Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

U Romů postrádám jakoukoliv sebereflexi a to v čemkoliv, jen naprosto minimálně jsou zde nějaké výjimky. Je velmi těžké pochopit pro jednoduchého místního obyvatele, že dorazí lidé z velké dálky a jsou jiné národnosti (Vietnamci,Ukrajinci atd) a nemají problém se začlenit do většinové populace a není pro ně potřeba existence velkého množství příspěvkových organizací a dalších vydání. Snaha státu pomoc v asimilaci romského obyvatelstva je patrna již za socialismu a pokračuje i nyní, jsou vydávány velké prostředky a jaké jsou výsledky? Taky bych mohl jako další diskutující uvésti příklady ze života .....ale v podstatě již bylo vše řečeno.Rv

27 0
možnosti
MK

A víte, že problém je také v té snaze násilné asimilaci?

0 0
možnosti
TK

Zmíním jen poslední z tisíce střípků, které v člověku vytváří obraz Romů. Je to jen maličkatý střípek, přesto zapadá ke všem ostatním. Stál jsem včera v Tescu ve frontě u kasy, za mnou Rómka se dvěma dětmi kolem 10 let. V průběhu čekání si děti "vesele hrály" tak, že ječely na celý obchod, strkaly do lidí a dokonce lezly pokladním do prostoru kasy a strkaly i do pokladní vracející z otevřeného šuplíku peníze. Jestli vám to divné nepřijde, tak tohle je po nás majoritu zcela za hranou. A a myslíte že to matka řešila? Jed jednou velice mírným hlasem řekla, "Eržika, to sa nedělá" ale zcela bez efektu, Eržika to nejspíš ani nezaslechla. Co myslíte, co z takových dětí vyroste? Divíte se mi, když si vedle takových lidí nesednu ve vlaku? Když se za ně raději ani nepostavím ve frontě? Že bych je jako zaměstnavatel nezaměstnal? Že bych je jako hospodský nejraději nepustil do hodpody, kdyby to šlo?

33 0
možnosti
HM

A každý se bojí něco jim říci, protože v tom okamžiku by se matka s největší pravděpodobností rozječela o diskriminaci a rasismu, lidé mají své zkušenosti.

16 0
možnosti
EJ

Vážený pane, běžte dělat osvětu mezi své lidi. Chybí lidé ve všech profesích včetně pomocných prací. Přijde žena z vašeho etnika dělat uklízečku do nemocnice. Po půl denním zaškolování, řekne, že to tedy dělat nebude, raději se vrátí zpět na sociálku. Proto jsme na většinu cigánů naštvání. Jsou to parazité na našich penězích. Píši většina, protože vím, že jsou výjimky. Máte mezi sebou šikovné zdravotní sestřičky. Jsou oblíbené jak u pacientů, tak v kolektivu. Jsou mezi vámi i uklízečky, které dělají svědomitě práci. ALE je jich stále málo. Tito lidé, co se začlenili, vedou k tomu i své potomky. Jsou na učilištích, středních školách. Proč to u hrstky cigánů jde a většiny ne? Tady je námět ke zpytování svědomí

37 0
možnosti
JG

Proč to u většiny romů nejde? Na to odpovídá pan Kováč u v názvu svého článku - čekají, že to NĚKDO vyřeší;-(

14 0
možnosti
IM

I33v59a38n 11M70i71n77á95ř

18. 3. 2018 11:38

Pokud by Romové jevili snahu o sebevzdělání a práci - "rasizmus" by zmizel - jak mávnutí kouzelným proutkem ! Dobrá rada zní: Chovejte se tak, jako všechny ostatní menšiny v tomto státě a neočekávejte, že majoritní společnost je poviná vám .. donekonečna pomáhat !!

20 0
možnosti
JG

"Vyžaduje to obrovskou trpělivost a ochotu chtít být součásti celku, který dovede zformulovat naše potřeby. Nás hlas může mít sílu, může být slyšen a naše potřeby mohou být obsahem zákonů." Vaše potřeby ,pane Kováči, jsou součástí zákonů, Byly již promrhány obrovské sumy na začlenování romů. Ale celý ten problém je, že vy neustále hovoříte pouze o potřebách a někam se vám stále ztrácí slovo POVINNOSTI. Vítr z plachet chcete brát někomu tím, že člověka, který řekne otevřeně jak se věci mají a cituje oficiální závěry historiků, že ho obviníte naprosto nesmyslně z popírání holokaustu? Je mi z lidí vám podobných špatně

18 0
možnosti
Foto

vyřešeno to bude, až se bude většina Romů chovat, jako ostatní populace.

16 0
možnosti

Nabídnu alternativní pohled pravičáka.

Nelze bojovat proti rasismu z rasistické pozice. Rovnost před zákonem máte, pokud ovšem bude kdokoli chtít (jak se často děje na Západ od nás ve vztahu k jiným etnikům) jakákoli privilegia oproti majoritě, tak nejde o rovnost před zákonem, ale právě o její pošlapání. A majorita se přirozeně staví proti.

