Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ve své úvaze píšete, že "Jezdit rychle z kopce dolů je prostě zbytečnost".

A tak se jenom zeptám. Díval jsem se na Vaše obrazy. Nepřipadá Vám zbytečné takové obrazy malovat?

3 1
možnosti

Ano, moje obrazy jsou zbytečné. Ostatně jako všechny. Obraz Vám trávu neposeče, maso nedonese. Rozebírat potřebu malování je asi nad rozsah této diskuse, omezím se jen na lakonické: doufám, že mé obrazy budou časem působit optimističtěji. Zároveň se ale bojím, optimistických obrazů je málo: Jaké dělajá radost Vám?

0 0
možnosti
Foto

Žádný sport nemá "racionální" význam - ostatně který jiný živý tvor sportuje? Působí to ale radost a bez radostí stojí život za starou belu. No a taky to dává spoustě lidí možnost uživit se. Alpská údolí by mohla vyprávět, jak v nich lidé nuzně žili. Myslím, že takové úvahy patří k módnímu sebemrskačství se zeleným náboženstvím.

10 0
možnosti

Programově zelený nejsem (řekl poté, co zašlápl motorku a zapálil si) Radost z na první pohled nesmyslné aktivty jako zdroj energie mám v příspěvku zmíněnou, podobně chudobu horských údolí: opravdu jste ani jedno v textu nezaznamenal? Tohle je vážně míněný dotaz, abych věděl, jak příště psát líp, srozumitelněji...prosím konkrétně

0 0
možnosti
Foto

H65a21n12a 69V10l38k14o57v82á

21. 3. 2018 14:37

Jako lyžařka a člověk při smyslech - co vám brání (jako architektovi a - z vašeho medailonku- člověku co asi nemá hluboko do kapsy) financovat chudé v Africe?

Víte, každý z nás dělá to co ho baví a pokud má potřebu pomáhat potřebným, dělá to. Já třeba občas poskytnu ve své plavecké škole bezplatné kurzovné, oblečení do katolické Charity nebo granule psímu útulku - občas pošlu i finanční dar na nějaký účet.

Nechápu proto proč mi sugerujete pocit viny za to, že se ráda svezu z kopce na náročnější sjezdovce.

6 0
možnosti

Oslovila jste mne pozitivně. Z Vašich aktivit mám radost, sám se chovám podobně. "Sugerovat pocit viny?" To jsem určitě nechtěl. Zkusme se bavit o smyslu našeho konání per se. Zjevně vinu cítíte. Já na sjezdovce taky. Co navrhujete dělat?

0 0
možnosti
JK

A zkuste se zamyslet - co má smysl ???

3 0
možnosti

jak kladete otázku, tak ssmozřejmě nic. přesto to či ono děláme. proč? A mají to být sjezdovky?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
7 0
možnosti

máte pravu, fotbal je na tom úplně stejně. A proto se pořád stejně ptám: Kde je důkaz smyslu našeho počínání?

1 0
možnosti
Foto

To je teda blaf. Pro mě není lepší dovolená než na lyžích v Alpách/Dolomitech. A že to někdo financuje, tak asi proto, že se mu to vyplatí. A to věřte, že vyplatí. A ten výdělek a zaměstnání pro tolik lidí, dejme tomu v okrajových oblastech, kde je těžké sehnat práci? Proč myslíte, že jsou střediska plná všech služeb??? Protože tam jezdí tolik lidí.....

A ano, lyžování není levný sport - ale jaký dneska je? :)

Spíš rozeberte financování Olympiád........

5 0
možnosti

Píšete to přesně. Zimní sporty živí spoustu lidí v jinak chudém kraji. Sám rád lyžuji a potenciálním chudákům přeju šťastný život. Nemohu si ale pomoct Proč děláme právě tohle? Kde je smysl?

1 0
možnosti
LU

Kdysi jsem lyžoval rád. Ale přesně ty úvahy, o kterých píšete, mě rozleptaly. Spouštěčem byla na sjezdovkách vyhrávající hudba.

Ale je to pěkný sport a jsem rád, že jsem si jej (kdysi) užil.

0 1
možnosti
JO

Ze stejného důvodu jsem postupně sjezdovky opustil a raději brouzdám na běžkách. Je tam klid, nehobluju 30x ten samý kopec a ten pohyb je určitě i zdravější. Alespoň já se mnohem líp cítím.

1 0
možnosti

J67a70k97u21b 61Š39o41l89c

21. 3. 2018 13:51

I cesta může být cíl. Život není jen o pomáhání hladovým Afričanům. Pokud budete mít lepší pocit, dělat něco pro druhé, určitě Vám nikdo nebrání. Jinak, já jsem se na sjezdovky postavil vloni po 28 letech kvůli dětem a nechápu, co na tom, koho baví.

1 0
možnosti

cesta je cíl vždy, jen si z toho asi neumíme vzít ponaučení. A nedělám tady advokáta pomoci příslovečným hladovýn černouškům. poukazuji jen na přebujelost jedné z našich aktivit. A ptám se po jejím smyslu. Jeden v postu nabízím.

0 0
možnosti
PN

Sport je zdravy na telo i ducha. Je lepsi mit zdravou populaci nez prelidneny svet se vsim co to obnasi. Takze s vasi uvahou tez nesouhlasim.

1 0
možnosti

to jsme u Darwinovy ceny a je mi líto Schumachera - jak se s tím srovnat?

0 0
možnosti
VF

Jsem naprostá nelyžařka, ale po letošní návštěvě Dolomit s Vámi nesouhlasím.

0 0
možnosti

Hory jsou krásné, když je pěkně, tak je to nezapomenutelné - selfie před zahrádkou je nejvíc. V postu se jen ptám: "proč" Nabízím taky odpověď, rád by si ji potvrdil. proč tedy?

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 893x
Architekt, sochař, malíř, grafik. Vážím si poctivosti - začíná to řemeslem... a samozřejmě se to promítá dál. Volnou tvorbu si můžete prohlédnout na www.app-art.cz, architekturu na http://www.rh-arch.com/ a kdyby náhodou, mrkněte i na www.facebook.com/appartcz/

Seznam rubrik