Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Vodvářko, díky za Váš komentář. To, že se Vám "nechce věřit" něčemu, co jsem napsala, je Vaše právo, nicméně nemám nejmenší potřebu si vymýšlet, abych cokolo zdramatizovala. S tím, že to v prvné řadě byla moje hloupost, že jsem i přes bolest místo nadále zatěžovala a že pochopitelně chyba nedostatečného vyšetřování ze strany lékařů kvůli financím od pojišťovny není tím pádem pouze "jejich" souhlasím. Mějte se hezky ;-)

3 0
možnosti
Foto

Chápu Vás.

A teď to zkusím z druhé strany.

Takových pacientů, co přijdou do jedné ordinace s tím, že je po velké námaze (a nerespektování varovných signálů a následného přetížení) cosi bolí, jsou denně desítky. Pakliže sdělíte, za jakých okolností se to stalo, je úvaha o zablokování žeber poměrně věrohodná. RTG snímek u blokády nemá žádný význam, pokud se nenajde zlomenina (nespadla jste, takže nic) a nemáte nějaké vzácné onemocnění s křehkými kostmi, pak žádný rozumný lékař Vás nebude zatěžovat dalším vyšetřením a nabídne Vám fysioterapii, která u podobných stavů v 95% pomůže,

Ruptura manžetky rotátorů (což je nejspíše to, co Vás postihlo), má samozřejmě odezvu v zádech a páteři (zvlášť, pokud jste ignorovala bolest a pokračovala jste v přetížení).

Je pravda, že pokud se stav nemění delší čas, měla by se diagnosa blokády revidovat. Nechce se mi moc věřit, že jste měla takovou smůlu a narazila jste na dva ortopedy, kteří Vám neprohlédli současně i ramenní klouby, kde by nejspíše i klinicky zjistili problém.

Magnetická resonance stojí t.č. cca 7 tisíc korun. Každý lékař má jistou "kvótu", danou počtem těchto vyšetření v minulém období. Pokud ji překročí, tak mu to pojišťovna dá k úhradě. Jinak řečeno, zaplatí Vám vyšetření resonancí z vlastní kapsy. Pak se nedivte, že lékaři nejsou zrovna hr do okamžitého provedení resonance, ono stržení třeba 50 tisíc korun z Vaší práce docela zabolí.

Na závěr: zkuste si zjistit, jak je tomu u podobných případů třeba v Anglii nebo Itálii. Budete udivena.

1 0
možnosti
MK

To je dobrý, s tou MR. Takže dr. si musí rozpocitat, kolik doporučení na MR může měsíčně předepsat. Tudíž se raději drží zkrátka a nepredepisuje nic. Copak on ví v březnu, co bude v listopadu? Předpokládám, že ten rozpočet počítá alespoň s jednou MR měsíčně. Nebo ani to ne? A stane se někdy, že vlastně tímhle způsobem prostředky ani nevycerpa? Je pochvalen? Dostane od pojišťovny odměnu. Vím, že dr. za to nemůže, že jsou to triky pojišťoven. Rv

3 0
možnosti
Foto

zajímavé informace, karma R^

3 0
možnosti
Foto

Tohle zdravotnictví funguje nejlépe, když je člověk zdravý.

Klasický socialistický případ nemožnosti ekonomické kalkulace, která naše zdravotnictví stále provází.

1 0
možnosti
JL

Mě to moc nepřekvapuje. Když mě jednoho dne začaly bolet kyčelní klouby tak, že jsem kulhal, šel jsem k "obvodnímu" doktorovi, ten nechal udělat RTG a řekl mi, že je to artroza a že se stím nedá nic dělat, jsem holt starej.....MUDr - čili vědec - nic proti němu, mám ho rád, ale chodím k němu, jen když trpím....Pak jsem na radu známé zajel k masérovi, který podle ní je skvělý až geniální na plotýnky a klouby - byla to pravda, řekl mi, že podle RTG mám artrozu asi jako 30letí lidé (je mi 60) a že se to rozmasíruje - chodil jsem na masáže asi půl roku, za dva měsíce, možná už za měsíc, jsem přestal kulhat, bolesti hodně nepříjemné - dělalo mi problém vystoupit z tramvaje - zmizely a od té doby mám pokoj - stalo se 2011, Takže medicína je věda, ale dobrý znalec těla je lepší. ;-D Samozřejmě když média píší o lékařích a medicíně, je všechno úžasné - protože jsou to většinou zpracované výstupy o tom, že se něco povedlo - operace, nové léky..statistiky úspěšnosti léčby, ale praxe je poněkud odlišná, o tom určitě mají lidé nezměrně zkušeností.

5 0
možnosti
  • Počet článků 42
  • Celková karma 36,15
  • Průměrná čtenost 2618x
Píšu o tom, čím mne život cvrnkne do nosu a mám zrovna chuť to sdílet se světem :-) 


Pokud Vás v mých článcích něco osloví a budete se o to chtít se mnou podělit, můžete mne kontaktovat zde: s.rihakova@seznam.cz
 

Ať se Vám u mne líbí.

Seznam rubrik