Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 3. 2018 11:42

SkvěléR^R^R^.ANO - jak slyšíme, hlavně chodit mezi lidi a naslouchat jim ..... ANO,ANO,ANO - RvRvRv

0 0
možnosti
Foto

I96v50a10n 68M74a60r38e21k

22. 3. 2018 20:18

P.Bednáři, nemám sice zubaře ale dentistu ve věku 66 let, takže mohl klidně své řemeslo pověsit na hřebík.

Před vánocemi jsem ho potkal na poště, sdělil mi, že si kvůli novému systému zřizuje elektronický podpis. To vše učinil v naprostém klidu a pohodě, a svou ordinaci provozuje dále. Stejně tak jako moje obvodní doktorka, takže řekl bych, že ty nářky na novou techniku jsou zcela bezpředmětné. R^

1 6
možnosti

I65v41o 37H50e26b69e21l15k34a

22. 3. 2018 21:20

Jde o to, že stačí, aby skončili dva doktoři na okrese, kterým už se tohle nechce absolvovat, a máte rázem obrovský a neřešitelný problém, co s těmi pacienty. Protože na vesnici doktora dneska prostě nedostanete.

Tak vy osobně jste měl prostě štěstí, že jste si s doktorem nevytáhl černého petra.

Ve Znojmě skončily koncem roku dvě pediatričky. Obě pracovaly na vesnicích. Protože už dál nechtěly řešit z jejich pohledu kraviny typu eRecept, EET a další. Tak šly do důchodu. Nenašel se nikdo, kdo by převzal jejich obvod. Dneska děcka z těch vesnic musí jezdit do Znojma. Podle místa, kde mají nového lékaře trvá cesta dopravou 30 - 60 minut. A to je myslím docela dost velký diskomfort pro pacienty.

Pokud skončí doktor ve městě, problém není. Pokud skončí na vesnici, tak to je pro spoustu lidí ohromný problém.

Možná by jste měl před svými komentáři vytáhnout hlavu a rozhlídnout se kousek dál.

8 0
možnosti

Recept má omezenou platnost, no a je za to asi odpovědná vláda,nebo vy , že jste si ho včas nevyzvedl?

3 2
možnosti

EET je beze sporu cesta správným směrem možná jen s drobnými úpravami. Jak říká syn 'pokrok nezastavíš'. Tak třeba dnes výplatu snad ani v hotovosti nedostanete. Musíte mít založen účet. Alespoň jak to vidím ve svém okolí.

3 8
možnosti

V67l76a20d42a 22M74u63s61i38l

22. 3. 2018 18:55

Pane Kalvodo, bylo potreba vzit v uvahu faktickou situaci na venkove. Pokud Vy a Vase rodina nemaste zubare a obv.lekare dvacet kilometru, tek to prosiom komentujte beze slov!!!!

0 0
možnosti

To víte, dnes seženete zubaře jenom, když pořádně cálujete. Žádné osobní účty se nekonají ani ve zdravotnictví a tak všude vládne opět socialismus. 300 miliard korun ze zdravotních pojišťoven pouze pro potřebné a je jedno, jak se kdo choval ke svému zdraví. Tedy v průběhu svého aktivního života si platíte zdravotní pojištění. Jakou částku naspoříte si lze jednoduše vypočítat a nejsou to rozhodně malé peníze.

Ve stáří si nadále musíte prakticky stomatologa i téměř všechna vyšetření u doktora zaplatit opět z důchodu. Tedy, kdo ví ten volí. Bohužel levicoví voliči mají rádi socialistické korupční prostředí, preferované komunistickými známostmi a dotace, které dodnes požadují na těch zodpovědných s falešně navoněným altruismem, který má jen velmi málo se solidaritou, ale za to se závistí mnoho. Pokud bude náš národ levicového myšlení a vše "přivazovat" na nabubřelý stát nebude to mít nikdy kdo zaplatit.

3 0
možnosti

Píšete, že téměř všechna vyšetření u doktora musíte zaplatit z důchodu. Můžete uvést jaká? Trochu nás houpete, ne? ;-)

1 4
možnosti

Zubař, 67 let, to už má nárok na odpočinek! I zubaři mají zdravotní problémy, zvláště s rukama, od vibrací zubařské vrtačky, v nohách křečové žíly atd. Že vy v tom vidíte EET, vaše věc. Nemáte rád Babiše, taky vaše věc. Nejste schopen si někoho poslat do lékárny? Taky vaše věc, nesvádějte to na jiné.Rv

9 5
možnosti

Platnost receptů byla omezena vždy (znám to řekněme od svých deseti let - tedy již 68 roků). Omezení bylo nejkratší na antibiotika (původně jím byl jen streptomycin a penicilin) - 3 dny (dnes prodlouženo na pět dní). Tehdy to chápal každý: pokud jsem si nevyzvedl, buď už jsem byl mrtvý, nebo jsem lék nepotřeboval.

Ostatní léky možno vyzvednout do 14 dnů (platí cca 10 let, před tím to bylo desítky let jen 7 dní).

Mimochodem: Pokud lékárník neodevzdal jakýsi výkaz, umí výdej antedatovat.

7 0
možnosti

S e-receptem antidatovat nelze,po uplynutí platnosti se tím idetifikátorem prostě na úložiště SÚKL vůbec nedostanete a musíte si dojít pro nový.Jako když se třeba přihlašujete do el.bankovnictví-taky máte 10 minut na přihlášení a když to prošvihnete, musíte požádat o nový identifikátor.

4 0
možnosti
Foto

A bude hůř. Nejde jen o zavádění e-receptů, ale i o EET /toto bylo naštěstí odloženo, ale nejspíše to na lékaře padne později/.

Už se stalo, že min týden vypadl na několik hodin systém - takže nešlo napsat e recepis. V normální společnosti by to šlo nahradit klasickými recepisy, avšak v budoucnu /po pokutou/ to bude problém natolik závažný, že bude pro doktora nejlepší zavřít ihned ordinaci a zmizet zadním vchodem.

Lidé kvičí, nadávají na lékaře, ale pokud mají v mozku aspoň trochu myslící hmoty, tak by si měli uvědomit, kdo, který politik, které hnutí tuto prasárnu prosadil. Že nevíte? Ale ANO.

13 2
možnosti
Foto

I14v24a45n 13M79a42r76e64k

22. 3. 2018 20:33

Lidé "kvičí". . . . . . "prasárnu prosadil". . .Výroky opravdu hodné vzdělaného člověka;-D p Vodvářko Rv

1 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS