Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo dával pozor při hodinách fyziky, tak v tom zázrak nevidí. Kdo si projektoval ústřední topení, tak i tento "problém" musel řešit (nahlédněmež do příručky topenáře).

0 0
možnosti
DT

Já osobně mám tu nemoc inženýrů. Zásadně nečtu návody k použití. Takže seřízené topení je u mě utopie. :-) Krásné odpoledne, Pavle. R^

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za návštěvu, vždycky potěší. :-) Krásný den Tobě, rodině a všem čtyřnožcům. R^

0 0
možnosti

KarmaR^. Díky za tu aplikaci na živé organismy - až budu mít někdy náladu na bodu mrazu, vzpomenu si na skryté rezervy:-).

0 0
možnosti
DT

:-) Doufám, že pomůže. :-) Mějte krásný den, Petře a děkuju za návštěvu a milá slova. R^

0 0
možnosti
Foto

Sice jsem přeskakoval, ale karma. Ovšem, tak záživnou diskuzi, jako kdysi u mikrovlnek, to nedá. Pamatuji diskutérku, která dovodila, že v magnetronu se cos otáčí a generuje mikrovlny.

1 0
možnosti

Asi Galileova pravnučka:-).

0 0
možnosti
PV

P19a15v24e95l 46V73é59b47r

22. 3. 2018 8:50

Paní Dano, posílám poděkování za další pěkný článek, který bude pro mnoho lidí objevný. Jak již přede mnou napsal pan Mentzl, i když člověk věděl, že v teplotě tělesa se skrývá jistá energie, to kvantitativní srovnání je vlastně ohromující - rozhodně já patřím k nepřehledné řadě těch, kteří si neuvědomili, že je to tolik.

Poslední dobou jsem poněkud šetřil chválou vašich článků - zaujal jsem bohorovný postoj, že to, že píšete skvělé články, je přece stará vesta a netřeba to neustále zmiňovat. Tak tedy: Je to sice stará vesta, ale pochválit vaše návykové články je velmi, velmi potřebné. Slibuji, že chválou nebudu šetřit. (chtěl jsem napsat "oprávněnou chválou", ale že chvála bude oprávněná je přece stará vesta ;-))

2 0
možnosti
DT

Jste na mě moc hodný, děkuju moc, Pavle. Mějte krásný den, jsem ráda, že se vám blogy líbí a pro lidi jako vás se píše úplně samo a rádo. :-)R^

0 0
možnosti
PJ

P37e54t61r 41J81í42l71e47k

22. 3. 2018 8:42

Díky, za článek.

Mám dotazy. Viděl jsem zamrzání divoké říčky ode dna. Že by začala znova téci po původně suchém vymrzlém korytě bylo v dané lokalitě vyloučeno. Po mírné oblevě začalo postupně znovu mrznout, a její průtok spíše mírně klesal. Žádný rybník v jejím povodí vprostřed zimy vypouštěn nebyl.

Dotaz č.2 : Nedalo by se něco udělat s tím, aby se z místní rubriky věda, oddělila pavěda? Mrkněte , co se v ní vyskytuje za "perly".

0 0
možnosti
Foto

To první je záhada. To druhé by se mohlo spravit, kdyby takovou rubriku zavedli. Museli by ji pojmenovat 'Záhady', protože pavědec si nemyslí, že by měl přispívat do rubriky 'Pavěda'.

2 0
možnosti
Foto

To srovnání účinků kinetické a tepelné energii je pěkné. Nikdy jsem si neuvědomil, kolik energie se zmaří jedním čajem uvařeným na elektrice.

Pěkný článek.

3 0
možnosti
Foto

Ta energie se pouze přemění

0 0
možnosti
  • Počet článků 968
  • Celková karma 19,24
  • Průměrná čtenost 1331x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.