Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FL

V daném případě stát vyhovuje vůli většiny, tedy řádně plní svojí funkci

2 4
možnosti
Foto

Asi tak nějak, jako když nacisté vyvlastňovali židy, nebo komunisté soukromé podnikatele. Je to prakticky stejně morální.

3 0
možnosti
Foto

Zasahování do vlastnických práv se musí dít postupně, aby si lidé na to zasahování zvykli. Po nějakém čase jim potom nepřijde divné, až zakáží některé aktivity i u nich doma.

3 0
možnosti
JT

J95i57r61i 59T95i30c78h90y

19. 3. 2018 17:38

Prestante tu stale vytahovat ty nesmysly o "demokratickych" pravech kuraku. Pro skodliviny zadna "demokracie" neexistuje. Rozhodne vam v papirne nepovoli provoz, pokud pri beleni buniciny unika chlor. Zakaz koureni, i v parcich a na plazich, jiz bezi v USA a Kanade pres 30 let bez problemu,

1 5
možnosti
VS

Kdo tady hovoří o právech kuřáků. ?

4 0
možnosti
PT

P30e74t34r 36T15o48m79e17k

19. 3. 2018 15:31

Kuřáci ničíte zdraví svému okolí a smrdíte. Minimálně 30 let jsem musel snášet kuřáckou agresivitu v práci, každý den všechno do pračky abychom doma nesmrděli kouřem i když jsme nekouřili. V vy teď kuřáci máte tu drzost domáhat se svého práva zakouřit celý svět a ničit svému okolí životy? Držte už konečně čelisti a buďte rádi, že vám nikdo neubližuje.

2 8
možnosti
PT

P86e37t76r 95T41o88m12e45k

19. 3. 2018 16:02

Aspoň 30 let.

0 0
možnosti

Souhlas! Stát, politici, ouředníci jsou jako farizeové před dvěma tisíci lety! Trvají na svém levičáckém falešném pseudosociálním inženýrství ve jménu omezování občanských svobod a funkčních přirozených vztahů.

Bohužel díky čtyřicetiletému komunistickému brainwashingu zde normální pravicové myšlení zcela chybí. Včetně ODS a TOP 09!!!

!!:-)

6 0
možnosti
MB

Kouření je samozřejmě blbost - distribuovat jej, parazitovat na spotřební dani - je ještě větší. Kdyby Stát to myslel se zdravím vážně - tak to prostě zakáže a zruší . Evidentně jsou zájmy proti sobě - svoboda a zabalené farizejství. Krčmář vyhodil kulečník, zasypal nálevnui pískem - a nic ! Kočárek matky nepřijíždí ! Princip zcela stejný, jako bych se pohoršoval v něvěstinci, nebo jako dvák v kině pornofilmu ! Asi by mi řekli - tak co tu chodíš ? Běž do jiného kina - do nekuřácké hospody, na blahoslavné procesí. Odpůrci mi zase řeknou , ano prostor krčmy je tvůj - nééé my jsme si jej vyhlásili za náš - veřejný prostor ! Zcela umělý problém ! ... :-)

9 0
možnosti
JS

Zakázat výrobu, prodej a distribuci cigaret je stejně "efektivní" jako prohibice. Je to prakticky nezrušitelné, neuskutečnitelné. Pokud by stát realizoval Váš nápad "zakázat a zrušit", tak by se problém jen přesunul do nelegální roviny a spojil se se zločinem. Takže je výhodnější problém kontrolovat a znevýhodnit ho vysokým zdaněním, upozorňovat na skutečnost, že kouření je spojeno se zdravotními riziky, závislost vede k neomalenosti a bezohlednosti, ke společenské diskreditaci...

Pochybuji, že by nějaký krčmář "vyhodil kulečník a zasypal nálevnu pískem". Většina krčmářů, kteří provozovali zakouřené putyky, se ani nenamáhali vyměnit propálené ubrusy. Takový krčmář se maminky s kočárkem prostě nedočká. Vyžaduje to trochu víc než jen nadávat na protikuřácký zákon a čekat na zázrak.

3 0
možnosti
SN

:-).......Píšete dobře ! Když jsem aktivně sportoval, potřeboval jsem lékařské potvrzení na rok. Doktor, který mě vyšetřoval, (býv. ředitel nemocnice), přitom kouřil. .Popelník přetékal špačky. Byl jsem na plastice v Brně, operace. Jak umrtvení skončilo, bolest šílená. Celou noc jsem v nemocnici chodil po chodbě a kouřil. Nikomu to nevadilo. Podívejte se na starší filmy. Cigareta, nebo doutník, je oblíbená rekvizita.

Kolik lidí umře na rakovinu plic, jak k tomu číslu došli? Kolik nekuřáků a podstatně mladších než já umřelo na rakovinu plic? O těch které jsem osobně znal, bych vám mohl vyprávět ! Je to jen utahování obojků. Moc do hospody nechodím, ale když občas zajdu, hospoda prázdná! Choďte kouřit ven, když je - 15, nebo když prší.

Jsem z Vysočiny a pamatuji si jak za války pěstovali kuřáci na Vysočině tabák! Za 1. světové kuřáci vojáci tabák fasovali.

Lidstvo se množí! Měli byste fandit tomu, aby se rychleji umíralo, ušetřilo by se na důchodech ! R^R^R^

9 1
možnosti
DB

svoboda jednoho končí tam kde začíná svoboda druhého a tak zabíjení se musí omezovat a je jednou o jaký způsob zabíjení se jedná.........život toho druhého má větší důležitost.........

2 7
možnosti
JZ

No jak to, že majitel nemovitosti nebo pohostinství může určovat, jestli si u něho někdo zapálí, nebo ne? Když je to legálně vyráběný výrobek, jakým právem by mi mohl někdo omezovat jeho používání? Stejně tak mi nikdo nemá právo zakazovat oblečené, ve kterém do pohostinství přijdu.

6 0
možnosti
VS

Protože to je majitel. A jelikož cigarety jsou zdravotně závadně, což není případ oblečení, pokud ovšem nepřijdete v tak smradlavém, že se ani nedá dýchat!!

1 0
možnosti
JS

Domnívám se, že pokud někdo spojuje protikuřácký zákon s principem svobody, tak se dopouští určité manipulace. Cílem protikuřáckého zákona je ochrana nekuřáků, nikoli dehonestace kuřáků nebo omezování lidských svobod. Kouření cigaret je totiž zlozvyk, který významným negativním způsobem ovlivňuje mnohem širší okruh osob, než je samotný kuřák. Zákon by tedy měl logicky dbát o to, aby nekuřák měl vždy a všude výhodnější pozici. Na tom není nic nepřirozeného ani negativního. Právě naopak.

Tvrdíte, že není žádný důkaz, že náklady na léčení kuřáků jsou vyšší. Ve skutečnosti lékaři již dávno naprosto exaktně dokázali, že existuje prokazatelná spojitost mezi kouřením a řadou onemocnění – od onemocnění dýchacích cest, přes srdečně-cévní onemocnění, po onemocnění zažívacího traktu. Plyne to už z logiky věci – nelze přece očekávat, že lidský organismus bude nějak pozitivně reagovat na pravidelné vdechování dýmu. Například budoucí matka, která kouří, přímo ohrožuje život svého dítěte nebo minimálně riskuje vážné vývojové vady.

Navíc zákon nezakazuje výrobu cigaret, ani nikomu nezakazuje kouření. Pouze vymezuje místa, kde se kouřit nesmí.

Skutečnost je velice prostá – kuřákům, kteří nejsou ochotni být ohleduplní sami od sebe, to bohužel musí nařídit zákon, což se týká nespočtu dalších činností. Například zákon, který vymezuje dobu nočního klidu, tu není kvůli ohleduplným lidem, ale kvůli těm neohleduplným.

5 10
možnosti
VS

Pokud stát dovolí vyrábět zboží, které ohrožuje zdraví ostatních a podporuje svobodné podnikání, tak musí souhlasit s tím, že majitel se sám může rozhodnout jestli jeho provozovna bude kuřácká nebo nebude. To je podstata svobody. Jinak bojujte za to, aby stát zakázal výrobu zdravotně závadných výrobků. A o tomto je.;-)

10 0
možnosti
  • Počet článků 272
  • Celková karma 12,80
  • Průměrná čtenost 1440x
Důchodce, občas si přivydělávající v komparsu. Člen klubu Milady Horákové. Snažím se nemít stádní názory a řídit se heslem: Důvěřuj, ale prověřuj!

Seznam rubrik