Stejně tak je to s "hlasem Romů." Pokud mluvím o hlasu Romů, jde o rasistickou pozici "my (Romové) versusu oni (majorita)." To posiluje rasismus na opačné straně. V zájmu Romů dle mého názoru spíše je, aby bylo vidět a slyšet jednotlivé Romy, kteří ale nebudou mluvit za Romy, ale za své (odlišné) názory. Tedy dotyčný nechce být slyšen, protože je Rom, ale proto, že je třeba liberál, konzervativec, socialista... a shodou okolností je i Rom.

Blízko k pochopení situace jste se dostal, když jste volal po větší individuální odpovědnosti. Ovšem ta nesmí být jenom ve vztahu k politickým rozhodnutím, ale zejména k vlastnímu životu. Stát se o nikoho nemá starat, stát není náhradní matka. To musí udělat každý sám za sebe, případně svojí rodinu. Sociální stát má pomoci maximálně v těch nejhorších problémech, ne se stát alternativou k normálnímu životnímu stylu.

A nevěřte, že politicky korektní aktivisté jsou vašimi reálnými spojenci. Jde o pokrytce, kteří se zapřísahají antirasismem - a přitom s menšinami jednají z pozice paternalismu, čímž jasně dávají najevo, že členům daných etnik reálně nevěří. Kompenzují si to rasistickými útoky proti bělochům a podlézáním islámu, což se hrozí obrátit proti všem. Bojují proti "náckům" a podporují palestinské Araby proti Židům...

Hledejte pomocnou ruku primárně na konci vlastního ramene a pak s vámi majorita nebude mít problém. Jako nemá s těmi Romy, kteří tak už dávno činní (a kterých znám pěknou řádku).

31 0
možnosti
MK

....chceme rovnost ve vzdělávání, bydlení a zaměstnání. Chceme mít rovnost před zákonem a chceme úctu společnosti

Zdroj: https://miroslavkovac.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=654570

A to snad nemáte?????

17 0
možnosti
JR

J20a15n 92R35á36ž

18. 3. 2018 10:50

V dnešní době, kdy chybí 100 000 lidí ochotných pracovat a dělníci na stavby, do skladů a údržbu verejných prostranství se musí dovážet ze zahraničí, nemám žádné, opravdu žádné pochopení ani pro sociální dávky, ani pro příspěvky na bydlení, aní pro různé začleňovací organizace.

Stejně tak nemám pochopení pro to, když rodina, která nedodržuje standardní kulturní zvyklosti při společném bydlení, požívá ochranu před vystěhováním.

A to platí pro každého, bez rozdílu!

PS. Přečetl jsem si autorův článek z října 2016 a pochopil, že za všechny problémy Romů může rasismus a xenofobie, což je příčinou toho, že je Romům neustále ze strany majority i státu ubližováno. Je proto nutno častěji proti rasismu demonstrovat.

20 0
možnosti

Jenom doplním. Minulý týden tady byl článek o tom, že firmy u nás poptávají více jak 200 tisíc pracovníků. V drtivé většině s požadavkem na základní vzdělání.

6 0
možnosti
JU

J20o44s51e82f 52U51l87m11a31n

18. 3. 2018 10:49

Vy pořád mluvíte o nějakých "vašich potřebách" a chcete, aby někdo hájil "vaše zájmy". To už je z podstaty věci špatně. Jaké má Rom jiné potřeby a zájmy než jaýkoliv jiný občan? Pokud je skutečně má, pak se sám vyčleňuje ze společnosti. Zákon o neposkytnutí doplatků na bydlení nově příchozím do oblastí s vysokým výskytem společensky nebezpečných jevů je krok správným směrem. A nikomu nevadí, samozřejmě zase kromě Romů. Kdo brání Romům v tom, aby žili zcela normální život? Kdo jim brání v tom, aby v těch čtvrtích k nebezpečným společenským jevům nedocházelo? Kdo brání Romům v tom, aby si vzali hypotéku a spláceli dům nebo byt tak, jako to dělají milioony Čechů? Kdo brání Romům v tom, aby žili z práce tak jako miliony Čechů v zemi s nejnižší nezaměstnaností v celé EU? Aby si pořizovali jen tolik dětí, kolik sami uživí a nemuseli pak brečet, že desetičlenná rodina žije ve 3+1? Pokud by průměrný Rom žil výše popsaným způsobem života, tak na něj nikdo nemůže. Nevyhodí ho nikdo z bytu, protože je jeho...a nějaký Okamura mu může být zcela ukradený, ať si plká, co chce, protože na něj nijak nemá...Maximálně ho naštve řečmi o koncentráku v Letech, ale pomyslí si o něm svoje. Jinak včera mě na té demonstraci opět pobavil pan Růžička, když řekl:

ve sněmovně se připravují dva nebezpečné zákony či návrhy. První se týká czexitu a ten druhý...tak to už jsem zapomněl, ale je ještě důležitější. Co dodat...kam se hrabe Felix Holzmann...:-)

32 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2277x
Jsem občan, kterému není lhostejný současný stav.

Seznam rubrik