Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Tolik mravokárců, jak je to zbytečné, malicherné. Tolik lidí morálně na výši, pohoršených nad stavem současné společnosti, ale nikomu tu nedochází, že člověk není mravenec, aby celý život dřel, nic z toho neměl a dělal všechno pro dobro mraveniště? A ani žádné jiné složitější zvíře? Že nemáme jenom pudy, jak přežít a rozmnožit se?

Zejména u autora, který na mě působí jako takový ten typický umělec, který si myslí, což je jenom moje domněnka, jak právě on má tím uměním tu společnost nějak stimulovat tím správným směrem, bych očekával, že mu bude naprosto jasné, proč to tak je a že na tom není nic špatného.

3 0
možnosti
BT

Lyže jsou emoce. Pro toho, kdo je má rád, velké emoce. A kde jsou velké emoce, racionální úvaha nemá šanci. Když jsem četla váš blog, nic jiného mi nenaskočilo, než prázdný svah s dvaceti centimetry prašanu, vroubky manšestru, slunečný den a zacvaknutí boty do vázání.

1 0
možnosti

Celý život je oslavou marnotratného utrácení, kombinovaného s šílenou efektivitou. Při zplození člověk vyprodukuje miliony spermií a jen jedna se uchytí. Když člověk bude ejakulovat čtyřikrát týdně po dobu 50 let, pokud bude mít dvě děti, je to 1 000 000 000 000 spermií na zplození jednoho člověka. A asi 180 vajíček, pokud počítám správně?

Děláme spoustu věcí marnotratně, na první pohled nesmyslně. Jenže ono to smysl má. Vyplňujeme své naprogramování tak, jak nám to umožňuje zdraví, čas a peněženka. Lyžování je jeden z mála sportů, které se dají dělat v zimě. Je zábavné, adrenalinové a často spojené se sociálními příležitostmi večer, které jsou pro mnohé nedílnou a důležitou součástí.

5 0
možnosti

Však jo, proto sám už od dávna jenom běžky;-D

5 1
možnosti
JS

A to vse jeste neni vubec nic proti tomu, zalyzovat si na sjezdovce ve Ski Arealu Dubai, ktera je cela uvnitr klimatizovane haly pri venkovni teplote hodne pres 40C.Tomu se rika "Wohlstandverbloedung", neboli zblbnuti z prezranosti.

5 0
možnosti
MK

Děkuji. Velmi pěkná úvaha s překvapivě jednoduchým možným zdůvodněním: je to celé jedna nádherná marnost. Obecně bych skoro řekl, že čím větší nesmysl, tím větší jsou lidé ochotni utratit peněz, času..... Lyžování miluji, jezdím, kupuji, platím, naučil jsem to milovat i děti.... Vnímám to celé i s tím Vámi popsaným přesahem, ale nevadí mi to. Prostě to není racionální. Je to zábava a ta něco stojí. Mnohem horší by bylo nemít žádný zájem. Život ve společnosti chovající se čistě pouze účelně by nebyl k žití. Přeji všem fajn jarní lyžování !

5 0
možnosti
MK

Též rád lyžuji a na rozdíl od vás neřeším filosofické otázky týkající se tohoto sportu. Vlastně ani jiných sportů. Neřeším ani to, kolik lidí musí obsluhovat lyžařský areál ani jaká je hodnota jeho vybavení. To vše za mě spočítal už jeho majitel a výsledek promítl do ceny.

Lyžuji především proto, že mě to baví a to je pro mě dostatečný důvod. Je to příjemný relax a kromě toho prospěšná pohybová aktivita.

6 0
možnosti

Děkuji všem za ohlasy, přesně v tohle jsem doufal. Odpovědi napřeskáčku, zatím si zapněte třeba https://open.spotify.com/album/3RVPjJW2AaTcKRpn0xold2 (divnost hudby na alpských svazích se v diskusi také objevuje:)

Příspěvek neměl nikoho napadnout, obvinit... způsob trávení volného času je opravdu privátní věc. Někdo souloží, jiný žere, někdo lyžuje. Odkazy na konkrétní aktivity záměrně neuvádím, byly by v rozporu s kodexem bloggera:)

Osobně: Na sjezdovky pojedu i napřesrok... mám to fakt rád. Ale jen, propočteno do minut: zacvaknout vázání je jeden oběd pro podvyvyžené mimino v Ghaně? Já pojedu lyžovat, na charitu přispívám jinak, takto pojato je to asi trapné...

Jak tohle máe Vy? Jak se na vrcholu cítíte?

0 0
možnosti

Když mluvíte o Ghaně, tak Ghana je převážně zemědělská země s většinou pracujících obyvatel zaměstnaných v zemědělství. Místní zemědělci musí být asi blahem bez sebe, když tam Evropa doveze zadarmo potraviny (i díky Vám).

5 0
možnosti
Foto

Nesmyslné jsou všechny sporty. Probudit se naši předci a vidět, že někteří jedinci nedělají celý život nic jiného, než se za něčím zbytečně honí a při tom jim desítky tisíc nadšeně tleská, Jejich aktivitypřenáší TV, kterou sledují miliony diváků a ti blázni, kteří nedělají vůbec nic užitečného vydělávají mnohokrát víc než řemeslníci, bez kterých by se žít nedalo. I ty areály na sebe vydělávají a celý kraj z jejich existence těží.

3 0
možnosti

Nelze, než s Vámi souhlasit. A přesto se to dál děje. Co to znamená? Vox populi...?

1 0
možnosti
JJ

J38i58ř85í 33J65a12n10d21a

21. 3. 2018 15:34

Já bych se tím netrápil. Mě jako rybáře také vyjde jeden kapr asi na 1000 Kč.

0 0
možnosti

Lidsky je Vaše reakce milá. Rybáři jsou koneckonců k smíchu obecně. Z hlediska věčnosti se ale ptám: proč? K čemu?

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 893x
Architekt, sochař, malíř, grafik. Vážím si poctivosti - začíná to řemeslem... a samozřejmě se to promítá dál. Volnou tvorbu si můžete prohlédnout na www.app-art.cz, architekturu na http://www.rh-arch.com/ a kdyby náhodou, mrkněte i na www.facebook.com/appartcz/

Seznam rubrik