možnosti
JL

U mě dobrý, pane Kvapile.R^

Máte vzácnou shodu s Radkou Kielbergerovou. Ona to sice pojala trochu jinak, ale ve výsledku je to podobné.:-)

https://kielbergerova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=655757

3 2
možnosti
JK

Já jsem ten Radčin text četl. Jste každopádně jedním z mála diskutérů, kteří pochopili, že v textu neřeším, jestli mají být ve vlacích kupé pro ženy nebo ne, ale že se vymezuji vůči tomu, že je to výraz politiky hyperkorektnosti.

1 0
možnosti

V každém případě je to další možnost pro soukromé dopravce přitáhnout si zákazníky - když to chtějí a státní dráhy to nenabídnou, můžou mít kupé vyhrazené pro muže, pro gaye, pro lidi se psy, s kočkami...ruka trhu, nabídka a poptávka. Ale státní dráhy by si měly rozmyslet, co nám nutí. Samozřejmě jim do toho budeme kecat, jako hodnotíme veřejnoprávní TV, přičemž soukromé televize prostě akceptujeme nebo ne.

0 0
možnosti
RJ

Kupé jen pro gaye by bylo OK.

Jenže kyby bylo kupé jen pro muže tak by to bylo důvodem pro anti diskriminační žalobu. A to by lidí volalo po bojkotu takové sexistické společnosti.

4 0
možnosti
RJ

No jo jenže ono je to částečně pravda to co psala.

Podívejte se jak svět blbne, lidí bojkotují Oskary protože tam není dost černých herců.

Lidé jsou vyhazování z práce jen na základě slov někoho jiného, aniž by se vůbec prošetřilo jestli to tak bylo nebo ne.

Ženy se mohou legálně dopovat testosteronem pokud prohlásí že jsou muž.

Muž který se prohlásí za 11letou holčičku.

Odstraňování mužských záchodů v knihovnách(no odbře zatím jen jedna).

"Renomovaní" vědci a politici kteří tvrdí že pohlaví je jako duha a jde měnit kdy se zachce.

Kanadský premiér ze srandy opraví diskutující že už se neříká mankind and peoplekind aby se zalíbil ženám které nenávidí muže.

A tak by šlo pokračovat.

Takže jsem se ani nedivil když v diskuzích je psáno že všichni chlapi jsou násilníci a tak.

13 0
možnosti
JK

Jak jsem psal panu Paulíčkovi - napadlo vás, že zavedení kupé pro ženy ve vlacích ČD s těmi záležitostmi, o kterých se zmiňujete, nemusí vůbec souviset? Třeba to byl jen pokus nějak řešit skutečný problém, který se ve vlacích vyskytuje, a tím je obtěžování žen. Možná je to blbý nápad, ale diskriminační princip, jak píše paní Šichtařová, bych v tom nehledal.

0 0
možnosti
  • Počet článků 651
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1022x
Neidentifikuji se s žádnými politickými, profesními, náboženskými, myšlenkovými či jinými směry a skupinami. Pokud se některý můj text nebo části textů shodují s názory takových směrů a skupin, je to buď náhodné, nebo způsobené prostupností myšlenek různě zaměřených lidí. Píšu si, co chci a co mám potřebu napsat. Naopak nepíšu ve jménu ani z pověření nikoho jiného. 

https://kvaj.blogspot.com

Seznam rubrik