Diskuse

Stb. a Štb.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nemohu svědčit o tom, jako probíhala příprava na víceleté cesty tzv. delegatury, protože mi vzhledem k mému kádrovému profilu nikdy nebyly nabídnuty.

Zdroj: https://ondrejsebesta.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654457 ;-) A to já svědčit mohu. Několikrát jsem měl být vyslán na montáž do zahraničí (např. Alžír, Irák). Pochopitelně jsem vyslán nebyl, neb jsem na ,,nabídnutou spolupráci/podmínku" nereflektoval;-)

2 0
možnosti
Foto

Státní bezpečnost byla tajná politická policie. Patřila k hlavním pilířům komunistického režimu u nás. Po celou dobu existence totalitního režimu zasahovala svou činností do osudů statisíců občanů a do života celé československé společnosti. Při vyšetřování používala fyzické násilí - brutální bití a mučení elektrickým proudem, noční výslechy, dlouhodobý pobyt v samotce, odepírání spánku, pití, potravy. Od 60. let byla její činnost postupně přeměňována hlavně na úlohu vnitřní zpravodajství. Státní bezpečnosti začala fungovat jako nástroj politické kontroly společnosti i jednotlivců, jejichž aktivitami se režim cítil ohrožen. Pro nejvyšší představitele KSČ zajišťovala informace o dění ve společnosti. Mezi její metody patřily časté a noční domovní prohlídky, vyvážení lidí do lesa, škrcení mokrým ručníkem, sexuální obtěžování, přepadávání, ničení aut, nastěhování do bytu, nezakrývané sledování osob, nucení disidentů hlásit se na oddělení SNB dvakrát denně.

5 0
možnosti
Foto

Máte pravdu. Ovšem běžně se ,,vyskytovala" i u událostí, kdy docházelo k větším škodám a havariím, a vždy bylo zkoumáno, zda nešlo o sabotáž.

1 0
možnosti
Foto

Jako pohádka se to čte hezky. Autor asi hájí sám sebe. Ale nevím před kým. Asi chce zavařit Babišovy.

1 5
možnosti
Foto

A ty zpravicky z jednání nebo z cesty jste psal pro vrátného?

6 0
možnosti
Foto

Jistě. Tam totiž seděl pověřený a prověřený příslušník FMV.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS