Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je jednodušší vymlouvat se na rasismus než se snažit zapojit do pracovního procesu a tím i do společnosti. Jste na území Čech a Moravy stovky let, ale posun na zařazení do společnosti je nulový.

18 0
možnosti
KL

Myslim si, ze Romove jsou naopak hlasiti az moc. A to v tom, kdyz se biji za sva prava, ktera jsou podle nich poslapavana. Jejich prava jsou pak prosazovana na ukor ostatnich. Tento tyden vysel clanek o romske pravnicce v Britanii, ktera nemohla prava u nas studovat, protoze je Romka. A to je presne druh lzi, ktere Romove v cizine pouzivaji. Pokud se skutecne hlasila na prava a nedostala se, tak zrejme neudelala prijimacky dobre. Stejne jako tisice jinych uchazecu. Urcite ne proto, ze je Romka. Kdyz pak prijde do zahranici s takovym pribehem, tak se vsichni muzou pretrhnout, aby ji to prikori vynahradili. Ale samozrejme blahopreji k uspechu.

Snazit se musi ale predevsim u nas. Pristup ke vzdelani a podporu maji vynikajici, jen je treba do skoly chodit, sve deti tam posilat a vest je ke snaze na sobe pracovat.

26 0
možnosti
JP

Je zajímavé, že Romka u nás nemohla studovat, protože je Romka ... zatímco Vietnamci, na kterých je taky vidět, že to fakt nejsou běloši, jsou taky na první pohled od bělochů odlišitelní, klidně studují a světe div se - jsou to dokonce premianti! Je hodně Vietnamců - premiantů, kolikpak je ve školách všech typů a stupňů premiantů mezi Romy? Zato zvláštní školy jsou jich plné, no ano, tam zas nejsou vietnamské děti... Nějak se nám ten rasýzmus zamotává

20 0
možnosti
Foto

Demonstrování je nakažlivé. Co si ale slibujete od lynčování pana Okamury ? A koho dalšího hodláte lynčovat pokud to vaši situaci nezlepší ?

17 0
možnosti
JF

J50i15ř73í 38F68o64g22e85l

18. 3. 2018 8:08

Demonstrace byla jasně rasistická a xenofobní. Kdyby něco takového vůči vám pořádala většinová populace, skončilo by to trestními oznámeními.

ano, začněte u sebe. Začněte pracovat a dodržovat zákony tak jako většinová společnost a nikdo si vás nevšimne.

49 0
možnosti
PV

S tim zacinanim 100% souhlas. Jen nevim, jak to myslite s tim rovnym pristupem k praci. Kdyz k nam nekdo z Vasi komunity prijde do prace, tak jen pro razitko, ze pro nej praci nemame, ne vazne o tu praci pozadat.

16 0
možnosti
MB

Je dobře , že se Váš blog objevil. On potvrzuje to zřejmé - Vše je řešitelné, jde o přístup rodiny - jednotlivce, k vydělenosti není žádný důvod. Sám - důkazem jste ! Tuto možnost mají Cikáni již asi 600 let. Doba jim přeje - Školství je zadarmo, dostupné - firmy nemají pracovníky. Neviděl jsem ještě pronajimatele, který by své nájemníky bezdůvodně vyhazoval - sám by se poškodil. Ta cesta je tak jednoduchá - Vzdělej se - získej nějakou dovednost - pracuj a bydli. To je celé ... :-)

37 0
možnosti
Foto

Nikdo to za nás nevyřeší, musíme začít u sebe. To je správný začátek. Pak mělo následovat, že to znamená změnit chování, vztah k práci a ke vzdělání u značné části Cikánů. Místo toho se dozvíme, že mají být veřejně aktivní a mluvit do politiky, aby jim zákonodárci nesebrali příspěvek na bydlení a aby se majitelům bytů nedovolilo vystěhovat vybydlovače a neplatiče rovnou na ulici. Takže nakonec článek zase jen o nárocích a ne o povinnostech.

53 0
možnosti
MK

to byl samozřejmě jenom modelový příklad ze života, tak se toho nechytejte. Každá menšina by měla mít své zastoupení, které by formulovalo požadavky a potřeby svých voličů a menšiny, už jenom z důvodu stigmatizace, diskriminace, boji proti nežádoucímu populismu.

0 5
možnosti
VD

Každý z nás musí začít u sebe, nesmí se spoléhat na jiné,

Zdroj: https://miroslavkovac.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654570

.... a o tom to je. Fandím mu a opravdu si velice vážím každého roma, který se postavil na vlastní nohy, ale musí se fakt napřed pro to sám rozhodnout, a kdo jiný by ho měl ovlivnit než příslušníci jeho etnika. Takže Váš blog by měl být asi spíš na romea.cz

24 0
možnosti
VH

Přesně tak. Vietnamci to v naprosté většině dokáží a proč ne rómové?

13 0
možnosti
JL

Zajímalo by mě, jak si obhájíte před soudem, že Okamura je neonacista - nacismus se totiž dá dost snadno historicky definovat a neonacismus na něj musí logicky navazovat - Okamura, podle mého názoru, žádný neonacista není, jinak by už byl odsouzen.

38 0
možnosti
MK

On jej někdo obvinil z neonacismu? Pokud vím, tak z fašismu. Nepleťte si pojmy.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik