Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Svět se topí v dluhu na všech úrovních a vlády se předhání v tom, kdo udělá největší sekeru (deficit). :-/

Doufám, že až se tem domeček z karet zhroutí, že z toho popela alespoň povstane nějaký smysluplný finanční systém.

0 0
možnosti

R^ Když na to nemáte, tak si přece ani nepůjčujte. Jenže lidé jsou zaslepeni snadnou a rychlou pomocí, ale potom je to začarovaný kruh. V dnešní době to ale kolikrát bez půjčky nejde (především hypotéky) . Sami s partnerem bydlime v pronajmu druhym rokem a stve nas, kolik penez dame v dlouhodobem souctu. Ze zacatku nam to staci, jenze co bude dal? Stejne budeme nuceni si tu hypoteku vzit, i kdyz jsme oba pracujici, ja k tomu jeste studuji. A potom budeme roky splacet nejakou spelunku 1+kk za 3 miliony a az to v 50 splatime, tak muzeme v klidu umrit. A dite? To si dnes lide porizuji maximalne jedno, protoze druhe by nezaplatili. A stat mlci. Dekuji vam, pani Libusko, za hezky clanek a preji vam hezky den.

0 0
možnosti

Dalo by se na to napsat něco pichlavého stran vývoje společnosti, ale okomentuji jenom to úvodní "když na to nemáte, tak si ani nepůjčujte". Nejde ani tak o snadnou a rychlou pomoc, to je záležitost některých společností, které dle mustru dávného příběhu Jestřáb kontra Hrdlička svléknou své klienty i ze spodního prádla. Spíš bych řekl, že existuje značná skupina hazardérů, kteří ani nemusí řešit existenční potíže, jen prostě chtějí rychle a nepřipouštějí si problémy, prostě si myslí, že to "nějak ukočírují".

0 0
možnosti

J27o93s45e55f 84P84o83t55r

19. 3. 2018 23:24

Co paní Paklová do toho zatahujete církevní restituce? To vám vadí, že ukradený majetek byl navrácen? Jak můžete při takovémto myšlení podávat realistický pohled na problematiku?. Klidně těm lidem řekněte, platit dluhy nemusíte, věřitelům majetek sebereme, jsme přece spravedliví socialisté, ne?

Kdybyste byla objektivní a ne ideologicky zrudlá, pak byste všem připomněla, že největší díru do rozpočtu dělají solární baroni ve výši 40 miliard Kč, opakuji 40 miliard Kč, a to bez práce. Jesliže to nevíte, tak se o tom poučte a pak také můžete poučovat nás

0 2
možnosti

Mňo, že komolíte jméno, to by se ještě dalo vysvětlit, ale co jste neobjasnil, kde církev, která dle častých vlastních slov nebyla nikdy majitelem, nýbrž pouze správcem k tomu takzvanému majetku přišla. To by bylo výživnější. Co se týče solárních baronů, tam je třeba si říci, kdo jim jejich činnost posvětil a kdy. A kde se proti tomu protestuje. Žádný zástup jsem u koně zatím neviděl.

0 0
možnosti

Karma, no a stát z toho musí mít pěkný pašalík, jinak si to nedovedu vysvětlit. Kdo jen "čumí" na reklamu, získá dojem, že vzít si půjčku patří k životu jako spánek...šup díky ní máme dovolenou, Vánoce, zkrátka štěstííííí. Rv

0 0
možnosti
Foto

vidíme to stejně pane Vladimíre-dík a pěkný zbytek pondělního večera:-)R^

0 0
možnosti

Nejhorší na celé věci je, že by bylo logické, kdyby si někdo při půjčování řádně nabil čumák (což není nic výjimečného) a pořádně a pro zbytek života se z toho poučil (což už výjimečné je!) Příběhů, jaký nám tu předestřela paní Vlková, znám dost a proti některým je to její líčení dětská kašička podávaná konzumentům ostré filipínské stravy. Někdy mi přijde, že v tomhle směru lidé ztrácejí nejen soudnost, ale elementární schopnost uvažovat. Ale je to všechno jenom jejich vina??? Kdysi, po velice agresivní reklamě jedné hračkářské firmy na panenky, jsem viděl vtip, který byl stejně nesmyslný jako alarmující. V porodnici leží velmi mladá maminka, které doktor podává novorozeně. A ona zklamaně říká: "No jo, já myslela, že bude opravdová od Mat**la."

0 0
možnosti
Foto

když stát zakázal kouřit v restauracích aby chránil občany nechápu proč nereguluje reklamu a hlavně nehlídá aby u poskytovatelů půjček nebyly ty šílené lichvářské přirážky-nemluvě o biji s exekutorskou mafií

1 0
možnosti

Některé dluhy vidím pozitivně- například u mé hypotéky (na byt) splácím měsíčně nižší částku, než by činil současný nájem (a ten by určitě stoupal i nadále).

2 0
možnosti
Foto

pokud slouží zdraví a je záruka že nepřijdete o práci tak je to výhledově rozumné tom žádnáR^tak držím palce ať se splácení daří dík za komentář:-)

0 0
možnosti
Foto

R^Nepůjčovat si, a když už, tak do takové míry, ale byla neschopnost splátek minimální. To by se dnes měli děti učit už ve školkách, ale stejně by to vždy nepomohlo, protože leckdy musíme platit dluhy svých blízkých. Ostatně, jak to popsala paní Vlková.

Církevní restituce jsou zanedbatelné proti státnímu dluhu. Jak se máme my občané učit nezadlužovat, když vidíme, jak se stát zadlužuje ve velkém?

0 0
možnosti
Foto

souhlas Jane státní rozpočet v deficitu je už folklórem a tak je to se vším-dík za přečtení a příjemný pondělní večer:-)

1 0
možnosti
Foto

Jsem také out, i kreditku mám splacenou.;-D Nejšílenější mi přijdou půjčky na splacení jiné půjčky, a pak na dovolenou (když nemám na Maledivy, můžu jet klidně někam po Čechách) a na vánoční dárky (porafat se pod stromečkem zvládneme i bez dárků za desetitisíce).

2 0
možnosti
Foto

hezky jsi popsala tu vánoční atmosféru;-D;-D;-D

mě by dovolená ani nebavila kdybych věděla že jsem tam na dluh:-/

dík a pěkný večer

1 0
možnosti

No banky se moc v současné době nepředhánějí, jsou opatrné při přidělování úvěrů, jiná je situace s nebankovními půjčky. V nedělním diskusním pořadu ČT i šéf ČNB Rusnok varoval před poskytováním neověřených úvěrů.

0 0
možnosti
Foto

banky jsou možná už opatrnější, ale z médií pořád útočí půjčky od jiných.obzvláště protivná je ta kamali:-/

0 0
možnosti
Foto

H66a91n92a 76V33l22k25o28v15á

19. 3. 2018 17:45

Mýlíte se. U nás je dluh nejvýhodnějším druhem chudoby.

Jsem rozvedená - můj bývalý manžel visí na krku své matce (vědecká pracovnice v důchodu, tchán byl profesorem co přednášel v pěti řečech a psal učebnice - z toho ona pobírá nějaké tantiémy). S ní mám výborný vztah i díky našemu společnému zájmu - mé dceři. S bývalým manželem už méně, protože je alkoholik a navíc - což ona připouští- mu tak dlouho umetala cestičku až se z něj stala pijavice.

On bydlí na její chalupě, která dříve bývala mlýnem a později pilou - vše v historii rodu.

Do této chalupy si ( na internetovou seznamku) přivedl paní s pěti dětmi a několika exekucemi. Exekutor přijel, oblepil nábytek z 19. století po babičce (doklady o jeho nákupu - ha, ha....) a tchyně pod tlakem událostí zaplatila několik set tisíc. Pětidětná paní podepsala směnku...

Následně se paní po různých šarvátkách posunula k jinému naivnímu dědovi a potom dál a dál....

Naposledy loni na jaře vyhlásila osobní bankrot a tchyně má smůlu....

Obecní byt, který mezitím pětidětná paní dostala byl nabídnut k odkupu - koupil ho nejstarší syn této paní nezatížený jakýmkoli dluhem.

Moje 75 letá tchýně, která už nepracuje a příjmy nejsou to co bývaly by těch pár set tisíc za exekutora docela užila.... Bohužel celý život pracovala a nemusí vyhlašovat osobní bankrot....

1 0
možnosti
Foto

to je dost šílené8-o

je to dokazuje že systém půjček je destruktivním nástrojem na poctivé a snadným výdělkem pro jiné:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 784
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1823x
Překladatelka, autorka vlastní tvorby, zvídavá cestovatelka, bloggerka, milovnice všeho dobrého co život nabízí. Hlavou jsem realista, tvářím se občas jako pesimista, ale srdcem jsem nenapravitelný optimista. Vypadám možná jako bojovnice, ale to jsou jen mimikry kterými chci ochránit tu příliš citlivou a zranitelnou holku uvnitř. Po přeložení asi deseti knih z angličtiny mě napadlo, co kdybych zkusila napsat něco sama- zatím mi vyšly mi tři knížky: Za chlapem a tramvají neběhej, za pět minut je tu další, Italská invaze v Praze a Recept na šťastný den. Rozhodně se nepovažuji za spisovatelku-jsem jen zapisovatelka příběhů, které píše život, a které vidím kolem sebe. Baví mě rozplétat sítě vzájemných vztahů, kterými jsme všichni neviditelně propojeni, a objevovat souvislosti v předivu života. Mým krédem je žij a nech žít, a  pokud nejde o život, nejde o nic. Přála bych si, aby k sobě lidé byli více tolerantní a vstřícní. Myslím že když člověk s něčím nesouhlasí, nemusí to proto hned odsuzovat.

Seznam rubrik